Szűk siker a pótláson

szeged-2011-soroksar064-gs.jpg
Farkas Márk találatával legyőzte a Soroksárt a Szeged 2011-Grosics Akadémia a 4. fordulóból pótolt mérkőzésen, így nagyon fontos három pontot szerzett Klausz László együttese.

A korábban a vihar miatt félbeszakadt mérkőzést pótolt szerdán a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely a négy mérkőzése veretlen Soroksárt fogadta a hétközi mérkőzésen.

Kezdeményezőbben kezdte a találkozót a Szeged-Grosics: Germán Tamásék a meccs elején letámadták ellenfelüket, és rövid passzos játékukkal többször is a kapu elé kerültek, azonban nem igazán tudták komolyan megdolgoztatni Holczer Ádámot. Ahogy telt az idő, úgy egyre kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, bár a szegediek mezőnybeli dominanciája továbbra is megmaradt. Az első fél óra végén Király állt közel a gólszerzéshez, majd a játékrész hajrájában Geiger maradt le centikkel Szabó Péter remekül belőtt labdájáról, így gól nélkül zárták az első 45 percet a felek.

A második félidőt is attraktívan kezdte a Szeged-Grosics, Germán és Király kényszerítőzése utáni nagy helyzetet azonban elpuskázta a szegediek csapatkapitánya. Ezután a Soroksár egy picit be tudta szorítani Klausz László tanítványait, de egyik centerezés sem okozott komoly problémát, majd Geiger bal oldali szögletére érkezett remekül a hosszún Áchim, aki az alapvonalról még középre tudta fejelni a labdát, a lecsorgót pedig az érkező Farkas a kapuba helyezte közelről, megszerezve ezzel a vezetést, 1-0. Egy perccel később Gárdos rögvest egyenlíthetett volna, de lövése elkerülte a kaput. A Szeged-Grosics kontrákkal operált a mérkőzés hátralévő részében, és többször csak egy óriási védelmi megmozdulás akadályozta meg a szegedi ziccert a vendégek részéről. A Soroksár nem igazán tudott kialakítani komoly helyzetet, a végén abszolút nem forgott veszélyben a Szeged-Grosics győzelme, amely 1-0-ra legyőzte ellenfelét, és ezzel feljött a hatodik helyre. Végül csak az lett a meccs vége, ahol félbeszakadt az eredeti időpontban: akkor Király Patrik találatával vezetett 1-0-ra a szegedi együttes, most pedig Farkas Márk találatával sikerült győznie a csapatnak.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia legközelebb szombaton, 18 órakor lép pályára a Dunaújváros vendégeként.

szeged-2011-soroksar089-gs.jpg

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soroksár SC 1 – 0 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Berger József (Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő).
Szeged: Szántai – Geiger (Pászka, 90+2′), Balogh, Germán, Szabó (Zabari, 83′), Mészáros, Farkas M., Berde, Achim, Király, Oláh G (Zelenyánszki, 75′). Vezetőedző: Klausz László.
Soroksár: Holczer – Fülöp, Farkas A., Valencsik, Zsivoczky-Pandel (Korozmán, 58′), Gárdos (Huszák, 68′), Vass, Szalánszki, Kákonyi, Pál, Peszmeg (Gohér, 86′).Vezetőedző: Albert Flórián.
Gólszerzők: Farkas M. (56′)
Sárga lap: Mészáros (78′), Zelenyánszki (90+1′) ill. Kákonyi (17′), Huszák (75′)

Klausz László: “Nagyon fontos volt a győzelmünk, arra számítottunk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen pár hét alatt sokat változott a Soroksár csapatösszetétele és játéka. Sikerült gólt szereznünk, de tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ez a mérkőzés. A legfőbb dolog, hogy regenerálódjanak most a fiúk, kitaláljuk, hogyan lehetünk eredményesek Dunaújvárosban.”


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
SOROKSÁR SC
1
0
időpontesemény
90+4′ Ezzel vége, Berger lefújja, Farkas góljával legyőzi a Soroksárt a Szeged-Grosics, és nagyon fontos három pontot zsebel be ezzel!
90+3′ Még egy szöglet, amihez Holczer is előrejött: úh, hát ez nem sokon múlott, a csúsztatásról centikkel maradt le Valencsik a hosszún!
90+2′ Geiger helyére Pászka Lórándot küldi be az utolsó percekre Klausz László.
90+1′ Zelenyánszki is kap egy sárgát, aki szintén megakasztott egy soroksári szabadrúgást még idő előtt.
90+1′ Három perc ráadást jelez Berger sporttárs.
90′ Jó másfél percet elcsent a jobb sarokban, a soroksári térfélen töltött passzolgatással, labdatartással a Szeged-Grosics, amely nem engedte, hogy ellenfele kihozza a labdát, és a meccs végén is letámad.
88′ Ez most egy nagy lehetőség volt: Kákonyi jobb oldali lapos beadását Pál küldte volna kapura az ötös bal sarkáról, de két szegedi is érkezett blokkolni.
86′ Az utolsó soroksári csere: Peszmeget Gohér váltja.
83′ Ismét cserél a Szeged-Grosics: Szabó Péter helyére Zabari Dávid érkezik. Még hét perc, innen már nagyon fájó lenne a pontvesztés, és nincs is igazán benne a játékba, hogy pontot szerezne a Soroksár.
78′ Mészárosé az első szegedi lap, moiután a játékvezető szerint akadályozta a szabadrúgás elvégzését: csakhogy addigra már egy apró pöccintéssel a Soroksár elvégezte a szabadrúgást.
75′ Először változtat Klausz László: Oláh Gergőt hívja le a pályáról a Szeged-Grosics mestere, helyére Zelenyánszki áll be.
75′ Huszák kap sárgát, miután hátulról csúszott oda Oláh Gergőnek.
74′ Az iménti szögletet Holczer üti ki a mezőnybe, majd Oláh Gergő most jóval távolabbról elvállalja, de ezt megfogja Holczer.
73′ Szépen meg tudta játszani most az üres területeket a Szeged-Grosics, 18 méterről Oláh Gergő még passzolt volna Királyhoz, azonban ebbe beleléptek, így szöglettel folytatódik a játék.
68′ Cserél ismét a Soroksár: Gárdost Huszák Tamás váltja a vendégeknél.
66′ Farkas indult meg, és cselezett ki három embert is, majd az utolsó védőn már nem jutott túl, azonban tovább küzdött a labdáért, és Holczerrel is ütközött a kapus ívelése után: a soroksári kapus egy rövid ideig lent is maradt a párharc után, de végül folytatja.
61′ Geiger ugrott volna ki 100%-os helyzetben középen Szabó Péter labdájával, de Valencsik roppant higgadt becsúszásával megállította őt.
58′ Cserél a Soroksár: Zsivoczky-Pandelt Korozmán Kevin váltja a vendégeknél.
57′ Gólra majdnem góllal felel a Soroksár: a jobbösszekötő helyén ugrik ki Gárdos, de laposan, a kapu előtt keresztbe lőtt labdája elsuhan a bal kapufa mellett.
56′ GÓÓÓÓL! Geiger jobb oldali szögletét a hosszún érkező Áchim csukafejessel még kapura tette, ezt Holczer csak felütni tudta, majd egy méterről Farkas bekotorta a labdát, 1-0!
54′ Talán a meccs során először szorul be egy kicsit a Szeged-Grosics, de a védelem jól hárította mindhárom centerezést, majd egy kontra végén is sikerült felszabadítani.
47′ Ez gyönyörű összjáték volt Germán és Király között: előbbi felpörgette a labdát, ezzel átverte védőjét, majd visszatette a balösszekötő helyén induló Királynak, aki kapásból laposan passzolt a csapatkapitányhoz, aki azonban nagy erővel a kapuval szemben 16 méterről fölé lőtt.
46′ Folytatódik a mérkőzés,a szünetben egyik mester sem cserélt.
45+1′ Salamoni döntést hoz Berger, miután Berde összecsúszik ellenfelével, majd a lecsorgó labdát már kézzel hozná újra játékba Geiger – erre azonban nincs lehetősége, mert lefújja a félidőt a játékvezető, ami alatt a Szeged-Grosicsnak több lehetősége volt, de egyelőre nem találta a rést ellenfelén.
43′ A meccs eddigi legnagyobb helyzete marad ki: Szabó Péter egy testcsel után ível élesen középre balról, a hosszún érkező Geiger egy lépéssel marad csak le a labdáról, amit közelről a kapuba pofozhatott volna, ha eléri…
38′ Továbbra is sok az ívelés mindkét oldalon, azonban ezekbe elég sok hiba is csúszik, így nem tudják megjátszani a tervezett akciót a csapatok. A kezdeti Szeged-Grosics fölény óta elég kiegyenlített a találkozó.
32′ Ez már közelebb járt, Király verte meg szépen ellenfelét a bal oldalon, majd a kapu fele tört, ballábas lövése azonban keresztben elsuhant a felső léc mellett, ez már veszélyesebb lehetőség volt.
30′ Berde töri meg az utóbbi percekben kissé csapkodó játékot, jó 30 méterről nézi meg ő is kaput, de lövése nem veszélyes Holczer kapujára.
25′ A helyzet változatlan: mezőnyben inkább a Szeged-Grosics dominál, viszont nagyobb helyzetet még nem tudott kidolgozni a csapat, a Soroksár ereje egyelőre a védekezésre koncentrálódik.
19′ Nagyot mentett most Vass, a középen kiugró és már a tizenhatoson belül, a kapuval szemben álló Berde lövésre lendülő lába elől tudta elpöckölni a labdát becsúszva a soroksári.
18′ Gárdos blokkolt lövése után Szalánszki mintegy 30 méterről is elereszti a labdát, de ez nem okozott problémát Szántainak.
17′ Kákonyié az első sárga a meccsen, miután szándékosan kézzel vesz le egy labdát.
11′ KÉZ! Ennek ellenére nem fúj Berger, Valencsik nagyon rosszul tette haza a labdát, az ívelt passzra kimozdul és versenyt fut Germánnal Holczer, a soroksári kapusnak pedig a kezét is érinti a labda a tizenhatoson kívül, azonban nincs semmilyen ítélet.
10′ Germán lőhetett a kapuval szemben állva, lapos lövése azonban végül a bal kapufa mellett hagyja el a játékteret.
7′ Balogh Miklósé az első lehetőség: bal oldali szöglet utáni fejese azonban jócskán elkerüli Holczer kapuját.
6′ Germán tolta volna el védője mellett a félpályánál – a Soroksár utolsó embere azonban meg tudta akadályozni, hogy Germán a kapu felé törjön.
3′ Szépen járatta a labdát a Szeged-Grosics, majd Geiger tartotta meg remekül a jobb oldalon, bokapasszával pedig Áchim lépett volna el a szélen, de ígéretes beadásába beleléptek végül. Az első percekben kezdeményezőbben lépnek fel Germán Tamásék.
1′ A Szeged-Grosics kezdte a mérkőzést. Klausz László tanítványai kék felsőben, fekete nadrágban, míg a Soroksár tiszta fehérben lép ma pályára.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.08.01. vasárnap, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink