Mienk volt az utolsó szó

Habár kétszer is hátrányba került, de mégis fordítani tudott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Szigetszentmiklós ellen, és végül meg is nyerte a mérkőzést.

Két kellemetlen mérkőzést követően fogadta a hatodik fordulóban a Szigetszentmiklóst a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László tanítványai két súlyos vereség után próbáltak javítani az SZTK ellenében, amely tavaly kétszer is legyőzte a szegedieket a Grosics Akadémián.

Az első fél óra kvázi eseménytelenül telt el: bár bátrabban kezdtek a vendégek, de az idő haladtával visszaálltak a saját kapujuk elé a szigetszentmiklósiak, és egyre inkább átvette a játék irányítását a szegedi csapat. A huszadik percet követően letámadott a Szeged-Grosics, azonban ekkor ez a fegyver nem vezetett eredményre, sőt: a 29. percben Hevesi-Tóth labdáját Balázs lőtte az alsó sarokba, amivel megszerezte a vezetést a Szigetszentmiklósnak, 0-1. A gól után azonban hamar eszmélt a Szeged-Grosics: Geiger beadására remekül érkezett Király Patrik, aki 11 méterről mattolta Sántát, 1-1. Az egyenlítést követően jött az újabb fordulat: a gólszerző Király és Nagy ütközött, majd utóbbi a földről felpattanva letaglózta ellenfelét, amiért egyből pirossal kiállította őt Nazsa játékvezető, így emberelőnybe került még az első félidőben a Szeged-Grosics.

A második félidőt érhetően nagy elánnal kezdték Szabó Péterék: a szélső több megindulásával is rendre veszélyt alakított ki a vendégek kapuja előtt, majd a második játékrész első negyedórájának végén Germán Tamás kétszer is gólt szerezhetett volna. A beszoruló Szigetszentmiklós azonban ahogy átlépte a félpályát, rögtön gólt is szerzett: Szántai kijövetelekor buktatta a tizenhatoson belül Illést, amiért büntetőt rúghatott a vendég csapat: a megítélt tizenegyest Balázs értékesítette, és ezzel ismét megszerezte a vezetést csapatának, 1-2. Még a gól előtt átállt két csatáros játékra a Szeged-Grosics, miután Andorka Péter is a pályára érkezett, a szigetszentmiklósi második találatot követően pedig szükség is volt a második csatárra, aminek hamar eredménye is lett: a sérülése után az idény során először a kezdőcsapatban helyet foglaló csapatkapitány, Germán Tamás hat perc alatt két gólt is szerzett, amivel előbb másodjára is egalizált, majd meg is fordította csapatának a mérkőzést, így alig tíz perccel a lefújás előtt először vezetett a meccsen a Szeged-Grosics. Az utolsó tíz perc is a szegedieké volt, azonban újabb gólt már nem tudott szerezni a gárda – a vendégeknek pedig már nem volt harmadik válasza, így augusztus nyolcadika után nyert újra meccset a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Ez volt a második győzelme Klausz László együttesének, amely a jövő héten a szárnyaló újonchoz, a játéknapon a Gyirmótot 4-1-re legyőző Budaörshöz utazik szombaton.

Szeged 2011-Grosics Akadémia-Szigetszentmiklósi TK 3 – 2 (1-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Pápai Zoltán, Máyer Gábor).
Szeged-Grosics: Szántai – Achim, Berde, Farkas, Szabó, Mészáros, Zelenyánszki (Veselinov, 66′), Germán, Király, Geiger, Oláh G (Andorka, 59′). Vezetőedző: Klausz László.
Szigetszentmiklós: Sánta – Balázs, Szepessy (Domokos, 27′), Nagy O., Póti, Puskás, Kollega (Vólent, 67′), Barna, Illés, Kovács J., Hevesi-Tóth. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gól: Király P. (38′), Germán (73′, 79′) ill. Balázs R. (29′, 63′, büntetőből)
Sárga lap: Szántai (63′), Farkas (81′) ill. Barna (88′)
Kiállítva: Nagy O. (42′)


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
SZTK-ERIMA
3
2
időpontesemény
90+3′ Bár nyomott a hosszabbításban is, de újabb gólt már nem szerzett a Szeged-Grosics, amely megfordította a mérkőzést, és végül 3-2-re meg is nyerte azt: ezzel második sikerét aratta a bajnokságban.
90′ Három perc hosszabbítást jelez Nazsa játékvezető.
88′ Barna Zsolt kapja a vendégek első sárgáját a meccsen.
87′ Kapujához szegezi ellenfelét a Szeged-Grosics, de nem tud újabb gólt szerezni: teljesen beszorult a 10 emberrel játszó Szigetszentmiklós.
82′ Az iménti esetért járó szabadrúgást Illés küldte kapura 19 méterről, de nagy erejű lövése a bal felső mellett hagyta el a játékteret.
81′ Farkas Márk kap sárgát, miután visszahúzta Vólentet.
79′ GÓÓÓÓL! Germán duplájával már vezet a Szeged-Grosics! Király Patrik jobb oldali szögletét csúsztatta a hosszú alsóba Germán Tamás, így megfordítja, és először vezet a meccsen a Szeged-Grosics, 3-2!
73′ GÓÓÓÓL! Másodjára is egyenlít a Szeged-Grosics! A szigetszentmiklósi kaputól mintegy 18 méterre szabálytalankodtak a vendég védők, az ezért járó szabadrúgást Germán elemi erővel küldte kapura, labdája pedig a bal felső sarokban landolt, 2-2!
67′ Cserélnek a vendégek is: Kollega helyét Vólent foglalja el a folytatásban.
66′ Ismét cserél a Szeged-Grosics: Zelenyánszkit Veselinov váltja a hazaiaknál.
63′ Gól, Balázs állt a labda mögé, és nem hibázta el a büntetőt, nagy erővel középre bombázta a tizenegyest, megint vezet a Szigetszentmiklós – de továbbra is emberelőnyben a Szeged-Grosics.
63′ A meccs első sárgája pedig Szántaié az iménti megmozdulásért.
62′ TIZENEGYES! Hát ez hihetetlen, gyakorlatilag először jön át a félpályán a második félidőben a Szigetszentmiklós, és máris rúghatnak egy büntetőt: Szántai kifutását követően elüti Illést, amiért büntetőt ítél Nazsa a vendégeknek.
59′ Klausz László szándékai egyértelműek: Oláh Gergő helyett Andorka Péter érkezik a pályára, kétcsatáros játék tehát a folytatásban a szegediektől.
58′ Ismét Germán került helyzetbe, Király pazar csúsztatását tűzte egyből kapura a csapatkapitány, de ez sem járt eredménnyel, továbbra is jóval aktívabb ellenfelénél a Szeged-Grosics.
57′ Egy kiváló jobb oldali beadást perdít a tizenhatoson belülről nagyon kevéssel mellé Germán Tamás, ez sem volt kis lehetőség.
54′ Nagy lendülettel kezdi a második félidőt Klausz László együttese, érthető is, hiszen emberelőnyben vannak a szegediek: Szabó Péter sokadjára robogna el a szélen, ígéretes akcióját azonban végül megakasztja egy közbeszúró védő.
53′ Formás támadást vezetett most a Szeged-Grosics: Szabó Péter és Király Patrik játszottak össze, majd utóbbi lőtt kapura a tizenhatos előteréből, azonban ha csak centiket is, de tévesztett.
52′ Sánta bravúrja is kellett, hogy döntetlen maradjon! Mészáros bal oldali szabadrúgását Germán fejelte kapura, Sánta azonban óriási védéssel a léc alól öklözte ki a labdát.
46′ Rögtön egy lövéssel fejez be egy akciót a szegedi gárda: Germán lökete azonban elkerüli Sánta kapuját.
46′ Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem cserélt.
45+2′ Esemény nélkül telik le az első félidő hosszabbítása, így véget ér az első játékrész: bár hátrányba került a Szeged-Grosics, de lényegesen kedvezőbb helyzetből várhatják majd a folytatást Germán Tamásék.
45′ Kettő perc hosszabbítás lesz az első félidő végén.
42′ KIÁLLÍTÁS! Emberelőnybe kerül a Szege-Grosics! Király és Nagy Olivér csapott össze a félpályánál, majd ahogy felkelt Király a földről, Nagy Olivér valósággal letaglózta a szegedi gólszerzőt, kissé érhetetlen indulat, amiért Nazsa játékvezető egyből felmutatta a piros lapot Nagy Olivérnek.
38′ GÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Szeged-Grosics! Áchim indította a jobb szélen Geigert, akinek centerezését a tizenegyespontról a kapu közepébe vágta az érkező Király Patrik, ezzel pedig kiegyenlít, 1-1!
29′ Gól, vezet a Szigetszentmiklós! Hevesi-Tóth lőtte középre a labdát balról, a határozatlan szegedi védők mellett pedig Balázs Richárd át tudta venni, és kilőtte a jobb alsó sarkot nyolc méterről, 0-1.
27′ Kényszerűségből kell változtatnia a vendégeknek: Szepessy nem tudja folytatni a játékot, őt Domokos váltja a Szigetszentmiklósban.
23′ Illés jó 20 méterről, igen kellemetlen lövést eresztett meg: bár nagy bravúrra nem volt szükség Szántaitól sem, de a pattogó labda éppen meg is tréfálhatta volna a Szeged-Grosics kapusát.
21′ Egy magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szeged-Grosics: Klausz László tanítványai megpróbálják már igen korán letámadni, és ezzel zavarba hozni az ellenfelet, egyelőre ez sem hozott még igazi áttörést a játékban.
17′ Jó helyről végezhetett el szabadrúgást Szabó Péter: a tizenhatos jobb sarkáról, mintegy 17 méterről állíthatta le a labdát, ami azonban végül jócskán a felső léc fölött kötött ki.
15′ A kezdeti bátrabb játék után most már egyértelműen kontrákra helyezkedett be a Szigetszentmiklós, a mezőnyben irányít a Szeged-Grosics, amelynek ellenfele átadja a területet a kezdeményezésre.
12′ Valamennyit változott a játék képe: most már azért egyre többet van a labda a Szeged-Grosicsnál, de egyelőre a vendég védelem is hárít minden apró próbálkozást, nem igazán tud a két középpályás, illetve támadósor a kapu elé kerülni. Tavaly sem hozott sok gólt a két csapat meccse itt a Grosics Akadémián: a bajnoki és a kupameccsen is 1-0-ra nyert a Szigetszentmiklós.
7′ Az első perceket inkább a Szigetszentmiklós irányítja, a nagy iramban kezdődött találkozón talán eddig a vendégek akarata érvényesül jobban, igaz, ez eddig mindössze egy lövésben mutatkozott meg, azóta főleg a pálya középső harmadában gyűrik egymást a játékosok.
3′ Az első lövés Nagy Olivéré: a vendégek középpályása lépett ki a jobbösszekötő helyén, majd életerős bombája kevesebb, mint fél méterrel zúgott el a bal kapufa mellett.
1′ A kék-fekete szerelésben futballozó Szeged-Grosics kezdte a mérkőzést, a vendégek fehér felsőben, fekete alsóban lépnek ma pályára.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink