Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Borsot törnénk a Budaörs orra alá

klausz-laszlo-02.jpg
Elmondása szerint öt évet öregedett a kispadon az SZTK elleni meccsen Klausz László. A nagyon várt sikerből lehet erőt meríteni, és szükség is lesz rá, hiszen a remek formában lévő Budaörs ellen nem lesz könnyű dolgunk. A vezetőedző abban bízik, sikerül borsot törni a budaörsiek orra alá.

- Nézőként élvezetes, fordulatos volt a Szigetszentmiklós elleni meccs. A kispadról nézve hogy tetszett?
- Igyekeztem nyugodtnak látszani. Öt évet öregedtem közben.

- A találkozó előtt arról beszéltünk, hogy nagyon fontos a védelem stabilizálása, sokat készültek a pontrúgásokra, elemezték az ellenfelet, aztán a 2. percben mégis ziccerbe került az SZTK!
- Tényleg nagy helyzet volt, én ezt annak tudtam be, hogy nagy volt a nyomás a játékosokon. Utána viszont már nem volt sok lehetőségük, persze így is szereztek két gólt, ami nyilván nem örömteli, de a lényeg, hogy győztünk.

- Látszott az akarat a játékosokon, az ellenfél megbízott edzőjének a szavaiból viszont arra lehetett következtetni, hogy ez talán túlzott volt. Szamosi Tamás a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy szakmai értékelésbe nem megy bele, mert most inkább a sérültekkel foglalkozik. Durvák voltak?
- Őszintén szólva arra nem is emlékszem, hogy Szepessyvel mi történt, de a másik játékos esetében sem lehet szó szándékosságról. Bevallom, nem is fűtöttem annyira a fiúkat, láttam, hogy megvan bennük a kellő bizonyítási vágy, de fontos, hogy túlmotiváltak sem voltak. Sajnos ebben a játékban benne van, hogy történnek ilyen esetek.

- Volt viszont egy tényező, ami több korábbi meccsen nem jött elő. Sikerült gólokat lőni! Elégedett a támadó szekcióval?
- Igen, és itt rögtön szeretném kiemelni Germán Tamást, aki nagyszerűen tért vissza. A térdsérülése után kellett egy kis idő, mire teljesen felépült, de a csapat igazi vezéregyénisége volt. Van több rutinos játékosunk, mégis ő volt az, aki vállára vette ezt a terhet. Láttam, hogy a kritikus szituációkban, amikor az ellenfél kétszer is vezetett, biztatta a többieket, mondta nekik, hogy gyerünk, csináljuk! Korábban ez hiányzott! Az is említést érdemel, hogy az utolsó 20 percben visszavont pozícióban is remekül játszott.

- Mi kellett még a sikerhez?
- A győzni akarás és az egyértelmű fölény a játékban. A pontos képet nyilván árnyalja, hogy sokat játszottunk emberelőnyben, de így is mutat valamit, hogy míg mi 500 felett passzoltunk, az ellenfél 300 körül. Fontos volt, hogy az első negyedórát nem számítva jók voltunk a fejpárbajokban. Örvendetes annak a két játékosnak a teljesítménye, akik ezelőtt még a megye egyben játszottak. Achim Ádám bebizonyította, hogy profi szemléletű futballista. Nehéz beállni úgy, hogy eddig semmilyen lehetőséget nem kapott, most pedig szinte hiba nélkül hozta a meccset. Geiger Norbert is hozta magát, fontos volt Mészáros Márk jó teljesítménye, de felsorolhatnám az egész csapatot.

- A szezon eddigi meglepetéscsapata a következő ellenfelünk. A Budaörs legutóbb a Gyirmótot verte el elég tisztességesen. Tartanunk kell tőlük?
- Láttam a Gyirmót és a Csákvár elleni meccsüket. Utóbbin támadtak többet, de meg kell jegyeznem, az egyik találkozón kettős, a másikon egy emberes előnyben játszottak. Azt mi is láthattuk, mennyit változik a játék képe, ha egy csapat emberelőnyben futballozhat. Remélem, sikerül borsot törnünk az orruk alá, a pontrúgásokat sokat gyakoroltuk, de elképzelhető, hogy kicsit visszább állunk ellenük.

- Változik-e a győztes csapat összeállítása?
- Alszom még rá, de elképzelhető, hogy egy-két helyen lesz váltás.

Mészáros Márk: ha csapatként jól működünk, nyerhetünk Budaörsön!

meszaros-mark.jpgNem elégedett a védelem teljesítményével Mészáros Márk, aki fontos szerepet játszott az SZTK elleni találkozón. - Nem érdekel minket, hogy mennyit kapunk, a lényeg az, hogy mindig lőjünk eggyel többet, mint az ellenfél. Stabilabbak lettünk, de nincs ok az elégedettségre, hiszen megint kaptunk kettőt, pedig korábban ez nem volt jellemző - mondta.
A rutinos védő kiemelte, jó csapatnak tartja a következő ellenfelet, ugyanakkor hangsúlyozta, nincs miért tartani tőlük. - A Budaörs jó formában van, de közel sem verhetetlen csapat. Ez egy olyan bajnokság, melyben bárki bármikor megverheti bármelyik együttest, sokszor a pillanatnyi állapot dönt. Szerintem a mi jobb játékosokból állunk, és ha csapatként is jól tudunk működni, akkor nyerhetünk!


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink