A Mezőkövesd ellen lehet építeni a győzelmi szériát

klausz-laszlo.jpg

Nem lesz könnyű dolga együttesünknek a listavezető Mezőkövesd elleni, hazai mérkőzésen, de Klausz László abban bízik, a legutóbbi két győzelem után a csapat folytatja a megkezdett sorozatot, és újra begyűjti a 3 pontot. A vezetőedző kitért arra, az SZTK és a Budaörs elleni győzelem után hiba lenne, ha a társaság elbízná magát, szerinte a Mezőkövesd erősebb a Gyirmótnál.

- Hogyan készült a csapat a Mezőkövesd ellen?
- Két részre szedtük a játékosokat. Más munkát végzett a keret egyik fele, mely a kupameccsen is pályára lépett. Ők csütörtök reggel például regenerálódtak, míg a többiek rendesen készültek. Mindenesetre a hétvégi merítési lehetőségek nem bővülnek azáltal, hogy a megye egyes csapat is szombaton játszik.

- Mire számíthatunk a Mezőkövesd ellen?
- Szerintem a Mezőkövesd jobb csapat, mint a Gyirmót, bár a győriek legutóbb idegenben verték következő ellenfelünket. Gólratörőek, magabiztosak, jól összeálltak, megvan a szükséges összhang az együttesen belül. Gyorsan váltanak vissza védekezésbe, vagyis nagyjából azt játsszák, amit mi is szeretnénk.

- Épp két vereség után vannak, jelenthet ez valamit számunkra?
- A hétközi, Békéscsaba elleni kupameccsükön talán két alapemberük lépett pályára kezdőként, így ebből messzemenő következtetést nem vonnék le. A legutóbbi bajnokijukon az egyik vetélytárs ellen veszítettek. Én azt mondom, jobb lett volna, ha nyernek, mert akkor talán a kelleténél magabiztosabban jönnek hozzánk. Így viszont tudják, hogy nem veszíthetnek ellenünk, és biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért.

- Ki lehet kulcsember a kövesdiek ellen?
- A tengely, vagyis Germán Tamás, a két belső védő és Szántai Levente.

- Ha egy kicsit lehet gonoszkodni, hadd kérdezzem meg, hogy ha nem állít ki a játékvezető senki az ellenféltől, egyenlő létszámban is tudunk majd nyerni?
- Legutóbb épp a Budaörs elleni meccs előtt mondtam, hogy nem lehet pontos képet alkotni a valós erejükről, mert az akkor legutóbbinak számító két meccsükön három embert állítottak ki az ellenfelektől. Szóval őszintén remélem, hogy 11 ember ellen is tudunk győzni. Minden meccsen van egy vagy több fordulópont, ha azokat a helyzeteket uraljuk, akkor jól jöhetünk ki az összecsapásból.

- Ha ránézünk a tabellára, azt látjuk, hogy a Mezőkövesd az első, a Szeged a tizedik, de csak 4 pont van a két csapat között úgy, hogy mi eggyel kevesebbet játszottunk! Mennyire kell, vagy lehet ilyenkor előrenézni? Legyünk inkább óvatosak?
- Egy nagy hibát követhetünk el, ha elbízzuk magunkat. A Gyirmót elleni, értékes döntetlen után nyertünk Siófokon, és azt hittük, az akkor 0 pontos Kisvárda ellen már megvan a 3 pont. A két nagy vereség után összeszedtük magunkat, az SZTK ellen kétszer álltunk fel, és legyőztük idegenben a jó formát mutató Budaörsöt. Ennyi viszont nem elég, meg kell próbálnunk minél előrébb jutni. Egyszer minden sorozatnak vége lesz, de azt szeretném, hogy ez a mostani minél tovább tovább tartson!

A kellő alázat lehet a kulcs Szántai Levente szerint

szantai-levente.jpgA biztos védekezés mellett a támadások eredményességében bízik Szántai Levente, aki a Szegedhez igazolása előtt több éven át őrizte a mezőkövesdiek kapuját. - Kellő alázattal kell pályára lépnünk szombaton. Amikor ez megvolt, jöttek az eredmények is. Ahogy a mester, Klausz László fogalmazott az öltözőben: nem elég a cipőt kivinni a pályára! - mondta a rutinos hálóőr, aki biztos abban, hogy a két együttes kiélezett csatát vív. Azt mondta, a soros ellenfélnél töltött évek után tavasszal még volt benne egy kis külön drukk, mostmár viszont nincs, ugyanúgy készül a erre a találkozóra, mint bármelyik bajnokira, vagyis nyerni szeretne.
Szántai Levente elmondta, az ellenfél idegenben is bátran kezdeményez, ez pedig nem feltétlenül rossz a Szegednek, hiszen így - a hatékony védekezés mellett - több tér juthat a támadásoknál. Kapusként külön nem készül erre a találkozóra, de mint minden egyes meccs előtt, megpróbálják minél alaposabban feltérképezni az ellenfelet. - Tudjuk, ki milyen erényekkel bír, mire lehet tőle számítani alapesetben, és arra is figyelünk, milyen extrákkal bír. Több olyan ember van az ellenfél soraiban, akik veszélyesek kapura. Heffler Norbert sorra rugdossa a gólokat, jó bal lába van. Elöl Máté János erős, jól képzett támadónak számít, Bajzát Pétert nem kell külön bemutatnom, szóval erősek elöl, de a belső védőik is remekül fejelnek. Még jó, hogy nálunk is vannak olyan emberek, akik meghatározó szerepre képesek a meccsen, így Germán Tamás, Berde István, vagy Tóth Gábor - fogalmazott a kapus.
Szántai Levente kiemelte, az egész csapatnak, neki pedig személy szerint különösen sokat jelent az ÁGOTÁS fiatalok jelenléte, biztatásuk, az általuk teremtett hangulat a hazai és az idegenbeli mérkőzéseken is erőt adott az együttesnek.


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
9. forduló
2022.10.02. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
BUDAFOKI MTE
Szent Gellért Fórum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. GYIRMÓT FC GYŐR 16
03. PMFC 16
04. DVTK 15
05. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 15
06. ETO FC GYŐR 13
07. SOROKSÁR SC 13
08. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 12
09. FC AJKA 11
10. TISZAKÉCSKEI LC 11
11. BFC SIÓFOK 11
12. SZENTLŐRINC 10
13. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
14. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
15. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 8
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 7
17. BUDAFOKI MTE 7
18. DOROGI FC 6
19. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 5
20. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 4

Partnereink