Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Egyetlen gól jelentette a vesztünket a Mezőkövesd ellen

Házi gólkirálya, Máté János 55. percben szerzett találatával nyert a Mezőkövesd Zsóry FC a Szeged 2011-Grosics Akadémia vendégeként a másodosztály 8. fordulójában.

Jól kezdtek a hazaiak, Germán Tamás már a 4. percben megsimogatta a kapufát egy fejessel Geiger Norbert beadását követően. A folytatásban magas iram jellemezte a játékot, miközben mindkét együttes előtt adódtak kisebb gólszerzési lehetőségek, összességében azonban főként mezőnyben gyűrték egymást a felek. Fordulás után Szabó Péter lábáról lopta le az utolsó pillanatban a labdát Dombó Dávid kapus, majd az 55. minutumban már a túloldalon zajlottak fontos események. Ekkor Dvorschák Gábor beadását a mezőkövesdiek házi gólkirálya, Máté János gurította a rövid alsóba. (0-1) A bekapott gól hatására némiképp megingott a szegediek játéka, bő negyed órán át a vendégek akarata érvényesült, újabb találatot azonban nem láthatott a szép számú helyi publikum. A negatív időszakot Geiger törte meg a 70. percben, lövését azonban Dombó bravúrral hárította. A borsodiak hálóőre nagyszerű napot fogott ki, amit bizonyított is a hajrában Berde István két lehetőségénél. A végén Bajzát Péter dönthette volna el a mérkőzést, de Farkas Márk kivágta a gólvonalról a hálóba tartó labdát. A lefújáskor ugyanakkor kiderült, ennek már nagyobb jelentősége nem maradt, hiszen a Mezőkövesd így is elrabolta a három pontot a Grosics Akadémiáról. A meccs krónikájához még tartozik egy bosszantó eset: Németh Ádám játékvezető a hármas sípszó elhangzását követően második sárga lappal kiállította a reklamáló Tóth Gábort, akire így eltiltás vár.

Klausz László legénysége egy hét múlva a Dunaújvároshoz látogat.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 600 néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Kovács II. Gábor).
Szeged: Szántai – Szabó, Tóth, Farkas, Mészáros, Berde, Zelenyánszki (Andorka 72′), Áchim, Geiger, Király, Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Mezőkövesd: Dombó – Nagy, Devecseri, Dvorschák, Fótyik, Polényi, Szeles, Molnár, Tamási (Hegedűs 61′), Heffler (Tajthy 90+1′), Máté (Bajzát 77′). Vezetőedző: Benczés Miklós.
Gólszerző: Máté (55′).
Sárga lap: Tóth (23′), Zelenyánszki (62′).
Kiállítás: Tóth (a lefújást követően).

Klausz László: “Maximálisan elégedett voltam a csapat játékával, talán a szezonban ma játszottunk a legjobban, a legösszeszedettebben. Sajnáltam a fiúkat, és gratuláltam nekik a mérkőzés után. Megérdemeltük volna nem is az egy, hanem a három pontot.”


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
0
1
időpontesemény
Németh Ádám játékvezető a lefújást követően, úton az öltözők felé második sárgával kiállította a hevesen reklamáló Tóth Gábort. A hátvédre így eltiltás vár.
90+3′Vége! Három zsinórban megnyert tétmeccs után szenvedett vereséget a Szeged 2011-Grosics Akadémia.
90+1′Időhúzó jelleggel Tajthy állt be Heffler helyett.
88′Szabó félfordulatból tüzelt a tizenhatos bal sarkáról, de nem talált kaput. Veszésen fogy az idő.
86′Ezt most megúszta a Szeged! Szántai hagyta el a kapuját egy távoli felívelésnél, de Bajzát megelőzte, a rutinos támadó gólba tartó kísérletét ugyanakkor Farkas ki tudta vágni a gólvonalról.
84′Geiger beadása ígéretesen szállt a középen érkező Andorka felé, Dombó azonban ismét jól avatkozott közbe, és leszedte a labdát a csatár fejéről. A vendégek kapusa remek formát mutat, már-már falat emelve a gólvonalra.
83′Mi maradt ki?! Berde az ötösről csúsztathatott, de Dombó valahogy ebbe is bele tudott nyúlni. Óriási egyenlítési lehetőséget szalasztottak el a vendéglátók!
79′Berde suvasztott rá egy lövést kapásból, Dombó Gábornak nagyot kellett nyújtóznia, hogy ki tudja tolni a kapujára tartó bombát.
77′Benczés Miklós is cserére szánta el magát, a gólszerző Máté helyett Bajzát Pétert vetette be.
73′Fótyik blokkolt egy lövést, Király ismétlése pedig pont középre tartott, így Dombónak nem okozott nehézséget a hárítás.
72′Telik az idő, valamin változtatni kell: Klausz László Andorka Pétert küldte be a védekezőbb szellemű Zelenyánszkit helyett.
70′Geiger Norbert! A 22 éves szélső kiválóan tört előre egy kontrával a jobb oldalon, befelé húzott, 12 méteres lövését viszont Dombó bravúrral hárítani tudta.
68′Beszorul saját kapuja elé a Szeged, igyekszik döntésre vinni a dolgot a Mezőkövesd. Tóth Gáborék azonban állják a sarat.
63′A bekapott gól láthatóan megfogta a hazaiakat, a Klausz-legénység ezekben a percekben igyekszik talpra állni a sokkból.
62′Molnár Gábor jól szórja a lapokat, hiszen az első félidőben Tóth Gábor, ezúttal pedig Zelenyánszki László sárgult be róla.
61′A vendégeké az első csere: Tamási Zsolt helyét Hegedűs Dávid vette át a folytatásra.
55′Gól… A kutyafáját! Dvorschák futott el agilisan a jobb oldalon, beadását pedig Máté passzolta kapásból a rövid kapufa és Szántai keze közé. 0-1. A mezőkövesdiek tízese ezzel már öt gólnál tart a bajnokságban.
48′Szép játék! Farkas ívelt fel egy labdát, Szabó Péter szélsebesen lépett ki a védők közül, de Dombó az utolsó pillanatban lekapta a játékszert a hazai szélső lábáról. Alighanem ez volt az összecsapás eddig legnagyobb helyzete!
46′Folytatódik a meccs, egyik mester sem cserélt a szünetben.
45′Vége az első félidőnek, amely után egyelőre gól nélkül állnak a csapatok. A tavaly szeptemberi találkozón ilyenkor már vezetett a Mezőkövesd – remélhetőleg ennek idei elmaradása nem vonja maga után Germán Tamás duplájának elmaradását is a második felvonásban.
44′Mészáros szöglete után ismét Farkas villant, nagyon aktív az ellenfél kapujánál is a szegedi középhátvéd. Stukkolása ezúttal a keresztléc felett száguldott el.
42′Szabó Péter emelt be a tizenhatoson belülre, Farkas Márk fejese azonban ha kevéssel is, de elkerülte a kaput.
37′Aktív mezőnyjáték – nagyjából így lehetne jellemezni a pályán zajló eseményeket. Mindkét fél magas fordulatszámon pörög, de hiába a támadószándék, a védelmek egyelőre stabilan állnak a lábukon.
28′“Uh!” – hallik a tribün felől. Polényi jobbról érkező beadását Molnár püffentette három védő szemétől verve a jobb kapufa mellé.
23′Tóth kapta az első sárgát a meccsen egy Molnárral szemben elkövetett szabálytalanság nyomán.
20′Villámgyors kontrával indultak meg a vendégek, Tóth Gábornak már a saját tizenhatosán belül kellett becsúszva szerelnie Mátét. A borsodi szurkolók tizenegyest követeltek, de Németh Ádám továbbot intett. A játékvezető neve bizonyára sokak számára ismerős: ő vezette 2013-ban a Szeged balhés visszavágóját a Kisvárda elleni osztályozón.
19′Geiger vállalt el egy lövést 18-19 méterről, egy védő sarkáról azonban szögletre pattant az ígéretes próbálkozás.
17′Heffler kapott újabb lehetőséget egy közeli szabadrúgással: ezúttal 17 méter volt a távolság, de az expécsi szélső csavarása ismét a felső léc felett hagyta el a játékteret.
13′Becsületesen küzdenek a csapatok a mély talajjal, magas iramban zajlik a játék a gyepen. Az utóbbi percekben alapvetően a szegediek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a mezőkövesdi védelem eddig nem hagy túl sok teret Germánéknak.
8′Áchim és Germán játszottak össze a jobb oldalon, utóbbi Király elé készített le, de a szélső kapáslövése centikkel elzúgott a bal kapufa mellett.
7′Mind a lelátón, mind a pályán emelkedett hangulatban és magas iramban indul az összecsapás, úgy tűnik, a szereplők lelkesedéssel ellensúlyoznák az időjárás adta komorságot.
4′Ej, de kár ezért! Geiger szabadrúgásába Germán fejelt bele, a labda azonban a bal kapufát érintve éppen csak, hogy nem ment be.
3′Máris egy veszélyes lehetőség! Heffler állt egy 18 méteres szabadrúgás mögé, tekerése pedig sokakat megtévesztve zúgott el a keresztléc felett, hogy aztán a háló tetején landoljon.
1′Igazán fürge volt a játékvezetői hármas, még kicsit hamarabb is kezdték a találkozót, mint azt az eredeti kiírás megkövetelte volna. A labdát a kék mezes hazaiak indították útjára, a vendégek a szokásos sárga-kékben szerepelnek.
Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.25. vasárnap, 17:30
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. AQVITAL FC CSÁKVÁR 12
02. WKW ETO FC GYŐR 9
03. BFC SIÓFOK 8
04. MTK BUDAPEST 7
05. BUDAÖRS 7
06. KAZINCBARCIKA 7
07. BUDAFOKI MTE 6
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
09. DUNA ASZFALT TLC 6
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
11. SZOLNOKI MÁV FC 6
12. DOROGI FC 6
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 6
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 5
15. VASAS FC 4
16. SOROKSÁR SC 4
17. VÁC FC 3
18. GYIRMÓT FC GYŐR 2
19. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
20. FC AJKA 1

Partnereink