Magabiztosan vertük a Zalaegerszeget

Kétgólos győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Zalaegerszeg felett, így Klausz László legénysége pontszámban be is érte riválisát.

Csendesen indult a találkozó, az első tíz perc tapogatózó játéka után pedig a ZTE igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. Városi Viktor és Szakály Attila is veszélyeztetett, gólt mégis a hazaiak szereztek, rögtön az első támadásukból. Szántai Levente kirúgása Geiger Norberthez jutott el, aki kiváló ütemben ugratta ki Szabó Pétert. A szélvészgyors játékos meg sem állt a kapuig, ahol Szappanos Pétert mattolva megszerezte a vezetést a Szegednek. (1-0) Ezt követően Klausz László tanítványai taktikusan visszább húzódtak, átadva némi területet a vendégeknek, hogy így teremtsék meg a kontrázás lehetőségét. A Zala megyeiek sokáig nem tudtak mit kezdeni mezőnyölényükkel, a félidő hajrájában azonban kétszer is egyenlíthettek volna. A 41. minutumban Szalkai Róbert bombázott a jobb kapufa mellé Gyagya Attila lekészítéséből, majd nem sokkal később ismét ő volt a főszereplő, amikor egy lőtt passznak szánt átadása alig-alig suhant el csupán a hosszú alsó sarok előtt keresztbe.

Szünet után szinte azonnal megrezdült a háló: Király Patrik szabadrúgásába Germán Tamás csúsztatott bele, hogy aztán a középen érkező Tóth Gábor a kapuba bólintson közelről. (2-0) A 63. percben Szántai óriási bravúrral védte Babati Bejamin megpattanó szabadrúgását, másfelől viszont a vendégeknek ezen túlmenően nem akadt már helyzete. Farkas Márkék kiválóan zárták le a területeket, aminek következtében a játék elvétve haladt át csupán a pálya középső harmadán. A Zete nem tudott mihez kezdeni a hazaiak fegyelmezett védekezésével, aminek eredményeként a Szeged-Grosics megszerezte zsinórban második győzelmét, összességében pedig a hatodikat a bajnokságban.

Az ötödik helyen álló Germánék egy hét múlva, november 7-én a Sopronhoz látogatnak.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Demeter János).
Szeged: Szántai – Zabari, Tóth, Farkas, Áchim, Berde, Szabó (Kovács 90+1′), Oláh G. (Zelenyánszki 82′), Király, Geiger (Czirok 90+1′), Germán. Vezetőedző: Klausz László.
ZTE: Szappanos – Simonfalvi (Bailo – a szünetben), Forgács, Gyagya (Patvaros 67′), Szalkai (Szőllősi 67′), Bedi, Nagy, Babati, Szakály, Városi, Daru. Vezetőedző: Csank János.
Gólszerzők: Szabó (16′), Tóth (46′).
Sárga lap: Germán (42′), Berde (44′), Király (56′).

Klausz László: “Egy pár hibától eltekintve elégedett vagyok a látottakkal. Azt gondolom, most már meccsek óta nagyon jól összeállt a csapat, és nem is a kimagasló teljesítményeknek, hanem a csapategységnek köszönhetjük a győzelmünket.”


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
ZTE FC
2
0
időpontesemény
90+3′Vége! Nagy Róbert lefújta! Rendkívül értékes győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen így pontszámban beérte a forduló előtt még a táblázat harmadik helyét elfoglaló Zalaegerszeget.
90+1′Kettős csere még a végére szegedi oldalon: Szabó és Geiger helyett állt be a Kovács, Czirok páros.
90′Három perc hosszabbítás következik.
88′Más megoldás híján átlövésekkel operál a ZTE, de Daru Bence, majd Babati Benjamin lökete sem tudta meglepni Szántait távolról.
84′Telik az idő, a vendégek szemszögéből vészesen gyorsan is. Daru Bencéék becsülettel próbálják áttörni a szegedi falat, de az a mai napon gyémánt keménységűnek tűnik.
82′Klausz László elkezdte frissíteni csapatát a hajrára: Oláh Gergő helyét Zelenyánszki László vette át a középpálya tengelyében.
74′Csendesen peregnek a percek, a fehér mezesek hiába próbálnának ellenfelük fölé nőni, a szegedi védelem sziklaszilárdan áll a lábán. A vendégek támadásai rendre megrekednek a pálya középső harmadában, miközben a Klausz-legénység igyekszik gyors, kombinatív kontrákkal bevinni a kegyelemdöfést.
67′A héten 69. születésnapját ünnepelt Csank János kettős cserével meríti ki a változtatási lehetőségeit: Gyagya és Szalkai helyett Patvaros és Szőllősi érkezett a Zetébe.
63′Szántai! Ihletett formában véd ma is, most már kijelenthető! Babati 18 méteres szabadrúgása egy védő sarkán megpattanva vágódott a kapu felé, de a hálóőr egy óriási vetődéssel még ki tudta tolni oldalra!
56′Egy lerántás nyomán Király Patrik is besárgult a vendéglátóknál.
55′Micsoda tűzijáték?! Egy legurítást követően Germán bombája a blokkról vágódott le, ahogy Király ismétlése szintén. Végül Zabari püffentette kapu mellé a labdát harmadik próbálkozásként.
53′Az előbbi esetet követő szögletnél Bailo tudott fejelni, Szántai azonban egy magabiztos bravúrral megfogta a bogyót.
52′Szorult helyzetben a ZTE, ennek megfelelően is igyekszik felállni Csank János alakulata. Az imént Farkas Márknak kellett önfeláldozóan belevetődnie Bedi lövésébe a nagyobb baj elkerüléséhez.
46′GÓÓÓL!!! Alighogy elkezdődött a második felvonás, máris kettővel vezet a Szeged-Grosics! Király adott be egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, Germán csúsztatását pedig Tóth Gábor bólintotta a hálóba középen! 2-0!
46′Simonfalvi helyét Bailo vette át a folytatásra.
46′Folytatódik a mérkőzés, egyet cseréltek a zalaegerszegiek a szünetben.
45′Vége az első játékrésznek, amely után a taktikus, fegyelmezett futballt bemutató Szeged-Grosics Szabó Péter góljával vezet 1-0-ra!
45′Mi maradt ki?! A meccs eddig legnagyobb zalaegerszegi lehetősége után lélegezhetnek fel a hazaiak. Szalkai éles szögből egy lőtt passzal kereste volna középen Szakályt, akit bár nem talált meg vele, a labda mégis csak centikkel zúgott el a hosszú sarok előtt keresztbe.
44′Ismét egy sárga, ezúttal a Szakály elleni szabálytalankodó Berde kapta.
43′Ez sem sokon múlt! Zabari beadását egy védő fejelte a keresztléc fölé Germán elől.
42′Germán vitte földre Simonfalvit a felezőnél, Nagy Róbert pedig közel állt az esethez, így nem is lehetett más az ítélet, mint sárga a szegedi csékának.
41′“Uh!” – hortyan fel a lelátó! Gyagya lekészítését Szalkai centikkel küldte csupán a jobb kapufa mellé.
39′Ismét a tizenhatos bal sarkától célozgathattak a zalai mesterlövészek, Szakály és Bedi ugyanakkor kissé túlkombinálta a helyzetet, így az azt lezáró tekerés éppen Szántai ölébe hullott.
37′Kedvező pozícióból, mintegy 18-19 méterről jöhettek szabadrúgással a szegediek. A labda mögé Berde állt, kísérlete azonban messze a kapu fölött hagyta el a játékteret. Alighanem lecsúszott a lábáról.
33′A mérkőzés második hazai lehetősége: Szabó lekészítését Király durrantotta rá, de a labda pont a kapu közepe felé tartott, így Szappanosnak nem okozott problémát.
30′Meddő mezőnyfölényben a vendégek, ráadásul a kék-feketék is megbecsülik a labdát, ha megszerzik, így főként a két tizenhatos között zajlik egyelőre a játék.
27′…Az is lett! Szakály tekerése egy fél méterrel kerülte el csupán a bal felső sarkot. Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy Szántai rajta volt a kísérleten.
27′Nagy sporttárs egy ártalmatlannak tűnő párharc kapcsán szabadrúgást ítélt befelé a szegedi tizenhatos bal sarkától. Ez még veszélyes is lehet!
24′A Szeged taktikusan visszahúzódik, a két szélen Geiger Norbert és Szabó Péter személyében két villámléptű ember várja a kontra lehetőségét.
21′Láthatóan megzavarta a bekapott gól a Zala megyeieket, akiknél az utóbbi percekben számtalan rossz, pontatlan átadás csúszott a játékba. Nem tudja a Zete azt a presszinget hozni így, amelyet szeretne.
16′GÓÓÓL!!! Vezet a Szeged! Szántai kirúgása már a felezőn túl találta meg Geigert, aki egy átvétel után kiválóan lőtt be üres területre Szabó Péter elé. A szélső két védővel a nyakán lőtt a kapu bal oldalába a kiszolgáltatott Szappanos mellett. 1-0!
15′…Szakály bombája messze elkerülte a ketrecet.
14′Ez most így veszélyes! Király faultolta Városit 22 méterre a kaputól, jó helyről jöhetnek szabadrúgással a vendégek.
11′Szakály ijesztett rá a hazai szurkolókra, miután éles szögből tesztelte Szántai éberségét.
10′Igyekszik sebességet váltani a ZTE, a meccs első lövése Városi nevéhez kapcsolható mostantól – nem is volt rossz próbálkozás.
10′Klausz László láthatóan a már megszokott hadrendet alkalmazza, azaz a négy védő előtt Berde tölti be a szűrő szerepét, míg az egyedüli feltolt ékként játszó Germánt négyen segítik a második hullámból.
7′Nem borítják egymásra az asztalt a csapatok, tapogatózó, ismerkedő stílusban indul a találkozó. Az iram megfelelő, de a kapusok egyelőre nyugodtan figyelhetik, ahogy jár a labda a mezőnyben.
1′A fehér mezes zalaegerszegiek indították útjára a labdát, a vendéglátók szokásos kék-fekete szerelésüket viselik a mai napon is.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink