Nem tudtunk élni esélyünkkel a Vác ellen

Döntetlent játszott az újonc Vác FC ellen a Szeged-Grosics: Germán Tamás remekbe szabott szabadrúgás gólja nem bizonyult elegendőnek a győzelemhez.

A tabella első felébe ugorhatott volna egy, a sereghajtó felett aratott győzelemmel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, így vághatott neki a Vác elleni bajnokinak a csütörtöki kupamérkőzést követően Klausz László együttese.

Eseménytelenül telt az első negyed óra a meccsen: mindössze Tányéros sérülése szakította félbe a mezőnyjátékot, a vácit hosszasan kellett ápolni, amibe a Szeged-Grosics orvosa, Thurzó Balázs is besegített. Húsz perc után aztán helyzeteket is feljegyezhettünk: előbb Szabó Péter, majd Farkas is közel állt a gólhoz, ám végül egy pontrúgás után szerezte meg a vezetést a Szeged-Grosics: Germán Tamás kiválóan találta el a szabadrúgást, amely mintegy 20-22 méterről a kapu jobb felső sarkában kötött ki, ezzel 1-0. A gól egy kicsit kinyílt a Vác, azonban jól zárt a szegediek védelme, majd az utolsó percekben Andorka kétszer is közel járt a gólhoz, de nem jött össze első bajnoki gólja a nyáron igazolt csatárnak.

A szünetben kettős cserével próbált frissíteni övéin Sisa Tibor: Obot és Rusvay is kifutott a pályára a második 45 percre. Előbbi igen jó húzásnak bizonyult a vendégek szempontjából: miután több szegeid védőt is átfűzött, ha némi szerencsével is, de nyolc perccel azt követően, hogy pályára lépett, ki tudott egyenlíteni, köszönhetően annak is, hogy a szegedi védelem felszabadítása éppen Obotról vágódott vissza, 1-1. Obot a folytatásban is aktív volt, Rusvay centerezését azonban fölé vágta tíz méterről. Éledezett a Szeged-Grosics: Germán lábában talán több volt, mint amit végül kihozott Geiger szólója után, majd Obot veszélyeztetett ismét, miután jó 40 méterről is kapura tűzte a szabadrúgást. A második félidőben jóval visszafogottabban futballoztak Klausz László tanítványai, a végén nem tudták igazán nyomás alá helyezni a Vácot, amely a véghajrában majdnem a meccset is megnyerte, miután Rusvay kísérlete Szántairól lepörögve haladt az üres kapu felé, de Zelenyánszki önfeláldozó mentése megmentette a Szeged-Grosicsot a kapott góltól és a vereségtől, így végül 1-1-re végeztek a felek.

Nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul ezzel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen fel tudott volna zárkózni az ötödik hely környékére, így azonban ezzel a döntetlennel 14 pontos, és a következő fordulóban szombaton, 14.30-tól a Balmazújváros vendégeként javíthat.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Vác FC 1 – 1 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezeti: Böcskei Balázs (Kovács II. Gábor, Máyer Gábor).
Szeged: Szántai – Szabó P., Tóth G., Áchim, Farkas, Geiger, Berde (Zelenyánszki, 84′), Király, Zabari, Germán, Andorka (Oláh L., 70′). Vezetőedző: Klausz László.
Vác: Palásthy – Hegedűs, Frank (Pölöskei, 84′), Tóth B., Tányéros, Farkas, Zsolnai (Obot, a szünetben), Majoros (Rusvay, a szünetben), Dlusztus, Magos, Sipeki. Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerzők: Germán (28′) ill. Obot (53′)


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′ Ezzel vége, a Szeged második félidei enervált játéka csalódás, ennek következtében nem hogy nem nyerte meg a meccset Klausz László együttese, de kevesen múlott, hogy nem vesztette el, óriási helyzetet hibázott el a Vác a végén, így egy pontot szereznek az újonc ellen Szabó Péterék.
90+2′ Úh, ezt megúsztuk! A hosszabbítás utolsó minutumában Rusvay egy méteres lesről indult meg, lövése után Szántairól az üres kapu felé perdült a labda, ám az önfeláldozóan menteni igyekvő Zelenyánszki a gólvonalon mentett, és kivágta a labdát!
90′ Kettő perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
88′ Germán lőhetett jó helyzetből, de 17 méteres lövése fél méterrel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
84′ Mindkét csapat cserél: a vendégeknél Frank helyére Pölöskei áll be, míg a Szeged-Grosicsban a Berdét váltó Zelenyánszki kapott játéklehetőséget.
82′ Mintegy 40 méterre a szegedi kaputól jutott szabadrúgáshoz a Vác: Obot ilyen távolról is lövésre vállalkozott, és bátorsága majdnem kifizetődött, kevéssel kerülte el lövése a jobb alsó sarkot.
74′ Szántai jött ki remekül élt együtt most a játékkal, és a berobbanó Obot elől szedte fel jó ütemben a labdát.
71′ Ezért nagy kár, ígéretes lehetőség veszett oda: Geiger remekül cselezett a bal oldalon, majd a 16-oson belül nagyszerűen tálalt Germán elé, a szegediek gólzsákja azonban rosszul találta el a labdát, így odalett a ziccer.
70′ Először változtat Klausz László: Andorka Péter helyén Oláh Lóránt lépett pályára.
65′ Veszélyes szituáció a szegedi kapu előtt: Tóth Gábor eladott labdájával lép meg Rusvay a jobb szélen, majd Obothoz passzol, ám a csereként beállt játékos nagy helyzetből a kapu fölé lőtt.
59′ Obot nagyon jól szállt be a meccsbe: igaz, most a szabadrúgást a sorfalba küldi.
53′ Gól, egyenlít a Vác! Bejött Sisa Tibor számítása, a csereként beállt Obot a balösszekötő helyéről indult meg, 30 métert vezette a labdát, keresztülhámozta magát a teljes szegedi védelmen, sőt, a szerencse is vele volt, hiszen a felszabadító rúgás is őt találta el, a térdéről pedig bepattant a labda a bal sarokba. Gyakorlatilag az első helyzetéből egyenlít a Vác, 1-1.
46′ A szünetben kettős cserét hajtott a váciak mestere, Sisa Tibor: Zsolnai és Majoros helyén Obot és Rusvay kapott lehetőséget.
46′ A Vác kezdte a második félidőt.
45+1′ Vége az első félidőnek, a Szeged-Grosics veszélyesebben játszik, Germán szabadrúgásával pedig vezet is a szünetben.
44′ Andorka! Megint ő kerül helyzetbe, Geiger szöglete ismét jól jön középre, ahol Andorka pörget a labdába, de az a váci védőn irányt változtat, és végül újabb szögletet végezhet el a Szeged-Grosics. Ezt azonban már hárítja a váci védelem.
41′ Az iménti akcióra válaszképp jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Vác: Sipeki azonban a sorfalba lőtt.
40′ Látványos akciót vezetett a Szeged-Grosics: Zabari indította Áchimot, aki a bal oldalon robogott el, a középre ívelése is pontos volt, az érkező Andorka lövését azonban Palásthy szép mozdulattal hárította.
38′ Tóth Gábor fejese is kevéssel, de mellé csúszik: ezúttal Király Patrik ívelhette középre a labdát, ahol az érkező védő próbálta meg a kapuba továbbítani azt, ha kevéssel is, de a bal kapufa mellé ment.
32′ A gól óta feljebb jött a Vác, kicsit kintebb jött az eddigi taktikához képest a vendég csapat, de nem igazán tud helyzetet kialakítani Szántai kapuja előtt.
28′ GÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Berdét csak szabálytalanul tudták megállítani a váci kaputól mintegy 20-22 méterre: a szabadrúgást Germán végezte el, aki remekül találta el labdát, ami jobb felső sarokba vágódott, látványos góllal vezet a Szeged-Grosics!
22′ Próbálkozik a Vác is: Majoros távoli lövését fogja meg magabiztosan Szántai.
21′ Megélénkül a meccs: Geiger szöglete után Farkas fejelhetett, de kevéssel a bal kapufa mellett köt ki fejese. Közben Magos visszatérhetett a pályára, kötéssel játszik tovább.
20′ A lendületesen előre törő Szabó Péter lövése kevéssel ment a jobb sarok mellé, ez volt az első komolyabb szegedi lehetőség.
17′ Immáron nyolcadik perce emberelőnyben játszik a Szeged: persze csak átmenetileg, miután Magos Mátyást kell hosszasan ápolni, még a mezét is le kellett cserélni, ami átvérzett. Nemes gesztus a Szeged-Grosics orvosától, Thurzó Balázstól: ő is besegít a váci játékos ápolásába.
15′ Sipekié az első kapuralövési kísérlet, ám a rutinos játékos lövése jócskán elkerüli Szántai kapuját.
13′ Helyzetek nélkül telik az első szűk negyed óra, továbbra is főleg a mezőnyben pattog a labda.
6′ Mezőnyjáték zajlik az első percekben, bár a Szeged-Grosics többet birtokolja a labdát, de egyelőre helyzet nélkül a felek.
1′ A kék felsőben, fekete nadrágban játszó Szeged-Grosics kezdi a mérkőzést. A vendégek fehér mezben, piros nadrágban lépnek pályára.
2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
4. forduló
2022.08.17. szerda, 17:30
SZOMBATHELYI HALADÁS
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 7
02. SOROKSÁR SC 7
03. PMFC 7
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 7
05. GYIRMÓT FC GYŐR 6
06. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
07. FC AJKA 6
08. BFC SIÓFOK 6
09. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 6
10. AQVITAL FC CSÁKVÁR 5
11. SZENTLŐRINC 4
12. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 3
13. ETO FC GYŐR 3
14. DVTK 3
15. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 3
16. TISZAKÉCSKEI LC 3
17. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 3
18. BUDAFOKI MTE 1
19. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
20. DOROGI FC 0

Partnereink