Pászka és Zabari szerint az egység lehet a siker alapja

2010-től már együtt játszott a Grosics Akadémián Pászka Lóránd és Zabari Dávid, most pedig mindketten a Szeged 2011-GA felnőtt keretét erősítik, profi szerződéssel. A két, 1996-os születésű fiatal jó lehetőségként értékeli, hogy az NB II-es csapat tagjaiként számítanak rájuk, és az egységet nevezték a jó tavaszi szereplés zálogának.

A közelmúltban meglehetősen egyértelmű jelzést kapott a két tehetség a klub vezetésétől, hiszen eddigi munkájukat jobban aligha ismerhetnék el, minthogy profi szerződést kötnek velük. Pászka Lóránd még a nyáron, Zabari Dávid pedig a télen írta alá a kontraktust, mely azért nemcsak elismerést jelent, hanem új kihívást is, hiszen mostmár az NB II magasabb követelményei között kell állni a sarat. E tekintetben persze van ok a bizakodásra, mivel korábban mindketten belekóstoltak a liga légkörébe, és túlzás nélkül lehet állítani, hogy nem okoztak csalódást. Pászka Lóránd kölcsönben meghatározó tagja volt az NB III-as gyulai Termálnak, Zabari Dávid pedig súlyos bokasérüléséig a második vonalban is alapembernek számított.
Ősszel hol a Csongrád megyei első vonalban, hol az NB II-ben kellett helytállniuk. Tavasszal tovább fejlődhetnek, főleg, ha a sérülések elkerülik őket. A téli felkészülés mindként fiatal labdarúgó szerint erős volt, és nemcsak ők, hanem a csapat is egyre inkább kezdi elnyerni azt a formát, mely alapja lehet egy sikeres tavaszi szezonnak.

Pászka Lóránd: a küzdeni tudás és az egység az erősségünk!

- Mit jelentett a profi szerződés az Ön számára?
- Örültem, mert ez azt jelenti, hogy bíznak bennem, egyben visszajelzés volt, hogy jó úton járok, jó munkát végzek.

- Ősszel ennek ellenére sokszor a megye egyes csapatban kellett bizonyítania. Ezt hogy élte meg?
- Jó lehetőségként gondolok erre. Amikor nem fértünk be az NB II-es keretbe, akkor is játékban maradtunk. Egyértelműen előnyt jelentett a fiatal csapatnak, hogy kipróbálhatta magát itt, az idegenbeli meccsek különösen sok tapasztalatot adtak. Elégedett persze nem vagyok, mindig volt bennem hiányérzet, de az is biztos, hogy igyekeztem a maximumot kihozni magamból.

- Voltak azért jó időszakai a nagy csapatban, mire emlékszik a legszívesebben?
- Nagy élmény volt a Szolnok elleni, 4-1-es győzelem, itt a második félidőben, csereként léphettem pályára, de a DVSC elleni, hazai, 0-0-ra végződött kupameccs is remek volt.

- Aki ott volt, láthatta, hogy a fiatal csapat fel tudta venni a versenyt az NB I-esekkel. A cél viszont egyelőre a stabil másodosztályú csapattagság. Mi hiányzik még ehhez?
- Úgy érzem, leginkább a rutin és az önbizalom.

- Ezen kemény munkával lehet erősíteni. Hogy sikerült a felkészülés a tavaszra?
- Komoly munkát végeztünk, én egyre jobb formában érzem magam.

- Mire lehet esélyünk a Gyirmót ellen, egy hét múlva?
- Ha mindenki kihozza magából a maximumot, szerezhetünk pontot. Fontos, hogy élni tudjunk a legnagyobb erősségünkkel, azzal, hogy jól küzdő, egységes csapat vagyunk.

 

Zabari Dávid: legalább annyi győzelmet szeretnék, mint ősszel!

- Mit szólt hozzá, hogy télen profi szerződést kötött Önnel a klub?
- Váratlanul ért. Egy hét alatt lezajlott az egész, és ilyen rövid idő alatt szinte minden megváltozott. Persze örültem neki, mert ez mérföldkő a pályafutásomban, de profinak lenni nagyobb felelősség. Nőtt az elvárás velem szemben, és még nagyobb a motiváció.

- Ezzel együtt nem az ősszel lépett pályára először az NB II-ben, tavaly is helytállt, sokszor kezdőként! Ott mi történt, miért került ki a csapatból?
- Valóban, több meccsen is pályára léphettem a Szeged 2011 színeiben, de jött egy sérülés, az egyik edzésen rosszul léptem, és elszakadt a bokaszalagom. Akkor hosszú hetekre kiestem a játékból.

- A sikeres felépülés után, ősszel melyik volt a legmaradandóbb élménye?
- A Zalaegerszeg elleni 2-0. A bajnokság egyik esélyese ellen magabiztos győzelmet arattunk, az ellenfélnek szinte helyzete sem volt. Nagyon együtt volt a csapat, én pedig büszke vagyok, hogy végig a pályán lehettem.

- Felfutásaival gyakran fontos szereplője a csapat támadásainak. Ezt, vagy a védekezést szereti inkább?
- Nehéz a két dolgot külön választani, egyik sem létezhet a másik nélkül, de a balbekk pozícióban mindenekelőtt a védekezést kell hibátlanul megoldanom.

- Mit gondol, miben kell még fejlődnie, és melyik terület az, ahol elégedett saját magával?
- Szerintem a futómennyiséggel nincs probléma, de a koncentráción még lehetne erősíteni.

- Mit vár a tavasztól, mi lehet a sikeres szereplés alapja?
- Az egység az erősségünk, már eddig is több találkozót ennek köszönhetően nyertünk meg. Abban bízom, tavasszal minél több ellenfelet le tudunk győzni. Legalább annyit, mint ősszel.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
30. forduló
2024.04.28. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
SOROKSÁR SC
Szent Gellért Fórum
JEGYVÁSÁRLÁS
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 67
02. VASAS FC 57
03. ETO FC GYŐR 54
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 54
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 46
06. GYIRMÓT FC GYŐR 44
07. SOROKSÁR SC 41
08. BUDAPEST HONVÉD 39
09. FC AJKA 37
10. AQVITAL FC CSÁKVÁR 37
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 37
12. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 37
13. BUDAFOKI MTE 33
14. PMFC 31
15. BVSC-ZUGLÓ 30
16. BFC SIÓFOK 27
17. TISZAKÉCSKEI LC 25
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 17

Partnereink