Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Germán büntetőjével törtük meg a Balmazújváros hazai veretlenségét

Egy küzdelmes, harcos találkozón Germán Tamás korai büntetőgóljával nyert a Szeged 2011-Grosics Akadémia a hazai veretlenségét ezáltal elveszítő Balmazújváros vendégeként.

Rögtön a találkozó legelején egy ártatlannak tűnő szituációt követően került komoly lehetőséghez a szegedi együttes, miután egy bedobás megpattant az egyik balmazújvárosi kezén a tizenhatoson belül, Radványi Ádám játékvezető pedig habozás nélkül a mészpontra mutatott. A labda mögé a házi góllövőlistát vezető Germán Tamás állt, majd értékesítve a tizenegyest megszerezte a vezetést a vendégeknek. (0-1) A folytatásban Klausz László tanítványai fegyelmezetten visszazártak, aminek eredményeként a hazaiak előtt nem nyílt túl sok terület a támadásra. A mérkőzés küzdelmes jelleget öltött, amiben nagy szerepe volt a meglehetősen mély talajnak is. Mindenesetre a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A 29. percben Horváth László csak az utolsó pillanatban tudott elütni egy szögletet Germán homloka elől, a 37. minutumban pedig Belényesi Miklós csúsztatott a keresztléc fölé egy oldalról érkező labdát. A helyzet érdemben a második félidőre sem változott: a Szeged valamelyest feltolva védekezését nem engedte a Balmazújvárosnak, hogy közel kerüljön a kapuhoz, miközben a túloldali kontrák egy-egy pontatlanság okán rendre elhaltak. Az idő előrehaladtával a 77. percben a lelátóra száműzött Feczkó Tamás tanítványai mind inkább elkeseredetten törekedtek az egyenlítésre, de erőfeszítéseiket nem kísérte siker, sőt, Geiger Norbert a hajrában második gólt is belőhette volna, ha kicsit pontosabban céloz 16 méterről. A vendégek ugyanakkor így is elhozták a három pontot, ami azt jelentette, a balmaziak először szenvedtek vereséget hazai bajnoki találkozón a szezonban.

Sikerével a Szeged-Grosics a kora délutáni meccsek után fellépett az 5. helyre, habár később még a Dunaújváros és az Ajka is megelőzheti a fordulóban. Klausz László legénysége egy hét múlva a Zalaegerszeget fogadja, azt megelőzően pedig szerdán a Debrecen látogat Gyulára a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-1)
Balmazújváros, Batthyány utcai Sportpálya, 500 néző. Vezette: Radványi Ádám •(Galán Roland, Punyi Gyula).
Balmazújváros: Horváth – Belényesi, Karikás, Papp, Sigér, Nagy (Fekete 57′), Németh (Virág 69′), Kiss, Bokros, Kónya, Bódis (Pintér 31′). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Szeged: Szántai – Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Berde, Szabó (Oláh L. 74′), Oláh G. (Zelenyánszki 57′), Király (Veselinov 90+2′), Geiger, Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerző: Germán (8′ – tizenegyesből).
Sárga lap: Papp (63′), Virág (87′), ill. Király (25′), Oláh G. (27′), Berde (53′), Szántai (56′).


Online közvetítés:
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
0
1
időpontesemény
90+4′Vége, Radványi Ádám lefújta! A Szeged 2011-Grosics Akadémia egy rendkívül küzdelmes, harcos mérkőzésen Germán Tamás tizenegyesével töri meg a Balmazújváros hazai veretlenségét.
90+2′Időhúzó jelleggel még Veselinov váltja Királyt a végére.
90′Négy perc lesz a hosszabbítás. A hazaiak már csak felívelgetésekre támaszkodnak, minden magas, jól fejelő emberük elöl tartózkodik.
87′Tóth Gábornak kellett kivágnia egy veszélyesen beérkező oldalsó szabadrúgást, a meginduló Geigert pedig Virág szabálytalan eszközökkel bírta megállásra. Villant érte a sárga.
85′Egyre elkeseredettebben rohamoznak a balmazújvárosiak, így megnyílik a terület a szegedi kontrák előtt. Az imént Geiger lőtt kapu fölé egy ellentámadás befejezéseként.
81′Egy szögletnél óriási kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, végül egy bekk vágta ki a labdát a gólvonalról, majd a flipper következő eseményeként a bogyó a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egészen kaotikus jelenetsor volt.
77′Radványi sporttárs megelégelte, hogy Feczkó Tamás többször is élesen kritizálta a döntéseit, ezért elküldte a kispadról a vendéglátók mesterét.
74′Klausz László is változtatásra szánta el magát, Oláh Lóránt érkezett Szabó Pétert váltva.
69′Újabb csere: Németh helyett Virág, Szabó helyett pedig Oláh Lórán a pályán az utolsó húsz percre.
65′ Kontrákkal próbálkoznak a szegediek, de sok a pontatlanság, ami bizonyos mértékig akár a túlzott akarás számlájára is lenne írható. Látható, Germánék szeretnék dűlőre vinni a dolgot egy jól kivitelezett támadással.
63′Ilyen sem volt még a mai meccsen: Papp kapta az első hazai sárgát, kezezés volt a bűne.
59′A Szeged feljebb tolta védekezését és kiválóan zárja le a területeket, így a labda főként a mezőnyben pattog. Egyelőre egyik csapat sem tud eljutni érdemi gólszerzési lehetőségig.
57′Mindkét mester cserére szánta el magát. Feczkó Tamás Fekete Ádámot küldte előre a csatársorba Nagy Kevin “kárára”, míg Klausz László a középpályán frissített, Zelenyánszki váltotta Oláh Gergőt.
56′Ha egy üzlet beindul… Szántai időhúzásért sárgult be.
53′Egy keményebb fault nyomán Berde is kapott egy sárga lapot.
50′…A csereként beállt Pintér a sorfalat lőtte szerencsére telibe.
49′Ez most így veszélyes lesz! Király csúszott oda a tizenhatos vonalán éppen kívül az egyik hazainak, amire válaszul Radványi sporttárs szabadrúgást adott.
46′Folytatódik a meccs, szünetben egyik oldalon sem történt csere.
45′Vége az első félidőnek, amelyet rengeteg párharc, folyamatos küzdelem jellemzett. A pálya talaja elég mély, ebből kifolyólag a játékosoknak sok energiája megy el a gyeppel való harcra is, ami némiképp visszaköszön a játékban. A legfontosabb persze, hogy 45 perc után Germán Tamás büntetőjével a Szeged-Grosicsnál van a vezetés!
37′“Uh!” – zengi a lelátó. Egy hosszú bedobást megcsúsztattak a hazaiak, a védelem mögé behulló játékszert pedig Belényesi nagy helyzetben stukkolta a keresztléc fölé. Komoly lehetőség maradt ki a balmaziak előtt!
34′Ismét Pintér mutat aktivitást, 17-18 méteres, életerős lökete azonban nem talált kaput.
32′Pintér Norbert azonnal be is mutatkozott a közönségnek: 18-20 méteres, dropból elvállalt löketét Szántai fogta magabiztosan.
31′Feczkó Tamás aligha elégedett csapata teljesítményével, legalább is erre utal, hogy máris cserét hajtott végre. Pintér állt be Bódis helyett a folytatásra.
29′Ez nem sokon múlt! Horváth az utolsó pillanatban tudott ujjheggyel elbökni egy szögletet a már vércseként lecsapni készülő Germán feje elől.
27′Oláh Gergőnek is jutott egy lap, miután lekönyökölte ellenfelét a középpályán.
25′Királyé az első sárga a meccsen, Bódist buktatta.
21′Farkas és Karikás összecsapása során utóbbi harcolt ki szögletet, ami aonban túlkombináltak a hazaiak, így nagyobb helyzet nem is alakult ki belőle.
20′Taktikusan visszazárnak Klausz László tanítványai, ráadásul fegyelmezetten és jól védekezik a csapat, a balmazi támadások így rendre elhalnak a támadóharmadban.
16′Javarészt mezőnyben gyürkőznek a felek, valamelyest talán a Hajdú-Bihar megyeiek a kezdeményezőbbek.
13′Sigér bő 25-ről sem volt rest célba venni a kaput, ugyanakkor a kivitelezésbe már csúszott némi hiba, nagyjából 4-5 métert tévesztett.
10′Belényesi lövési kísérlete jócskán elkerülte Szántai kapuját. Igyekszenek Feczkó Tamás tanítványai hamar talpra állni a bekapott gól után.
8′GÓÓÓL!!! Horváth kapus megpróbálta megérezni az irányt, de Germán az elvetődő hálóőr mellett a kapu közepébe bombázott, 0-1! Ez már a szezonbeli 5. bajnoki találata a házi góllövőlista éllovasának!
7′Tizenegyes! Radványi sporttárs befújta! Egy bedobás után az egyik hazai védő kezére pattant a játékszer, a bíró pedig nem habozott, a mészpontra mutatott!
1′A fehér mezes vendégek indították útjára a labdát, a balmazújvárosiak fekete szerelésükben lépnek ma pályára.
Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.25. vasárnap, 17:30
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. AQVITAL FC CSÁKVÁR 12
02. WKW ETO FC GYŐR 9
03. BFC SIÓFOK 8
04. MTK BUDAPEST 7
05. BUDAÖRS 7
06. KAZINCBARCIKA 7
07. BUDAFOKI MTE 6
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
09. DUNA ASZFALT TLC 6
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
11. SZOLNOKI MÁV FC 6
12. DOROGI FC 6
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 6
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 5
15. VASAS FC 4
16. SOROKSÁR SC 4
17. VÁC FC 3
18. GYIRMÓT FC GYŐR 2
19. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
20. FC AJKA 1

Partnereink