Mesteri fordítás a Szolnok ellen

Bár rosszul indult, de kiválóan reagált a Szolnok elleni derbin a Szeged-Grosics, amely végül magabiztosan múlta felül ismét a Tisza-parti rangadón ellenfelét.

A szerdai debreceni kupamérkőzést követően a Tisza-menti derbin a tavaly mind a két alkalommal legyőzött Szolnok ellen folytatta a bajnoki szereplését a Szeged 2011-Grosics Akadémia, az ellen a Szolnok ellen, amely az előző fordulóban a Gyirmótot legyőzte hazai pályán.

A már igencsak késő őszies időben lejátszott mérkőzésen hamar cserélnie kellett a Szolnoknak, a csapatkapitány Fritznek alig öt perc jutott a meccsen. Ez azonban nem igazán zavarta meg a vendégeket, akik az első negyed óra végén egy bal oldali beadás után megszerezték a vezetést, miután középen teljesen üresen maradt Gajdos, aki Szántai mellett a kapuba fejelt nyolc méterről, 0-1. Nem igazán tudott lendületes támadásokat vezetni a Szeged-Grosics, a Szolnok nagyon jól védekezett – azonban jóformán az első védelmi megingást a szegediek is kihasználták, miután egy mesteri támadás végén a végletekig kijátszották az akciót Klausz László tanítványai, Geigernek pedig nem volt nehéz dolga közelről, 1-1. Kettő perccel a Szeged-Grosics egyenlítése után Tóth Bence megzörgette a felső lécet, kevés hiányzott az újabb szolnoki találathoz, azonban a 33. percben eljött a mérkőzés döntő momentuma: Szabó Péter villámgyorsan lépett ki középen, Papucsek csak lerántani tudta őt, és mivel ezt a tizenhatos előtt tette, ezért az öltözőbe küldte őt Nazsa Tamás játékvezető. Meg is büntette ezt Germán Tamás, duplán fájdítva ezzel a Szolnok szívét: szabadrúgása remekül csavarodott a jobb alsóba, ezzel már megfordította a meccset a szegedi együttes, 2-1. Sőt, Tóth Bence nem sokkal később ismét kulcsszerepet töltött be: Berdével szemben elkövetett faultja után Szabó Péter remekül ívelt a hosszúra, Berde pedig nemes bosszút vett a kemény belépő után, ugyanis tanári fejese a jobb alsóban landolt, ezzel kétgólosra növelve a Szeged 2011-Grosics Akadémia előnyét, 3-1. Volt esélye a negyedik gólra is Geigeréknek, de összességében a kezdeti nehézségeket tekintve kiváló támadójátékkal megérdemelten vonulhatott előnnyel szünetre a gárda.

A fordulás után ugyan kissé alább hagyott a lendület a találkozón, de némileg érthető is volt, hiszen kupameccs után állt a Szeged-Grosics, amelyből leginkább Szabó Péter volt aktív támadásban, de nem tudta pontosan befejezni az akcióit. A Szolnok ugyan próbálkozott, de komoly feladat elé nem tudta állítani Szántai Leventét, majd bő negyed órával a vége előtt a végig veszélyesen játszó Szabó Péter már megszerezte gólját, miután Germán lecsapott Tóth Balázs könnyelműen elszórt labdájára, majd jó ütemben tálalt Szabó elé, aki egy okos bokamozdulattal elcsavarta Pokorni mellett is a labdát, 4-1. A hajrában akár újabb gólt is szerezhetett volna a Szeged-Grosics, azonban az ötödik már nem jött össze a csapat számára, azonban a Klausz-legénység így is könnyedén verte a majd egy órán át emberhátrányban játszó Szolnokot, ezzel a sikerrel pedig fellépett a negyedik helyre a táblázaton.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia az utolsó őszi fordulóban a Csákvár vendégeként lép pályára jövő szombaton.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV FC 4 – 1 (3-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 100 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert).
Szeged: Szántai – Zabari, Tóth G., Berde, Farkas M., Szabó P., Király, Zelenyánszki (Pászka, 66′), Achim, Geiger (Czirok, 73′), Germán (Kovács B., 83′). Vezetőedző: Klausz László.
Szolnok: Pokorni – Rokszin, Kenderes, Papucsek, Gajdos, Tóth Bence (Nagy I., 74′), Tóth Balázs, Kovács O., Balajti (Zsdrál – a szünetben), Zvara, Fritz (Lengyel, 6′). Vezetőedző: Csábi József.
Gólszerzők: Geiger (28′), Germán (35′), Berde (43′), Szabó P. (72′) ill. Gajdos (14′)
Sárga lap: Király (44′) ill. Tóth Bence (42′), Tóth Balázs (53′), Rokszin (57′)
Kiállítás: Papucsek (33′)

Klausz László: “Volt egy olyan periódus, ahol összejöttek a dolgaink, majd a második félidőben taktikusan játszottunk. Mindenkinek gratulálok a csapatban, nagyon örülök ennek a sikernek.”

Csábi József: “Szakmailag nehezen értékelhető a mérkőzés, amely a kiállítás után eldőlt. A szünetben azt mondtam, hogy a becsületünkért kell játszanunk. Gratulálunk a Szegednek, de a kiállítás nagy mértékben befolyásolta a meccs végeredményét.”


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
SZOLNOKI MÁV FC
4
1
időpontesemény
90+2′ VÉGE! Nazsa lefújja, bár nem kezdett jól a Szeged-Grosics, de idén is legyőzi a Szolnokot, méghozzá nagyon magabiztosan teszi ezt Klausz László együttese, amely ezzel az értékes sikerrel a negyedik helyről várhatja az őszi zárást.
90+1′ Kettő percet hosszabbít a játékvezető.
89′ Czirok pazar labdával indítaná Szabó Pétert, azonban Pokorni nagyon jó ütemben lép ki, és tisztáz Szabó elől.
84′ Micsoda debütálás lett volna Kovács Balázstól a mai meccsen! Czirok laposan, élesen középre lőtt labdájára robbant be az imént beállt fiatal támadó, de kevéssel lemaradt a labdáról, gyakorlatilag az első játékba avatkozásából máris módosíthatott volna az eredményen!
83′ A harmadik cseréjét is kihasználja Klausz László: Kovács Balázs jön a pályára Germán Tamás helyére, a csapatkapitány Szántainak nyújtja át a kapitányi karszalagot.
78′ Czirok roppant önzetlen: egy szép kényszerítő után nyílik meg előtte a terület, majd kissé kiszorított helyzetből ugyan, de akár kapura is lőhetett volna, Czirok azonban a lapos centerezést választotta, csak hogy ez hosszú lett a társnak, mindenesetre egy újabb formás szegedi akciót láthattunk.
74′ Cserél a Szolnok is, utolsó lehetőségét kihasználja a vendég együttes: Tóth Bencét Nagy István váltja.
73′ Változtat Klausz László: Geiger helyét Czirok foglalja el a hátralévő bő negyed órára.
72′ GÓÓÓL! Ez már összejön Szabó Péternek! Germán használja ki Tóth Balázs határozatlanságát a tizenhatos előterében, majd önzetlenül a második hullámban érkező Szabó elé passzol, aki okosan eltekeri a labdát ballal a jobb alsóba, szép gól, 4-1!
69′ Ezt most picit túlgondolta a Szeged-Grosics: négyen vezethették a szolnoki fellazult védelemre a labdát, de az utolsó passznál, a jobbösszekötőben üresen álló Szabó Péter már lesen állt – benne volt a levegőben a negyedik, és mondhatjuk, hogy inkább ez valósulhat meg a pályán látottak alapján, mintsem a Szolnok szépítése.
66′ Cserél Klausz László: Zelenyánszki helyére Pászka áll be. A Szeged-Grosics vezetését semmi sem veszélyezteti: higgadtan futballozik a szegedi együttes.
62′ Szabó Péterben feltörhetnek a debreceni emlékek: a szélső ugyanilyen szituációt nem tudott kihasználni a Loki otthonában, mint az imént, amikor Pokorni mellett is elhúzta a labdát, de az üres kapuba tartó gurítását kivágták, ezúttal Kovács Olivér ért vissza.
57′ Rokszin is csatlakozik a sárga laposok szolnoki csapatához.
53′ Tóth Balázs viszont megkapja a sárgát ezért az elkésett belépőért a jobb oldalon.
52′ Zsdrál kissé túlpörgött beállását követően, de egyelőre nincs retorzió ezért. A Szeged-Grosics kontrollálja a meccset,egy újabb találattal pedig minden bizonnyal végleg eldöntheti a meccset.
46′ A szünetben cserélt a Szolnok: Zsdrál váltja Balajtit a vendégeknél.
46′ Folytatódik a mérkőzés.
45+1′ Itt a vége az első félidőnek, nem kezdett ugyan jól a Szeged-Grosics, de remekül élt a Szolnok hibáival a folytatásban, és nagyon jó helyzetből várhatja a második félidőt.
45+1′ Mi maradt ki! Germán robogott el a bal oldalon, majd a kapu felé húzott, lapos lövését azonban Pokorni lábbal hárította, majd az ismétlésnél Király lövését már kézzel védi a szolnoki kapus, majd Germán ellen az ítélet – nem állt messze a negyedik góltól a Szeged-Grosics!
45′ Egy perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
44′ Király Patriké az első szegedi sárga.
43′ GÓÓÓÓÓL! Berde megtorolja Tóth Bence faultját! Szabó Péter szabadrúgására remekül érkezik Berde a hosszún, és mintaszerűen bólint a jobb alsó sarokba, 3-1!
42′ Tóth Bence tart oda nagyon keményen Berdének, ezért felmutatja a sárgát neki a játékvezető.
35′ GÓÓÓÓL! Germán duplán megbünteti Papucsek megmozdulását: 17 méteres szabadrúgása pontosan a bal alsóban köt ki, megfordítja a meccset a Szeged-Grosics, 2-1!
33′ KIÁLLÍTÁS! Emberelőnybe kerül a Szeged-Grosics, ez nagy sansz Klausz László együttese előtt! A középen remekül kiugró Papucsek csak lerántani tudja Szabó Pétert, ezért pedig Nazsa egyből felmutatja a pirosat!
30′ KAPUFA! Nem állt messze a másodiktól a Szolnok, Tóth Bence előtt volt egy kis terület a kapuval szemben, ő pedig nem sokat gondolkozott, és 18 méterről kapura is bombázott: lökete a felső lécről jön vissza a mezőnybe.
28′ GÓÓÓÓÓÓL! Geiger egyenlít! Micsoda akció volt ez a Szeged-Grosicstól, most volt területe Germánéknak, akik egy tanítani való támadás végén, szépen a jobb oldalról építkezve kipasszolták a szolnoki védelmet, Germán önzetlenül passzolt a tizenegyespontál érkező Geigernek, aki a kapu közepébe passzolt, 1-1!
23′ Eddig nagyon jól zárja a területeket a Szolnok, nem tud egyik szélen sem a védelem mögé kerülni a Szeged-Grosics.
20′ Rákezd az eső is a meccs folyamán, azonban mindkét csapat ettől függetlenül inkább magas indításokkal operál: egyelőre ezek nem hatékonyak. A Szolnok gyakorlatilag első komoly lehetőségét gólra váltotta, a Szeged-Grosics még nem talált rést a szolnoki védelmen.
14′ Gól, vezet a Szolnok… egy bal oldali beadás találja meg középen Gajdost, aki két szegedi védő között tud fejelni, és Szántai kapujának jobb oldalába tudja továbbítani fejjel a labdát mintegy 8 méterről, 0-1.
11′ Szép támadást vezetett most a Szeged-Grosics: a jobb oldalon robogott el Szabó Péter, majd centerezése Germán felé szállt volna, de Pokorni kiöklözte az érkező csatár elől a labdát, a lecsorgóra pedig Zabari érkezett, de lövését blokkolták.
7′ Az első lövés a vendégeké: Balajti balösszekötőből ellőtt labdája elpattog Szántai kapuja mellett.
6′ Máris kényszerű cserét kell eszközölnie a vendégeknek: a csapatkapitány Fritz nem tudja folytatni térdsérülését követően, Lengyel váltja őt.
4′ Szemerkélő esőben kezdődött a mérkőzés: a hirtelen jött télies időjárás nem könnyíti meg a csapatok dolgát. Egyelőre a Szolnok tartja a labdát, viszont helyzetig nem jutottak ezzel.
1′ A hazaiak kezdték a találkozót. A Szeged-Grosics tiszta kékben, míg a Szolnok fehér szerelésben lép pályára.
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 80
02. GYIRMÓT FC GYŐR 78
03. VASAS FC 78
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 59
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 57
08. SOROKSÁR SC 57
09. SZOLNOKI MÁV FC 57
10. SZEGED-CSANÁD GROSICS 56
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. DOROGI FC 44
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
16. ST. LŐRINC KFT. 42
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 23

Partnereink