Kétpercnyi rövidzárlat okozta a vesztünket Sopronban

Bár több mint egy órán keresztül kiválóan őrizte szűk előnyét, végül 3-1-es vereséget szenvedett a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Soproni VSE vendégeként.

Rögtön a mérkőzés elején megszerezték a vezetést a vendégek, miután Király Patrik szögletét a 3. percben Tóth Gábor védhetetlenül csúsztatta a léc alá a rövidre berobbanva. (0-1) Ezt követően ugyanazt a fegyelmezett, szervezett játékot mutatta be Klausz László legénysége, mint az előző két fordulóban a Balmazújváros és a ZTE ellen. Akárcsak az említett két együttes, a Sopron sem találta a fogást a szegedieken, az első egy órában pusztán egy a kaput 3-4 méterrel elkerülő Jovetic-fejest lehetett feljegyezni a hazaiak statisztikájába mint gólszerzési lehetőséget. Ekkor azonban csereként pályára lépett a rutinos Deme Imre, aki a 65. minutumban kihasznált egy apró védelmi megingást egy jobb oldalról érkező beadásnál. (1-1) A bekapott gól után még szinten fel sem ocsúdtak a vendégek, már érkezett is a következő: a 66. percben Baracskai RolandSzántai Leventét is elfektetve passzolt a hálóba, megfordítva ezáltal az állást. (2-1) A szegediek a folytatásban azonnal ritmust váltottak, az utolsó húsz percre kapuja elé szegezték a Sopront, de a vasutasok kivédekezték a hátralévő időt. Sőt, a mérkőzés záróakkordjaként Farkas Márk utolsó emberként labdát veszített, Szántait kipasszolva pedig Zamostny Balázs alakította ki a 3-1-es végeredményt.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia ezzel az ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban. Germán Tamásék legközelebb a válogatott szünet után lépnek pályára: november 18-án Debrecenben vár kupavisszavágó a csapatra, 21-én pedig a Szolnok látogat a gyulai Grosics Akadémiára.


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′Vége. A középkezdés után Molnár Attila azonnal lefújta a mérkőzést. A Szeged 2011-Grosics Akadémia egy órán keresztül kiválóan tartotta magát Sopronban, utána azonban egy kétperces rövidzárlat megpecsételte a vendégek sorsát.
90+2′Gól… Eldőlt. Szántai passzolt hátul Farkashoz, a védőt viszont az őt letámadó két soproni szerelni tudta, a hálóőr pedig így már kiszolgáltatott helyzetbe került. 3-1, Zamostny a 6. bajnoki gólját szerezte az idényben.
85′Gőzerővel támad a Szeged, Berde előrébb lépett Germán mögé, Oláh Lóránt pedig inkább irányítóként szerepel. Mindent megtesznek a fehér mezesek az egyenlítésért, de az idő ellenük dolgozik most már.
80′Supka Attila is változtat: Batizi-Pócsi helyét a védekezőbb szellemű Papp Máté vett át a hajrára.
78′Cserélnek a vendégek: Zabari és Király számára ért véget a meccs, helyettük Czirok József és Oláh Lóránt a pályán.
77′Mindent egy lapra feltéve rohamoz a Szeged, a soproni fordítást a kocka is pördült. A Klausz-legénység magas iramot diktál, beszorítja ellenfelét a kapuja elé.
75′Geigert futtatták volna lyukra, de Heinrich kiválóan élt együtt a játékkal, és becsúszva tisztázott a szélső elől.
69′Baracskai csúnyán odacsúszott a felezőnél Tóth Gábornak, villant a sárga.
68′Kis híján ott a harmadik! Megint balról adtak be a hazaiak, megint a hosszúra szállt át a labda. Szántai ugyan nem érte el kivetődve az ívelést, de a mögötte érkező csatárt éppen annyira zavarta meg, hogy az már ne tudja a kapuba lőni az adódó lehetőséget.
66′Gól… Most pedig már vezet is a Sopron! Egy balról érkező beadás okozott gondot, ami eljutott a tizenhatoson belül a kapust megelőző Baracskaiig. A csatár egy lövőcsellel elfektette Szántait, majd a hálóba passzolt. 2-1.
65′Gól… Egyenlítettek a vendéglátók! Egy jobbról érkező beadás elcsúszott egy védő lába alatt, a berobbanó Deme pedig jobbal kipókhálózta a bal felsőt. Szántai csak beleérni tudott. 1-1.
58′Közel egy óra elteltével továbbra is csak Jovetic szöglet utáni fejese jegyezhető fel soproni oldalon helyzetként, ráadásul az is nagyjából 3-4 méterrel kerülte el a kaput. Supka Attila is látja, muszáj változtatni valamin, hogy legénysége át tudja törni a vendégek sziklaszilárd védekezését. Ennek érdekében érkezett egy csere is: Jancsó Andrást a támadásban hasznosabb, kreatívabb Deme Imre váltotta, aki eddig 9 meccsen 2 gólt szerzett a bajnoki szezonban.
55′Főként hosszú labdákkal próbálkoznak a hazaiak, de ezek a csúszós füvön eddig nem igazán váltak be. Az imént jó helyről adhattak középre szabadrúgást a lila mezesek egy szélen vezetett támadás folyományaként, a beívelést azonban a szegedi védelem könnyű szerrel hatástalanította.
50′Nehezítő körülmény a csapatok számára, hogy Sopronban ismét eleredt az eső.
49′Egy pillanatra elcsendesült a soproni közönség: Germán passza után Szabó vette célba a hosszú alsót mintegy 6-7 méterről, nagyjából az ötös magasságából. A kísérlet centikkel suhant el csupán keresztbe a kapufa előtt.
46′Folytatódik a meccs, szünetben egyik mester sem változtatott csapata összeállításán.
45′Vége az első félidőnek, amely során a taktikusan és fegyelmezetten futballozó vendégek magabiztosan tartották korán megszerzett előnyüket.
44′Az exmakói Aleksandar Jovetic veszélyeztetett, de szöglet utáni fejese nem talált célt.
39′Germán szépen vett át egy keresztlabdát, hogy aztán egyből indítsa is a remek ütemben kiugró Szabó Pétert. A társ egy az egyben mehetett Heinrichre, de a füvön éppen annyira csúszott meg a játékszer, hogy a szélső már csak ballal tudjon kapura lőni. Lágy löbbölése végül elkerülte a ketrecet.
33′A Szeged igyekszik labdabirtoklásban is felnőni a Sopron mellé, Oláh Gergőék jól járatják a labdát a pálya középső harmadában. Sőt, az imént éppen a középpályás lőtt kapura, de a labdát lekészítő Germánt már lesen látta a partjelző.
25′Supka Attila máris cserél! Vélhetően taktikai okokból változtatnak a hazaiak, Füredi Ádámot a támadóbb szellemű Maráczi József váltotta a bal szélen.
23′Továbbra sem tud mit kezdeni a Sopron ellenfele védekezésével, Klausz mester tanítványai fegyelmezetten, rendezetten visszazárnak.
17′Újabb lehetőség a fehér mezesek előtt! Szabó egy lapos bepasszal kereste volna Germánt, a cséká lövésébe azonban belevetődött Heinrich kapus, a kipattanónál pedig Király már nem tudta spiccel kapura irányítani a bogyót egy védő szorításában.
16′A hazai végezhettek el szögletet, amiből viszont indult egy szegedi ellentámadás. Szabó Péter robogott, két védőt is magára húzott, majd Geigerhez továbbított. A társ egy lövőcsel után 16-17 méterről a hosszú oldalt vette célba, de a lövés kissé lecsúszott a lábáról, így éppen a középen helyezkedő Henrich ölében kötött ki.
8′Ha valami megy a Szegednek, akkor az az előnyben való játék. Tóth Gáborék messze a kapujuktól már felhúzták a reteszt, amelyen nem juthat át soproni akció, miközben elöl a villámgyors támadók várják a lehetőséget a kontrázásra. Két-három ígéretesen induló támadása volt is már a Klausz-legénységnek, de a csúszós füvön egy-egy rossz passz eddig rendre megakasztotta ezeket.
3′GÓÓÓL!!! Máris vezet a Szeged! Király Patrik kanyarított be egy szögletet, a befelé csavarodó labdába pedig Tóth Gábor csúsztatott bele védhetetlenül a rövid oldalon! 0-1!
1′Elkezdődött a mérkőzés, a fehér mezes vendégek indították útjára a labdát, a hazaiak lila szerelésükben állnak ki. A pálya talaja nem túl mély, viszont némiképp csúszós, mivel Sopronban ma is esett némi eső.
2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
26. forduló
2024.03.31. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
TISZAKÉCSKEI LC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 55
02. ETO FC GYŐR 48
03. VASAS FC 48
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 45
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 42
06. GYIRMÓT FC GYŐR 35
07. SOROKSÁR SC 34
08. AQVITAL FC CSÁKVÁR 33
09. BUDAPEST HONVÉD 33
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 33
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
12. FC AJKA 31
13. BVSC-ZUGLÓ 30
14. BUDAFOKI MTE 27
15. PMFC 27
16. BFC SIÓFOK 24
17. TISZAKÉCSKEI LC 19
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 11

Partnereink