Magabiztosan vertük a Zalaegerszeget

Kétgólos győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Zalaegerszeg felett, így Klausz László legénysége pontszámban be is érte riválisát.

Csendesen indult a találkozó, az első tíz perc tapogatózó játéka után pedig a ZTE igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. Városi Viktor és Szakály Attila is veszélyeztetett, gólt mégis a hazaiak szereztek, rögtön az első támadásukból. Szántai Levente kirúgása Geiger Norberthez jutott el, aki kiváló ütemben ugratta ki Szabó Pétert. A szélvészgyors játékos meg sem állt a kapuig, ahol Szappanos Pétert mattolva megszerezte a vezetést a Szegednek. (1-0) Ezt követően Klausz László tanítványai taktikusan visszább húzódtak, átadva némi területet a vendégeknek, hogy így teremtsék meg a kontrázás lehetőségét. A Zala megyeiek sokáig nem tudtak mit kezdeni mezőnyölényükkel, a félidő hajrájában azonban kétszer is egyenlíthettek volna. A 41. minutumban Szalkai Róbert bombázott a jobb kapufa mellé Gyagya Attila lekészítéséből, majd nem sokkal később ismét ő volt a főszereplő, amikor egy lőtt passznak szánt átadása alig-alig suhant el csupán a hosszú alsó sarok előtt keresztbe.

Szünet után szinte azonnal megrezdült a háló: Király Patrik szabadrúgásába Germán Tamás csúsztatott bele, hogy aztán a középen érkező Tóth Gábor a kapuba bólintson közelről. (2-0) A 63. percben Szántai óriási bravúrral védte Babati Bejamin megpattanó szabadrúgását, másfelől viszont a vendégeknek ezen túlmenően nem akadt már helyzete. Farkas Márkék kiválóan zárták le a területeket, aminek következtében a játék elvétve haladt át csupán a pálya középső harmadán. A Zete nem tudott mihez kezdeni a hazaiak fegyelmezett védekezésével, aminek eredményeként a Szeged-Grosics megszerezte zsinórban második győzelmét, összességében pedig a hatodikat a bajnokságban.

Az ötödik helyen álló Germánék egy hét múlva, november 7-én a Sopronhoz látogatnak.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Demeter János).
Szeged: Szántai – Zabari, Tóth, Farkas, Áchim, Berde, Szabó (Kovács 90+1′), Oláh G. (Zelenyánszki 82′), Király, Geiger (Czirok 90+1′), Germán. Vezetőedző: Klausz László.
ZTE: Szappanos – Simonfalvi (Bailo – a szünetben), Forgács, Gyagya (Patvaros 67′), Szalkai (Szőllősi 67′), Bedi, Nagy, Babati, Szakály, Városi, Daru. Vezetőedző: Csank János.
Gólszerzők: Szabó (16′), Tóth (46′).
Sárga lap: Germán (42′), Berde (44′), Király (56′).

Klausz László: “Egy pár hibától eltekintve elégedett vagyok a látottakkal. Azt gondolom, most már meccsek óta nagyon jól összeállt a csapat, és nem is a kimagasló teljesítményeknek, hanem a csapategységnek köszönhetjük a győzelmünket.”


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
ZTE FC
2
0
időpontesemény
90+3′Vége! Nagy Róbert lefújta! Rendkívül értékes győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen így pontszámban beérte a forduló előtt még a táblázat harmadik helyét elfoglaló Zalaegerszeget.
90+1′Kettős csere még a végére szegedi oldalon: Szabó és Geiger helyett állt be a Kovács, Czirok páros.
90′Három perc hosszabbítás következik.
88′Más megoldás híján átlövésekkel operál a ZTE, de Daru Bence, majd Babati Benjamin lökete sem tudta meglepni Szántait távolról.
84′Telik az idő, a vendégek szemszögéből vészesen gyorsan is. Daru Bencéék becsülettel próbálják áttörni a szegedi falat, de az a mai napon gyémánt keménységűnek tűnik.
82′Klausz László elkezdte frissíteni csapatát a hajrára: Oláh Gergő helyét Zelenyánszki László vette át a középpálya tengelyében.
74′Csendesen peregnek a percek, a fehér mezesek hiába próbálnának ellenfelük fölé nőni, a szegedi védelem sziklaszilárdan áll a lábán. A vendégek támadásai rendre megrekednek a pálya középső harmadában, miközben a Klausz-legénység igyekszik gyors, kombinatív kontrákkal bevinni a kegyelemdöfést.
67′A héten 69. születésnapját ünnepelt Csank János kettős cserével meríti ki a változtatási lehetőségeit: Gyagya és Szalkai helyett Patvaros és Szőllősi érkezett a Zetébe.
63′Szántai! Ihletett formában véd ma is, most már kijelenthető! Babati 18 méteres szabadrúgása egy védő sarkán megpattanva vágódott a kapu felé, de a hálóőr egy óriási vetődéssel még ki tudta tolni oldalra!
56′Egy lerántás nyomán Király Patrik is besárgult a vendéglátóknál.
55′Micsoda tűzijáték?! Egy legurítást követően Germán bombája a blokkról vágódott le, ahogy Király ismétlése szintén. Végül Zabari püffentette kapu mellé a labdát harmadik próbálkozásként.
53′Az előbbi esetet követő szögletnél Bailo tudott fejelni, Szántai azonban egy magabiztos bravúrral megfogta a bogyót.
52′Szorult helyzetben a ZTE, ennek megfelelően is igyekszik felállni Csank János alakulata. Az imént Farkas Márknak kellett önfeláldozóan belevetődnie Bedi lövésébe a nagyobb baj elkerüléséhez.
46′GÓÓÓL!!! Alighogy elkezdődött a második felvonás, máris kettővel vezet a Szeged-Grosics! Király adott be egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, Germán csúsztatását pedig Tóth Gábor bólintotta a hálóba középen! 2-0!
46′Simonfalvi helyét Bailo vette át a folytatásra.
46′Folytatódik a mérkőzés, egyet cseréltek a zalaegerszegiek a szünetben.
45′Vége az első játékrésznek, amely után a taktikus, fegyelmezett futballt bemutató Szeged-Grosics Szabó Péter góljával vezet 1-0-ra!
45′Mi maradt ki?! A meccs eddig legnagyobb zalaegerszegi lehetősége után lélegezhetnek fel a hazaiak. Szalkai éles szögből egy lőtt passzal kereste volna középen Szakályt, akit bár nem talált meg vele, a labda mégis csak centikkel zúgott el a hosszú sarok előtt keresztbe.
44′Ismét egy sárga, ezúttal a Szakály elleni szabálytalankodó Berde kapta.
43′Ez sem sokon múlt! Zabari beadását egy védő fejelte a keresztléc fölé Germán elől.
42′Germán vitte földre Simonfalvit a felezőnél, Nagy Róbert pedig közel állt az esethez, így nem is lehetett más az ítélet, mint sárga a szegedi csékának.
41′“Uh!” – hortyan fel a lelátó! Gyagya lekészítését Szalkai centikkel küldte csupán a jobb kapufa mellé.
39′Ismét a tizenhatos bal sarkától célozgathattak a zalai mesterlövészek, Szakály és Bedi ugyanakkor kissé túlkombinálta a helyzetet, így az azt lezáró tekerés éppen Szántai ölébe hullott.
37′Kedvező pozícióból, mintegy 18-19 méterről jöhettek szabadrúgással a szegediek. A labda mögé Berde állt, kísérlete azonban messze a kapu fölött hagyta el a játékteret. Alighanem lecsúszott a lábáról.
33′A mérkőzés második hazai lehetősége: Szabó lekészítését Király durrantotta rá, de a labda pont a kapu közepe felé tartott, így Szappanosnak nem okozott problémát.
30′Meddő mezőnyfölényben a vendégek, ráadásul a kék-feketék is megbecsülik a labdát, ha megszerzik, így főként a két tizenhatos között zajlik egyelőre a játék.
27′…Az is lett! Szakály tekerése egy fél méterrel kerülte el csupán a bal felső sarkot. Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy Szántai rajta volt a kísérleten.
27′Nagy sporttárs egy ártalmatlannak tűnő párharc kapcsán szabadrúgást ítélt befelé a szegedi tizenhatos bal sarkától. Ez még veszélyes is lehet!
24′A Szeged taktikusan visszahúzódik, a két szélen Geiger Norbert és Szabó Péter személyében két villámléptű ember várja a kontra lehetőségét.
21′Láthatóan megzavarta a bekapott gól a Zala megyeieket, akiknél az utóbbi percekben számtalan rossz, pontatlan átadás csúszott a játékba. Nem tudja a Zete azt a presszinget hozni így, amelyet szeretne.
16′GÓÓÓL!!! Vezet a Szeged! Szántai kirúgása már a felezőn túl találta meg Geigert, aki egy átvétel után kiválóan lőtt be üres területre Szabó Péter elé. A szélső két védővel a nyakán lőtt a kapu bal oldalába a kiszolgáltatott Szappanos mellett. 1-0!
15′…Szakály bombája messze elkerülte a ketrecet.
14′Ez most így veszélyes! Király faultolta Városit 22 méterre a kaputól, jó helyről jöhetnek szabadrúgással a vendégek.
11′Szakály ijesztett rá a hazai szurkolókra, miután éles szögből tesztelte Szántai éberségét.
10′Igyekszik sebességet váltani a ZTE, a meccs első lövése Városi nevéhez kapcsolható mostantól – nem is volt rossz próbálkozás.
10′Klausz László láthatóan a már megszokott hadrendet alkalmazza, azaz a négy védő előtt Berde tölti be a szűrő szerepét, míg az egyedüli feltolt ékként játszó Germánt négyen segítik a második hullámból.
7′Nem borítják egymásra az asztalt a csapatok, tapogatózó, ismerkedő stílusban indul a találkozó. Az iram megfelelő, de a kapusok egyelőre nyugodtan figyelhetik, ahogy jár a labda a mezőnyben.
1′A fehér mezes zalaegerszegiek indították útjára a labdát, a vendéglátók szokásos kék-fekete szerelésüket viselik a mai napon is.
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.04.18. vasárnap, 17:00
PÉCSI MFC/SZEGED-CSANÁD GROSICS
PMFC Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. VASAS FC 65
02. DVSC 64
03. GYIRMÓT FC GYŐR 60
04. PÉCSI MFC 59
05. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 51
06. FC AJKA 49
07. SOROKSÁR SC 49
08. SZOMBATHELYI HALADÁS 47
09. BUDAÖRS 46
10. SZOLNOKI MÁV FC 46
11. WKW ETO FC GYŐR 45
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 40
13. DOROGI FC 40
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 40
15. AQVITAL FC CSÁKVÁR 35
16. ST. LŐRINC KFT. 34
17. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
18. KAZINCBARCIKA 32
19. BFC SIÓFOK 31
20. DEAC 16

Partnereink