Megállítottuk az újonc Budaörs lendületét

Elvette a Budaörs hazai veretlenségét a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László együttese újabb idegenbeli győzelmet aratott.

Az elmúlt négy hetet hibátlanul letudó újonc Budaörs otthonában lépett pályára a hetedik fordulóban a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

A hazaiak kezdtek jobban: tíz perc alatt kétszer is csupán a kapufa mentette meg a szegedieket a bekapott góltól, azonban ahogy a futball íratlan szabályai tartják, a kihagyott budaörsi helyzetek rögtön meg is bosszulták magukat, miután a 13. percben Geiger már jóval higgadtabb és pontosabb volt a túloldalon, Áchim passzát lőtte a támadó a budaörsi kapuba, 0-1. Azonban alig megszerezte a vezetést Klausz László együttese, máris döntetlent állt az eredményjelzőn: négy perccel Geiger gólját követően Csillag 19 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot, 1-1. A folytatásban kevés lehetőség adódott mindkét kapu előtt, főleg a mezőnyben pattogott a labda, az első játékrész végére pörgött fel egy kicsit a játék, de igazán nagy helyzet nem adódott egyik gárda előtt sem.

A szünetet követően az 53. perc hozta meg a változást a játékban: Király pazar indításával Germán lépett volna ki, de Tányéros megállította őt a tizenhatoson belül, méghozzá mindezt szabálytalanul tette, amiért kiállította őt a játékvezető, és büntetőt rúghatott a Szeged-Grosics: a sértett magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ezzel újra megszerezte a vezetést csapatának, 1-2. Az újonc Budaörs mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, azonban a Szeged-Grosics remekül élt emberelőnyével, és mezőnyben dominálva játszott a meccs utolsó szakaszában. Berde már 10 perccel a vége előtt eldönthette volna a találkozót, azonban erre egészen a 92. percig kellett várni, amikor Geiger megint higgadt volt, és a kapuba passzolta a labdát Oláh Gergő átadását követően, így bebiztosította a Szeged 2011-Grosics Akadémia sikerét.

Ezzel Germán Tamásék megtörték a Budaörs egy hónapja tartó lendületét, és második idegenbeli sikerét aratta, amivel immáron 10 pontos a tabellán. Klausz László csapatára sűrű hét vár, hiszen előbb szerdán Gyulán a Magyar Kupában az NB III-as Várfürdő Gyulai Termál FC ellen lép pályára, majd szombaton az egyik bajnokesélyes, a Mezőkövesd érkezik a Grosics Akadémiára.

Budaörsi SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1 – 3 (1-1)
Budaörs, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Mohos Milán, Szalai Balázs).
Budaörs: Szentpéteri – Tányéros, Hegedűs, Csillag (Gál, 54′), Bogáti, Csobánki, Papp M., Horváth, Lajer, Szabó V. (Varga B., 67′), Marques-Airosa (Sajbán, 60′). Vezetőedző: Miskei Attila.
Szeged: Szántai – Szabó P., Tóth G., Farkas, Mészáros, Zelenyánszki (Oláh G., 80′), Áchim, Berde, Geiger, Király (Andorka, 90′), Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Csillag (17′) ill. Geiger (13′, 90+2′), Germán (55′, büntetőből)
Sárga lap: Varga B. (90+3′) ill. Mészáros (37′), Tóth G. (71′), Szabó P. (85′), Oláh G. (88′)
Kiállítás: Tányéros (53′)


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′ Vége! A négy meccses győzelmi szériában lévő Budaörsöt legyőzi idegenben a Szeged-Grosics, amely a múlt heti sikerét követően ismét három ponttal gyarapodik, és második idegenbeli győzelmét aratja!
90+3′ Nehezen bírják idegekkel a hazaiak a végét, Varga Bence kap sárgát.
90+2′ GÓÓÓÓL! Geiger végleg eldönti, nem marad kérdés a végére! Oláh Gergő beadását Geiger a jobb kapufa belső élére passzolja a tizenhatoson belülről, ezzel kétgólosra növeli a szegedi előnyt, és eldönti a mérkőzést, 1-3!
90′ Három perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
90′ Csere a Szeged-Grosicsnál: Király Patrik helyére Andorka Péter áll be a véghajrában.
88′ Az imént beállt Oláh Gergő is sárgát kap Bogátival szemben elkövetett faultjáért.
87′ Király Patrik jobb oldali szögletét csúsztatja kapura remekül Farkas Márk, de kevéssel a bal kapufa mellé megy a fejese.
85′ Szabó Péternek is figyelnie kell a hátralévő néhány percre, ő is sárgát kap.
81′ Ez nagy védés volt Szentpéteritől, Berde a 16-os sarkáról lőtt nagy erővel, de a röviden álló hazai kapus bravúrral fogta a lövést.
80′ Először cserél Klausz László: Zelenyánszki helyét Oláh Gergő foglalja el.
76′ Szabó Péter és Király Patrik játszik össze remekül: utóbbinak talán már lövésre lendült a lába, amikor odaért Szentpéteri, és felszedte a labdát. A mezőnyben továbbra is irányít a Szeged-Grosics, jelentős fölényben a vendégek.
71′ Tóth Gábor is besárgul, miután ellenfele szépen eljátszotta a szabálytalanságot, alakítása pedig meggyőzte a játékvezetőt, ezért pedig sárgát kap a szegedi védő.
67′Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Budaörs: Szabó Viktort az egykori szegedi, Varga Bence váltja az utolsó bő húsz percre.
65′ Egy kontratámadás végén Bogáti lőhet szabadrúgást mintegy 18 méterről: lövése azonban a bal felső sarkot elkerülve hagyja el a pályát.
63′ Kihasználja emberelőnyét mezőnyben a Szeged: labdabirtoklásban jóval ellenfele fölé nő a kiállítás óta a kék-fekete együttes.
60′ Újabb hazai csere: Sajbán Marques-Airosát váltja a Budaörsben, Klausz Lászlónak még van három cseréje. Közben elkezdett csöpörögni az eső.
55′ GÓÓÓÓÓL! Germán magabiztosan váltotta gólra a büntetőt, a jobb sarokba küldte a labdát a cséká, így újra vezet a Szeged-Grosics, 1-2!
54′ Még a büntető előtt rögtön reagál a hazai edző a kiállításra: a gólszerző Csillag helyére Gál Szabolcs érkezik.
53′ Sőt, kiállítás! Nagy Róbert a büntető mellé kiállítja Tányérost, így emberelőnybe is kerül a Szeged!
53′ TIZENEGYES! Mintaszerű akció végén jut büntetőhöz a Szeged-Grosics, Király remek labdával találta meg a tizenhatoson belül Germánt, akit Tányéros csak szabálytalanul tudott megállítani!
49′ Szántai él együtt remekül a játékkal: Csillag beadása találta volna meg Szabó Viktort, de a szegedi kapus a hazai játékos lábáról szedte fel a labdát.
47′ Rögtön Szabó Péter veszélyeztet: 25 méteres bal oldali szabadrúgása a hazai védők és a szegedi csatárok mellett is elsuhan a kapu előterében, végül pedig kevéssel a bal kapufa mellett hagyja el a játékteret, veszélyes lehetőség volt.
46′ Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik fél sem cserélt.
45′ Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: bár megúszta az első két nagy hazai lehetőséget a Szeged-Grosics, és vezetést is szerzett, de erre hamar tudott reagálni a Budaörs, így 1-1-el fordulnak a csapatok.
37′ Az első sárga lap Mészáros Márké, aki egy rossz ütemű becsúszást követően részesül ebben a figyelmeztetésben.
36′ A nagy kedvvel játszó Papp Máté nem először veti meg a szegedi védelem jobb oldalát: beadása most is kitűnő, de az érkező haza csatárok elől az utolsó pillanatban ment Berde.
34′ A helyzet változatlan: a két, rövid idő alatt esett gól után elvétve jutnak el a kapukig a csapatok, úgy tűnik, a döntés a második félidőre maradhat.
30′ Egy mutatós szegedi támadás töri meg a kisebb csendet: Áchim újabb jó centerezése végén Geiger fejelhetett kapura, de próbálkozását könnyen fogta Szentpéteri.
22′ A gyors gólváltás után kissé leült a mérkőzés: főleg a középpályán zajlik a játék, a kapuk nem forognak veszélyben az utóbbi periódusban.
17′ Nem sokáig örülhetett a Szeged-Grosics, máris egyenlít a Budaörs! A leblokkoló védők mellett Csillag vette át a labdát, majd egy pattanás után 19 méterről lőtte azt a jobb alsó sarokba, 1-1!
13′ GÓÓÓÓL! Ahogy az lenni szokott, az egyik oldalon kimaradnak a helyzetek, a másik fél pedig rögtön büntet! Áchim perdített remekül a tizenhatoson belül Geiger elé, aki kapásból kilőtte a felső sarkot, ezzel megszerzi a vezetést a Szeged-Grosics!
11′ Megint kapufa! Ismét szerencséje van a Szeged-Grosicsnak, megint csak Papp beadása után alakul ki veszély, az Áchim mellől belőtt labdát az érkező Szabó Viktor a felső lécre továbbította!
6′ Az előző akcióra válaszként Zelenyánszki lő: próbálkozása azonban jóval a kapu fölött köt ki.
5′ Most szerencséje volt a Szeged-Grosicsnak, Bogáti remek indításával Papp lépett meg a bal oldalon, majd remek beadását Marques-Airosa perdítette kapura, de a kapufát találta el! A kipattanóra Szabó Viktor érkezett, azonban lövését blokkolták a szegedi védők, majd felszabadítottak.
4′ Tapogatózó játékkal indulnak az első percek: mindkét csapat óvatosan kezd, az első gól akár kulcsfontosságú is lehet a mai mérkőzésen.
1′A hazaiak kezdték a mérkőzést. A Budaörs fehér-zöld szerelésben, míg a Szeged-Grosics kék-feketében lép pályára.
2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
10. forduló
2022.10.05. szerda, 18:00
TISZAKÉCSKEI LC
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Tiszakécske Városi Sportcentrum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. PMFC 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
05. DVTK 15
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 15
07. FC AJKA 14
08. ETO FC GYŐR 14
09. TISZAKÉCSKEI LC 14
10. SOROKSÁR SC 13
11. SZENTLŐRINC 13
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11
13. BFC SIÓFOK 11
14. AQVITAL FC CSÁKVÁR 10
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
18. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 7
19. BUDAFOKI MTE 7
20. DOROGI FC 6

Partnereink