Sowunmi szikrázott, a Szeged-Grosics csak szenvedett Ajkán

Nagy arányú, 5-0-ás vereséget szenvedett a Szeged 2011-Grosics Akadémia a triplázó Thomas Sowunmi által vezetett Ajkától idegenben.

A hazaiak már a 10. percben vezetéshez jutottak, amikor a 37 éves, korábbi tízszeres magyar válogatott Sowunmi fejelte a bal alsóba Kovács Gergő szögletét. (1-0) A bekapott gól után igyekeztek ritmust váltani Klausz László tanítványai, igazán komoly ziccerig azonban nem jutottak el az első félidő folyamán. A fordulást követően Kovács Dániel jutott lövési lehetőséghez, és bár Szántai Levente elsőre még hárítani tudott, a kipattanót Sowunmi a keresztléc segítségével a hálóba juttatta. (2-0) A szegediek mestere a kettős hátrány okán azonnal pályára is küldte Germán Tamást és Andorka Pétert, de hiába. A 60. percben ugyanis Lattenstein Norbert is betalált a kissé bizonytalan védők gyűrűjéből, háromra növelve csapata előnyét. (3-0) A 77. minutumban Sowunmi eljutott a mesterhármasig, ezúttal Besztercei Attila kipattanó bombáját pofozta a kapuba. (4-0) A rutinos csatár magánshowja ráadásul ezzel még mindig nem ért véget, hiszen előbb – visszalépve védekezni – a gólvonalról kivágta Andorka pörgetését, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta a túloldalon a csereként beállt Olasz Dénest. (5-0)

A Szeged 2011-Grosics Akadémia negyedik bajnokiján a második vereségét szenvedte el. Germánék legközelebb szeptember 12-én a Szigetszentmiklóst fogadják.

FC Ajka – Szeged 2011-Grosics Akadémia 5-0 (1-0)
Ajka, 400 néző. Vezette: Molnár Attila (Horváth Zoltán, Becséri Gergely).
Ajka: Gőcze – Kovács G., Pákai, Császár, Zsirai, Horváth, Gunther, Major (Olasz 79′), Lattenstein (Pavlitzky 74′), Kovács D. (Besztercei 68′), Sowunmi. Vezetőedző: Jákli Péter.
Szeged: Szántai – Szabó, Balogh, Farkas, Mészáros, Berde, Veselinov (Andorka 52′), Oláh G. (Pászka 74′), Király, Hegedűs, Oláh L. (Germán 52′). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Sowunmi (10′, 51′, 77′), Lattenstein (60′), Olasz (89′).
Sárga lap: Horváth (4′), Pákai (23′), Lattenstein (39′), ill. Király (22′), Veselinov (48′).

Jákli Péter: “Egy jól futballozó Szegedet tudtunk legyőzni Thomas Sowunmi vezérletével. Célfutballt kellett játszanunk, mert szükségünk volt a 3 pontra a vereségeket követően. Sowunmi volt a vezér, de a többiek is hozzátették a magukét.”

Klausz László: “Gratulálok az ellenfélnek, játékban nem múltak felül bennünket. Az Ajka pontrúgásokkal termettet veszélyt a a kapunk előtt, ami végül a vereségünket okozta. A folytatásban a hátsó alakzatot kell rendbe tenni.”


Online közvetítés:
FC AJKA
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
5
0
időpontesemény
90′Vége a mérkőzésnek. Váratlanul nagy pofonba szaladt bele a Szeged 2011-Grosics Akadémia Ajkán.
89′Gól… Sowunmi ezúttal előkészítőként jeleskedett, asszisztját pedig Olasz váltotta gólra. 5-0.
85′Ez már-már hihetetlen! Szabó Péter gurított vissza Andorka elé, aki 6-7 méterről pörgetett alá a labdának, de a visszafutó Sowunmi kivágta azt a gólvonalról.
79′Major helyett Olasz a pályán az ajkaiaknál.
77′Gól… Besztercei lövését Szántai lábbal védte, de a kipattanóra megint lecsapott Sowunmi, aki saját maga harmadik, csapata negyedik gólját szerezte. 4-0.
74′Csere mindkét oldalon: Lattensteint Pavlitzky, Oláh Gergőt Pászka váltotta.
69′És Besztercei Attila máris be is mutatkozott: egy szóló után 25 méterről durrantott nem sokkal a jobb kapufa mellé.
68′Kovács Dánielt Besztercei váltotta a folytatásra.
67′Farkas Márk tüzelt 25-ről, de Gőczét nem tudta vele meglepni, magabiztosan hárított a hálóőr.
60′Gól… Elméláztak kissé a szegedi védők, így hiába vigyáztak rá hárman, Lattenstein így is a hálóba tudott pofozni egy balról érkező beadást. 3-0.
57′Igyekszik nyomás alá helyezni az Ajkát a vendég együttes, azonban a hazai kontrák rendre magukban hordozzák a veszélyt.
52′Klausz László mindent egy lapra feltéve beküldte Germánt és Andorkát, Oláh Lóránt és Veselinov számára ért véget a mérkőzés.
51′Gól… Gőcze kirúgása Kovács Dánielhez jutott el, aki a félpályától megiramodva meg sem állt egy átlövésig. Ezt még ugyan Szántai öklözve hárította, de a kipattanót Sowunmi már a keresztléc segítségével a hálóba juttatta. 2-0.
50′Oláh Lóránt jutott fejelési lehetőséghez az ötösről, de Gőcze eszén nem tudott túljárni.
48′Vladimir Veselinov sárga lapot kapott egy rossz ütemű becsúszás miatt.
46′Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyik mester sem változtatott csapata összeállításán.
45′Vége az első félidőnek, szünetben egy góllal vezetnek a hazaiak Thomas Sowunmi fejesgóljával.
43′Labdaszerzés után azonnal Oláh Gergő elé tálalt Veselinov, de a társ lövését Gőcze hatástalanította.
42′Formás ellentámadás kezdett kibontakozni a balon, Szabó Péter passzolt be Hegedűs elé, aki elől viszont Gőcze szép mozdulattal menteni tudott.
39′Lattenstein is besárgult egy Szabó Péterrel szemben elkövetett fault nyomán.
35′Főként mezőnyben pattog a labda. Az Ajka előnye birtokában nem vállal felesleges kockázatot, Klausz László csapatának játékából pedig hiányzik a pontosság, főként az utolsó, kulcsfontosságú passzoknál.
29′Egy gyors ellentámadással veszélyeztettek a vendégek, aminek végén Szabó Péter lövését kellett bravúrral hárítania Gőczének.
24′Az iménti esetet követő szabadrúgást Oláh Gergő durrantotta rá, de a labda magasan a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
23′Beindult a kártyaparti: Pákai is kapott egy lapot Molnár sporttárstól, miután szabálytalankodott az előretörő Farkassal szemben.
22′Király Patrik kapta az első sárgát a vendégektől – lerántotta Zsirait.
17′Oláh Lóránt hozta volna ziccerbe az alapvonalról Oláh Gergőt, de a társ lábáról Gőcze kapus lelopta a labdát az ötösnél.
15′Gunthert vágták fel a szegediek 18 méterre a kapujuktól. A szabadrúgás mögé Lattenstein állt oda, de csavarása elakadt a sorfalban.
13′Gyorsan fejlődött fel az ajkai kontra, Sowunmi tálalt kiválóan Kovács Dániel elé, aki viszont egy kevéssel eltévesztette a bal kapufát lövésével.
10′Gól… Az egykori magyar válogatott támadó, Sowunmi fejelte a bal alsóba Kovács Gergő szögletét. 1-0.
4′Horváth sárgult be mindjárt a meccs elején, miután odapakolt egyet hátulról Oláh Gergőnek.
1′A kék-fekete mezes szegediek kezdték a találkozót, a vendéglátók zöld-fehérben játszanak. Szép számú közönség követi figyelemmel az összecsapást a helyszínen, minden adott egy jó hangulatú bajnoki derbihez.
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.04.18. vasárnap, 17:00
PÉCSI MFC/SZEGED-CSANÁD GROSICS
PMFC Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. VASAS FC 65
02. DVSC 64
03. GYIRMÓT FC GYŐR 60
04. PÉCSI MFC 59
05. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 51
06. FC AJKA 49
07. SOROKSÁR SC 49
08. SZOMBATHELYI HALADÁS 47
09. BUDAÖRS 46
10. SZOLNOKI MÁV FC 46
11. WKW ETO FC GYŐR 45
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 40
13. DOROGI FC 40
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 40
15. AQVITAL FC CSÁKVÁR 35
16. ST. LŐRINC KFT. 34
17. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
18. KAZINCBARCIKA 32
19. BFC SIÓFOK 31
20. DEAC 16

Partnereink