Egyetlen gól jelentette a vesztünket a Mezőkövesd ellen

Házi gólkirálya, Máté János 55. percben szerzett találatával nyert a Mezőkövesd Zsóry FC a Szeged 2011-Grosics Akadémia vendégeként a másodosztály 8. fordulójában.

Jól kezdtek a hazaiak, Germán Tamás már a 4. percben megsimogatta a kapufát egy fejessel Geiger Norbert beadását követően. A folytatásban magas iram jellemezte a játékot, miközben mindkét együttes előtt adódtak kisebb gólszerzési lehetőségek, összességében azonban főként mezőnyben gyűrték egymást a felek. Fordulás után Szabó Péter lábáról lopta le az utolsó pillanatban a labdát Dombó Dávid kapus, majd az 55. minutumban már a túloldalon zajlottak fontos események. Ekkor Dvorschák Gábor beadását a mezőkövesdiek házi gólkirálya, Máté János gurította a rövid alsóba. (0-1) A bekapott gól hatására némiképp megingott a szegediek játéka, bő negyed órán át a vendégek akarata érvényesült, újabb találatot azonban nem láthatott a szép számú helyi publikum. A negatív időszakot Geiger törte meg a 70. percben, lövését azonban Dombó bravúrral hárította. A borsodiak hálóőre nagyszerű napot fogott ki, amit bizonyított is a hajrában Berde István két lehetőségénél. A végén Bajzát Péter dönthette volna el a mérkőzést, de Farkas Márk kivágta a gólvonalról a hálóba tartó labdát. A lefújáskor ugyanakkor kiderült, ennek már nagyobb jelentősége nem maradt, hiszen a Mezőkövesd így is elrabolta a három pontot a Grosics Akadémiáról. A meccs krónikájához még tartozik egy bosszantó eset: Németh Ádám játékvezető a hármas sípszó elhangzását követően második sárga lappal kiállította a reklamáló Tóth Gábort, akire így eltiltás vár.

Klausz László legénysége egy hét múlva a Dunaújvároshoz látogat.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 600 néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Kovács II. Gábor).
Szeged: Szántai – Szabó, Tóth, Farkas, Mészáros, Berde, Zelenyánszki (Andorka 72′), Áchim, Geiger, Király, Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Mezőkövesd: Dombó – Nagy, Devecseri, Dvorschák, Fótyik, Polényi, Szeles, Molnár, Tamási (Hegedűs 61′), Heffler (Tajthy 90+1′), Máté (Bajzát 77′). Vezetőedző: Benczés Miklós.
Gólszerző: Máté (55′).
Sárga lap: Tóth (23′), Zelenyánszki (62′).
Kiállítás: Tóth (a lefújást követően).

Klausz László: “Maximálisan elégedett voltam a csapat játékával, talán a szezonban ma játszottunk a legjobban, a legösszeszedettebben. Sajnáltam a fiúkat, és gratuláltam nekik a mérkőzés után. Megérdemeltük volna nem is az egy, hanem a három pontot.”


Online közvetítés:
időpontesemény
Németh Ádám játékvezető a lefújást követően, úton az öltözők felé második sárgával kiállította a hevesen reklamáló Tóth Gábort. A hátvédre így eltiltás vár.
90+3′Vége! Három zsinórban megnyert tétmeccs után szenvedett vereséget a Szeged 2011-Grosics Akadémia.
90+1′Időhúzó jelleggel Tajthy állt be Heffler helyett.
88′Szabó félfordulatból tüzelt a tizenhatos bal sarkáról, de nem talált kaput. Veszésen fogy az idő.
86′Ezt most megúszta a Szeged! Szántai hagyta el a kapuját egy távoli felívelésnél, de Bajzát megelőzte, a rutinos támadó gólba tartó kísérletét ugyanakkor Farkas ki tudta vágni a gólvonalról.
84′Geiger beadása ígéretesen szállt a középen érkező Andorka felé, Dombó azonban ismét jól avatkozott közbe, és leszedte a labdát a csatár fejéről. A vendégek kapusa remek formát mutat, már-már falat emelve a gólvonalra.
83′Mi maradt ki?! Berde az ötösről csúsztathatott, de Dombó valahogy ebbe is bele tudott nyúlni. Óriási egyenlítési lehetőséget szalasztottak el a vendéglátók!
79′Berde suvasztott rá egy lövést kapásból, Dombó Gábornak nagyot kellett nyújtóznia, hogy ki tudja tolni a kapujára tartó bombát.
77′Benczés Miklós is cserére szánta el magát, a gólszerző Máté helyett Bajzát Pétert vetette be.
73′Fótyik blokkolt egy lövést, Király ismétlése pedig pont középre tartott, így Dombónak nem okozott nehézséget a hárítás.
72′Telik az idő, valamin változtatni kell: Klausz László Andorka Pétert küldte be a védekezőbb szellemű Zelenyánszkit helyett.
70′Geiger Norbert! A 22 éves szélső kiválóan tört előre egy kontrával a jobb oldalon, befelé húzott, 12 méteres lövését viszont Dombó bravúrral hárítani tudta.
68′Beszorul saját kapuja elé a Szeged, igyekszik döntésre vinni a dolgot a Mezőkövesd. Tóth Gáborék azonban állják a sarat.
63′A bekapott gól láthatóan megfogta a hazaiakat, a Klausz-legénység ezekben a percekben igyekszik talpra állni a sokkból.
62′Molnár Gábor jól szórja a lapokat, hiszen az első félidőben Tóth Gábor, ezúttal pedig Zelenyánszki László sárgult be róla.
61′A vendégeké az első csere: Tamási Zsolt helyét Hegedűs Dávid vette át a folytatásra.
55′Gól… A kutyafáját! Dvorschák futott el agilisan a jobb oldalon, beadását pedig Máté passzolta kapásból a rövid kapufa és Szántai keze közé. 0-1. A mezőkövesdiek tízese ezzel már öt gólnál tart a bajnokságban.
48′Szép játék! Farkas ívelt fel egy labdát, Szabó Péter szélsebesen lépett ki a védők közül, de Dombó az utolsó pillanatban lekapta a játékszert a hazai szélső lábáról. Alighanem ez volt az összecsapás eddig legnagyobb helyzete!
46′Folytatódik a meccs, egyik mester sem cserélt a szünetben.
45′Vége az első félidőnek, amely után egyelőre gól nélkül állnak a csapatok. A tavaly szeptemberi találkozón ilyenkor már vezetett a Mezőkövesd – remélhetőleg ennek idei elmaradása nem vonja maga után Germán Tamás duplájának elmaradását is a második felvonásban.
44′Mészáros szöglete után ismét Farkas villant, nagyon aktív az ellenfél kapujánál is a szegedi középhátvéd. Stukkolása ezúttal a keresztléc felett száguldott el.
42′Szabó Péter emelt be a tizenhatoson belülre, Farkas Márk fejese azonban ha kevéssel is, de elkerülte a kaput.
37′Aktív mezőnyjáték – nagyjából így lehetne jellemezni a pályán zajló eseményeket. Mindkét fél magas fordulatszámon pörög, de hiába a támadószándék, a védelmek egyelőre stabilan állnak a lábukon.
28′“Uh!” – hallik a tribün felől. Polényi jobbról érkező beadását Molnár püffentette három védő szemétől verve a jobb kapufa mellé.
23′Tóth kapta az első sárgát a meccsen egy Molnárral szemben elkövetett szabálytalanság nyomán.
20′Villámgyors kontrával indultak meg a vendégek, Tóth Gábornak már a saját tizenhatosán belül kellett becsúszva szerelnie Mátét. A borsodi szurkolók tizenegyest követeltek, de Németh Ádám továbbot intett. A játékvezető neve bizonyára sokak számára ismerős: ő vezette 2013-ban a Szeged balhés visszavágóját a Kisvárda elleni osztályozón.
19′Geiger vállalt el egy lövést 18-19 méterről, egy védő sarkáról azonban szögletre pattant az ígéretes próbálkozás.
17′Heffler kapott újabb lehetőséget egy közeli szabadrúgással: ezúttal 17 méter volt a távolság, de az expécsi szélső csavarása ismét a felső léc felett hagyta el a játékteret.
13′Becsületesen küzdenek a csapatok a mély talajjal, magas iramban zajlik a játék a gyepen. Az utóbbi percekben alapvetően a szegediek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a mezőkövesdi védelem eddig nem hagy túl sok teret Germánéknak.
8′Áchim és Germán játszottak össze a jobb oldalon, utóbbi Király elé készített le, de a szélső kapáslövése centikkel elzúgott a bal kapufa mellett.
7′Mind a lelátón, mind a pályán emelkedett hangulatban és magas iramban indul az összecsapás, úgy tűnik, a szereplők lelkesedéssel ellensúlyoznák az időjárás adta komorságot.
4′Ej, de kár ezért! Geiger szabadrúgásába Germán fejelt bele, a labda azonban a bal kapufát érintve éppen csak, hogy nem ment be.
3′Máris egy veszélyes lehetőség! Heffler állt egy 18 méteres szabadrúgás mögé, tekerése pedig sokakat megtévesztve zúgott el a keresztléc felett, hogy aztán a háló tetején landoljon.
1′Igazán fürge volt a játékvezetői hármas, még kicsit hamarabb is kezdték a találkozót, mint azt az eredeti kiírás megkövetelte volna. A labdát a kék mezes hazaiak indították útjára, a vendégek a szokásos sárga-kékben szerepelnek.
2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
10. forduló
2022.10.05. szerda, 18:00
TISZAKÉCSKEI LC
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Tiszakécske Városi Sportcentrum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. PMFC 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
05. DVTK 15
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 15
07. FC AJKA 14
08. ETO FC GYŐR 14
09. TISZAKÉCSKEI LC 14
10. SOROKSÁR SC 13
11. SZENTLŐRINC 13
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11
13. BFC SIÓFOK 11
14. AQVITAL FC CSÁKVÁR 10
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
18. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 7
19. BUDAFOKI MTE 7
20. DOROGI FC 6

Partnereink