Nem tudtunk élni esélyünkkel a Vác ellen

Döntetlent játszott az újonc Vác FC ellen a Szeged-Grosics: Germán Tamás remekbe szabott szabadrúgás gólja nem bizonyult elegendőnek a győzelemhez.

A tabella első felébe ugorhatott volna egy, a sereghajtó felett aratott győzelemmel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, így vághatott neki a Vác elleni bajnokinak a csütörtöki kupamérkőzést követően Klausz László együttese.

Eseménytelenül telt az első negyed óra a meccsen: mindössze Tányéros sérülése szakította félbe a mezőnyjátékot, a vácit hosszasan kellett ápolni, amibe a Szeged-Grosics orvosa, Thurzó Balázs is besegített. Húsz perc után aztán helyzeteket is feljegyezhettünk: előbb Szabó Péter, majd Farkas is közel állt a gólhoz, ám végül egy pontrúgás után szerezte meg a vezetést a Szeged-Grosics: Germán Tamás kiválóan találta el a szabadrúgást, amely mintegy 20-22 méterről a kapu jobb felső sarkában kötött ki, ezzel 1-0. A gól egy kicsit kinyílt a Vác, azonban jól zárt a szegediek védelme, majd az utolsó percekben Andorka kétszer is közel járt a gólhoz, de nem jött össze első bajnoki gólja a nyáron igazolt csatárnak.

A szünetben kettős cserével próbált frissíteni övéin Sisa Tibor: Obot és Rusvay is kifutott a pályára a második 45 percre. Előbbi igen jó húzásnak bizonyult a vendégek szempontjából: miután több szegeid védőt is átfűzött, ha némi szerencsével is, de nyolc perccel azt követően, hogy pályára lépett, ki tudott egyenlíteni, köszönhetően annak is, hogy a szegedi védelem felszabadítása éppen Obotról vágódott vissza, 1-1. Obot a folytatásban is aktív volt, Rusvay centerezését azonban fölé vágta tíz méterről. Éledezett a Szeged-Grosics: Germán lábában talán több volt, mint amit végül kihozott Geiger szólója után, majd Obot veszélyeztetett ismét, miután jó 40 méterről is kapura tűzte a szabadrúgást. A második félidőben jóval visszafogottabban futballoztak Klausz László tanítványai, a végén nem tudták igazán nyomás alá helyezni a Vácot, amely a véghajrában majdnem a meccset is megnyerte, miután Rusvay kísérlete Szántairól lepörögve haladt az üres kapu felé, de Zelenyánszki önfeláldozó mentése megmentette a Szeged-Grosicsot a kapott góltól és a vereségtől, így végül 1-1-re végeztek a felek.

Nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul ezzel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen fel tudott volna zárkózni az ötödik hely környékére, így azonban ezzel a döntetlennel 14 pontos, és a következő fordulóban szombaton, 14.30-tól a Balmazújváros vendégeként javíthat.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Vác FC 1 – 1 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezeti: Böcskei Balázs (Kovács II. Gábor, Máyer Gábor).
Szeged: Szántai – Szabó P., Tóth G., Áchim, Farkas, Geiger, Berde (Zelenyánszki, 84′), Király, Zabari, Germán, Andorka (Oláh L., 70′). Vezetőedző: Klausz László.
Vác: Palásthy – Hegedűs, Frank (Pölöskei, 84′), Tóth B., Tányéros, Farkas, Zsolnai (Obot, a szünetben), Majoros (Rusvay, a szünetben), Dlusztus, Magos, Sipeki. Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerzők: Germán (28′) ill. Obot (53′)


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
VÁC FC
1
1
időpontesemény
90+3′ Ezzel vége, a Szeged második félidei enervált játéka csalódás, ennek következtében nem hogy nem nyerte meg a meccset Klausz László együttese, de kevesen múlott, hogy nem vesztette el, óriási helyzetet hibázott el a Vác a végén, így egy pontot szereznek az újonc ellen Szabó Péterék.
90+2′ Úh, ezt megúsztuk! A hosszabbítás utolsó minutumában Rusvay egy méteres lesről indult meg, lövése után Szántairól az üres kapu felé perdült a labda, ám az önfeláldozóan menteni igyekvő Zelenyánszki a gólvonalon mentett, és kivágta a labdát!
90′ Kettő perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
88′ Germán lőhetett jó helyzetből, de 17 méteres lövése fél méterrel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
84′ Mindkét csapat cserél: a vendégeknél Frank helyére Pölöskei áll be, míg a Szeged-Grosicsban a Berdét váltó Zelenyánszki kapott játéklehetőséget.
82′ Mintegy 40 méterre a szegedi kaputól jutott szabadrúgáshoz a Vác: Obot ilyen távolról is lövésre vállalkozott, és bátorsága majdnem kifizetődött, kevéssel kerülte el lövése a jobb alsó sarkot.
74′ Szántai jött ki remekül élt együtt most a játékkal, és a berobbanó Obot elől szedte fel jó ütemben a labdát.
71′ Ezért nagy kár, ígéretes lehetőség veszett oda: Geiger remekül cselezett a bal oldalon, majd a 16-oson belül nagyszerűen tálalt Germán elé, a szegediek gólzsákja azonban rosszul találta el a labdát, így odalett a ziccer.
70′ Először változtat Klausz László: Andorka Péter helyén Oláh Lóránt lépett pályára.
65′ Veszélyes szituáció a szegedi kapu előtt: Tóth Gábor eladott labdájával lép meg Rusvay a jobb szélen, majd Obothoz passzol, ám a csereként beállt játékos nagy helyzetből a kapu fölé lőtt.
59′ Obot nagyon jól szállt be a meccsbe: igaz, most a szabadrúgást a sorfalba küldi.
53′ Gól, egyenlít a Vác! Bejött Sisa Tibor számítása, a csereként beállt Obot a balösszekötő helyéről indult meg, 30 métert vezette a labdát, keresztülhámozta magát a teljes szegedi védelmen, sőt, a szerencse is vele volt, hiszen a felszabadító rúgás is őt találta el, a térdéről pedig bepattant a labda a bal sarokba. Gyakorlatilag az első helyzetéből egyenlít a Vác, 1-1.
46′ A szünetben kettős cserét hajtott a váciak mestere, Sisa Tibor: Zsolnai és Majoros helyén Obot és Rusvay kapott lehetőséget.
46′ A Vác kezdte a második félidőt.
45+1′ Vége az első félidőnek, a Szeged-Grosics veszélyesebben játszik, Germán szabadrúgásával pedig vezet is a szünetben.
44′ Andorka! Megint ő kerül helyzetbe, Geiger szöglete ismét jól jön középre, ahol Andorka pörget a labdába, de az a váci védőn irányt változtat, és végül újabb szögletet végezhet el a Szeged-Grosics. Ezt azonban már hárítja a váci védelem.
41′ Az iménti akcióra válaszképp jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Vác: Sipeki azonban a sorfalba lőtt.
40′ Látványos akciót vezetett a Szeged-Grosics: Zabari indította Áchimot, aki a bal oldalon robogott el, a középre ívelése is pontos volt, az érkező Andorka lövését azonban Palásthy szép mozdulattal hárította.
38′ Tóth Gábor fejese is kevéssel, de mellé csúszik: ezúttal Király Patrik ívelhette középre a labdát, ahol az érkező védő próbálta meg a kapuba továbbítani azt, ha kevéssel is, de a bal kapufa mellé ment.
32′ A gól óta feljebb jött a Vác, kicsit kintebb jött az eddigi taktikához képest a vendég csapat, de nem igazán tud helyzetet kialakítani Szántai kapuja előtt.
28′ GÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Berdét csak szabálytalanul tudták megállítani a váci kaputól mintegy 20-22 méterre: a szabadrúgást Germán végezte el, aki remekül találta el labdát, ami jobb felső sarokba vágódott, látványos góllal vezet a Szeged-Grosics!
22′ Próbálkozik a Vác is: Majoros távoli lövését fogja meg magabiztosan Szántai.
21′ Megélénkül a meccs: Geiger szöglete után Farkas fejelhetett, de kevéssel a bal kapufa mellett köt ki fejese. Közben Magos visszatérhetett a pályára, kötéssel játszik tovább.
20′ A lendületesen előre törő Szabó Péter lövése kevéssel ment a jobb sarok mellé, ez volt az első komolyabb szegedi lehetőség.
17′ Immáron nyolcadik perce emberelőnyben játszik a Szeged: persze csak átmenetileg, miután Magos Mátyást kell hosszasan ápolni, még a mezét is le kellett cserélni, ami átvérzett. Nemes gesztus a Szeged-Grosics orvosától, Thurzó Balázstól: ő is besegít a váci játékos ápolásába.
15′ Sipekié az első kapuralövési kísérlet, ám a rutinos játékos lövése jócskán elkerüli Szántai kapuját.
13′ Helyzetek nélkül telik az első szűk negyed óra, továbbra is főleg a mezőnyben pattog a labda.
6′ Mezőnyjáték zajlik az első percekben, bár a Szeged-Grosics többet birtokolja a labdát, de egyelőre helyzet nélkül a felek.
1′ A kék felsőben, fekete nadrágban játszó Szeged-Grosics kezdi a mérkőzést. A vendégek fehér mezben, piros nadrágban lépnek pályára.
vsport
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2022.01.30. vasárnap, 13:00
III. KER. TVE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
III. ker. TVE Sporttelep
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVTK 42
02. VASAS FC 41
03. KECSKEMÉTI TE 38
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 37
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 35
06. WKW ETO FC GYŐR 32
07. DOROGI FC 30
08. BFC SIÓFOK 30
09. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 27
10. PMFC 26
11. FC AJKA 24
12. SZENTLŐRINC 24
13. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 21
14. SOROKSÁR SC 20
15. III. KER. TVE 20
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 20
17. BUDAÖRS 20
18. BUDAFOKI MTE 19
19. SZOLNOKI MÁV FC 19
20. TISZAKÉCSKEI LC 15

Partnereink