Klausz László edzőként győzné le egykori mesterét

klausz-laszlo.jpg
Három pont a különbség a 3. Zalaegerszeg és az 5. Szeged-Grosics között a tabellán, így a szombati találkozónak, ha lehet, még nagyobb a tétje. Klausz László beszélt a kupameccsen pályára lépő fiatalokról, egykori szövetségi kapitányáról, aki most a ZTE edzője, és gondolkodik azon, saját kapunktól mennyire távol támadjuk le az ellenfelet.

- Elég fiatal csapattal futottunk neki a Debrecen elleni kupameccsnek, és bár az ellenfél sem a lehető legjobb összeállításában lépett pályára, a döntetlen mégsem tűnik rossz eredménynek! Elégedett?
- Elégedett vagyok a hozzáállással, az akarattal, hellyel-közzel a játékkal, de persze a DVSC jobb csapat, jobban is játszott. Fontos, hogy a fiatalok helytálltak, küzdöttek. Velük kapcsolatban szeretném kiemelni, hogy most nagy jelentősége van annak, hogy reális maradjon az énképük. Nem jó, ha túl-, vagy akár alulértékelik magukat. Egy fontos feladatuk van most, készülni tovább az új feladatokra. Rövid távon lehet, hogy a megyei első osztályban is játszanak majd, de ha jól építik fel magukat, előbb-utóbb tartósan megnyílhat számukra a nagy csapat kapuja. Egy pályafutás nem egy-két hónapról szól.

- Ha a második félidőben egyik-másik kontrát sikerül végigvinni, akár a győzelem is összejöhetett volna. Milyen esélyünk lehet a visszavágón?
- Szerencsével valóban nyerhettünk volna, de ne felejtsük el, hogy a mérleg nyelve azért bőven a Debrecen felé billent, három kapufát rúgtak, voltak helyzeteik, szóval a döntetlen a játék képe alapján inkább ránk nézve hízelgő. Hogy mi lehet a visszavágón? Őszintén szólva, nem gondolok még erre, most csak a Zalaegerszeg jár a fejemben.

- Akkor hangolódjunk rá a soros ellenfélre, milyennek ígérkezik a szombati meccs?
- Jó csapat ellen készülünk, nekem ráadásul plusz motivációt ad, hogy egykori mesterem ellen most edzőként bizonyíthatok. A válogatottban anno Csank János volt a szövetségi kapitány, amikor én is pályára léphettem a címeres mezben. Abban biztos vagyok, hogy jó erőnléttel bíró, felkészített csapat ellen kell megküzdenünk a 3 pontért, edzőjük pedig alighanem meg akar majd "tréfálni", de számomra talán előny lehet, hogy ha játékosként ismert is, edzőként már nem annyira.

- Csank János tréfáján kívül miben lehet jó még a ZTE, és mivel győzhetjük le őket?
- A 10 gólos Daru Bence nyilván külön figyelmet érdemel, őt várhatóan Farkas Márk próbálja meg semlegesíteni. Ők várhatóan 4-2-3-1-et játszanak majd, mi pedig 4-3-3-at. Azt még nem tudom, hogy hol kezdjük megtámadni őket, de nem tartom kizártnak, hogy feljebb.

- Nincs ennek nagy kockázata?
- Egy kontrákra játszó csapat ellen ez a kockázat jóval nagyobb, a Zalaegerszeg viszont inkább játssza a futballt, így ellenük ez hatékony lehet.

- Kik lépnek majd pályára nálunk?
- Anélkül, hogy most még neveket mondanék, erre a szerdai összeállításból lehet következtetni. A Debrecen ellen több kulcsember pihent, pont azért, hogy a ZTE ellen jó formában legyenek. Nyilván lesz olyan, aki a kupameccsen is játszott, és a bajnokin is pályára lép, főleg a védelem tagjai között vannak ilyen emberek.

Achim Ádám: ha kell, éjfélkor is meccsre megy

achim-adam.jpgSzeretne minél többet játszani, és azon lesz, hogy a csapat előrébb végezzen - ezt mondta honlapunknak mintegy bemutatkozásként Achim Ádám, aki a nyáron igazolt együttesünkhöz a nagyváradi FC Bihortól. Klausz László vezetőedző akkor azt mondta, a labdarúgó behozható fizikai lemaradással érkezett, de a csapat hasznára lehet. Ezután a Luceafarul színeiben a román másodosztályban negyedik helyig is jutó játékos jó ideig a megye első osztályú csapatot erősítette, majd a Szigetszentmiklós elleni sikernek már ő is fontos tényezője volt.

- Nem okozott gondot számomra, hogy a megyei első osztályban kellett játszanom. Ez az időszak meccsben tartott, így sokat jelentett akkor, amikor a másodosztályban lehetőséghez jutottam - beszélt a kezdeti időszakról a mindkét oldalon bevethető játékos, aki ezt a képességét legutóbb a Balmazújváros ellen bizonyította. Klausz László vezetőedző vele kapcsolatban megjegyezte, a csapat szempontjából nagyon hasznos játékosnak tartja, akit ha éjfélkor keltene fel, hogy kezdődik a meccs, akkor is jönne, és a maximumot nyújtaná.

- Gyerekkorom óta ilyen vagyok, igyekszem mindig a legtöbbet kihozni magamból. Jól érzem magam itt, nem megy rosszul a játék sem, de a felpasszokban szeretnék fejlődni - mondta Achim Ádám. A román és a magyar másodosztály között nem látok nagy különbséget, talán előbbi egy nagyon kicsivel erősebb. Magyarországon kiegyenlítettnek látom a mezőnyt, bárki megverhet bárkit, ezért is remélem, a Zalaegerszeg ellen nyerünk!

 


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.05.16. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/KAZINCBARCIKA
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 77
02. GYIRMÓT FC GYŐR 75
03. VASAS FC 75
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 58
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 54
08. SOROKSÁR SC 54
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
10. SZOLNOKI MÁV FC 54
11. SZEGED-CSANÁD GROSICS 53
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 44
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
15. ST. LŐRINC KFT. 41
16. DOROGI FC 41
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 22

Partnereink