Kisvárdán veszett oda a veretlenségünk

Az első két forduló jó játékát követően négyet kapott Kisvárdán a Szeged-Grosics: Klausz László tanítványai ma nem tudták megismételni korábbi teljesítményüket.

Két fordulót követően veretlenül utazhatott a nyeretlen Kisvárdához a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II harmadik fordulójában.

Bár aktívabban kezdett Klausz László együttese, Zelenyánszki lövését csak a gólvonalról tudta tisztázni a hazai védelem, azonban mégis a Kisvárda szerzett vezetést: egy bal oldali szabadrúgás után Koszta tudott fejelni a szegedi védelem mellett, labdáját pedig nem tudta hárítani Szántai, így szűk negyed óra után előnybe került a Várda. A kapott gól megzavarta a Szeged-Grosicsot, a hazaiak pedig megérezték, hogy ma lehet esélyük a győzelemre. Andorka és Szabó Péter lövései ugyan kisebb veszélyt jelentettek a kisvárdai kapura, de az első fél óra végén megint egy pontrúgás után tudott gólt szerezni a hazai együttes, ráadásul megint fejjel: ezúttal Vári bólintott a szegedi kapuba egy szabadrúgás után, így kétgólos hátrányba került a Szeged-Grosics, és csak Szántai nagy bravúrjának köszönhetően nem lett nagyobb a baj már a szünet előtt.

A félidőben kettőt cserélt Klausz László, azonban a harmadik fejes is utat talált Szántai kapujába szűk tíz perccel a második negyvenöt perc kezdetét követően: megint Vári tudott a védők gyűrűjében fejjel veszélyeztetni, az ötösről leadott fejesére pedig Szántai sem érhetett oda, 3-0, eldőlni látszott a mérkőzés. A Kisvárda éppen azt a fegyvert vetette be, amivel a Szeged-Grosics az elmúlt két mérkőzésen eredményesen tudott játszani: agresszíven, bátran letámadott, ez pedig nem ízlett a mai napon a szegedieknek. Az utolsó húsz percre ugyan visszább állt a Kisvárda, de igazán nagy lehetőséget így sem tudott teremteni a hajrában a Szeged-Grosics, sőt: Berde utolsó percben elkövetett szabálytalansága után büntetőt rúghattak a hazaiak, amit a csereként beállt Rajczi váltott gólra, így beállítva a 4-0-s végeredményt.

A kellemetlen emlékű osztályozó után tehát a bajnokságban sem sikerült legyőznie a Kisvárdát a Szeged-Grosicsnak, amely ezzel elszenvedte idei első veretlenségét, a Kisvárda ezzel pedig begyűjtötte első győzelmét. Germán Tamásék a következő fordulóban, szombaton 17.30-tól a gyulai Grosics Akadémia centerpályáján a javíthatnak a Soroksár ellenében.

Kisvárda-Master Good – Szeged 2011-Grosics Akadémia 4 – 0 (2-0)
Kisvárda, 600 néző. Vezette: Oláh Gábor (Máyer Gábor, Szert Balázs).
Kisvárda: Tarczy – Fodor, Graszl, Lázár, Minczér, Erős (Kulcsár, 83′), Cseri (Molnár R., 70′), Fazekas, Kornutyak, Koszta, Vári (Rajczi, 76′). Vezetőedző: Soós Imre.
Szeged: Szántai – Szabó P., Balogh M., Farkas M. (Veselinov – a szünetben), Mészáros, Király, Oláh G., Berde, Zelenyánszki (Pászka – a szünetben), Hegedűs, Andorka (Oláh L., 61′).Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Koszta (14′), Vári (33′, 54′), Rajczi (90+1′, büntetőből)
Sárga lap: Andorka (39′), Oláh G. (79′)


Online közvetítés:
KISVÁRDA MASTER GOOD
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
4
0
időpontesemény
90+3′ Itt a vége, Oláh Gábor lefújja, a Kisvárda három fejesgóllal és egy büntetővel 4-0-ra győzi le a Szeged-Grosicsot: az biztos, hogy nem zárjuk a szívünkbe a Kisvárdát, amely az osztályzó után ma is felülmúlta a szegedieket. Ezzel oda a Szeged-Grosics veretlensége, az elmúlt két forduló jó eredményei után ma egy zakóba futott bele Klausz László együttese.
90+2′ Három perc hosszabbítást jelez Oláh Gábor.
90+1′ Gól, Rajczi nem hibázott, és belőtte a büntetőt, ezt nem foghatta Szántai: a hazaiaknak ma minden összejön.
90′ TIZENEGYES! A rendes játékidő leteltekor Berde csak szabálytalanul tudja megállítani Molnár Róbertet, ám mivel mindezt a tizenhatoson belül teszi, büntetőt rúghat a Kisvárda.
85′ Az imént beállt Kulcsár fejese száll nem messze Szántai kapuja mellé.
84′ Majdnem ott a szépítés! Pászka viharzott el a bal oldalon, majd beadása jól megtalálta az érkező Királyt, aki azonban a jobb sarok mellé küldte a labdát, szép akciót vezetett most a Szeged-Grosics.
83′ Erős helyét Kulcsár foglalja el a Kisvárdánál.
82′ Oláh Gergő lábáról lopott labdát a szegedi kapu előterében Lázár, lövését azonban Szántai szögletre ütötte.
79′ Oláh Gergő is besárgul, szintén reklamálásért: egy valóban több, mint véleményesen megítélt szabálytalanság után kérte számon a játékvezetőt Oláh Gergő, Oláh Gábor azonban nem nézte ezt jó szemmel, és felmutatta a sárgát a szegedinek.
76′ A kétgólos Vári számára ér véget a mérkőzés, akinek a helyére Rajczi Péter érkezik a hazaiaknál.
71′ Ivószünetet rendel el a játékvezető. A Kisvárda most már a kapujához visszahúzódva vár az adódó kontralehetőségekre, míg a Szeged-Grosics továbbra is meddő fölényben játszik.
70′ Az első hazai változtatás: Cserit Molnár Róbert váltja a Kisvárdában.
65′ Most már hátrébb rendeli övéit Soós Imre: a Kisvárda biztos előnyének tudatában visszahúzódik a kapuja elé, ennek megfelelően egyre nagyobb fölényben a Szeged-Grosics, de egyelőre kapuralövésig nem jutnak a szegediek.
61′ Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Klausz László: Andorka helyére Oláh Lóránt áll be.
58′ Három-null után sem áll le a Kisvárda, amely továbbra is motivált, és nem hagy fel a letámadásokkal sem: egy ilyen után Koszta sem állt messze a duplázástól, de a belőtt labdát mintegy két méterről a kapu mellé gurította, óriási lehetőség volt, de ezt most elpuskázta Koszta. Nem tud mit kezdeni egyelőre ezzel az agresszív játékkal a Szeged-Grosics.
54′ Gól, már 3-0 a Kisvárdának, megint fejjel szereznek gólt a hazaiak, Vári megint ki tudott bújni az ötös sarkánál Erős beadása után, és a rövid felsőbe fejelte a labdát, a harmadik fejesgólt kapja a Szeged-Grosics a mai meccsen.
46′ A szünetben két helyen is változtatott Klausz László: Farkas Márk és Zelenyánszki László már nem jött ki a második félidőre, előbbi helyett Vladimir Veselinov, utóbbi helyére pedig Pászka Lóránd érkezett a Szeged-Grosicsba.
46′ A Szeged-Grosics kezdte a második félidőt.
45+1′ Véget ér az első félidő, amelyet ugyan aktívabban kezdett a Szeged-Grosics, de két pontrúgás után két gólt is szerzett a Kisvárda, ezzel pedig 2-0-ra vezet a hazai együttes. Ezzel együtt sincs minden veszve Szántai Leventééknek, de a második játékrészben nem lesz könnyű dolguk.
45′ Az első félidő végén egy percet hosszabbít Oláh Gábor.
43′ Andorka lőhetett jó helyről, a kaputól mintegy 18 méterről szabadrúgást: próbálkozása azonban nem találta el a hazai kaput, jócskán fölé szállt a labda, ebben talán több volt.
40′ Szántai! Koszta mintegy 14 méteres, nagy erejű lövését védte bravúrral a Szeged-Grosics kapusa, így már a nyolcadik szögletét lőheti a Kisvárda, amely átvette az eddigi meccseken a szegediektől látott agresszív letámadásos játékot, és nagyon motiváltan is lépett pályára ma a hazai együttes.
39′ Andorkáé a meccs első sárgája: a nyáron igazolt csatár reklamálás miatt részesül ebben a figyelmeztetésben.
33′ Gól, már kettő a Kisvárda előnye. Megint egy pontrúgás, és megint egy fejes okoz gondot a Szeged-Grosicsnál: egy jó 30 méteres szabadrúgást ívelnek a kapu előterébe a hazaiak, Vári pedig hasonlóan Kosztához, a védők szorításában is fejelni tud, és a jobb felsőbe továbbítja a labdát fejjel, 2-0 a hazaiaknak. Innen pokoli nehéz lesz…
30′ Ez már talált, de nem jelentett komolyabb veszélyt: Andorka szabadrúgása éppen Tarczy kezében köt ki. Éledezik a Szeged-Grosics, de egyelőre továbbra is hátrányban vannak Mészáros Márkék.
27′ Szabó Péter lövése megy nem sokkal mellé, miután Andorka Péterrel játszik össze remekül, de végül Szabó lökete elkerüli Tarczy kapuját.
23′ Ivószünet szakítja félbe a játékot: a kapuk az utóbbi időszakban kevésbé forogtak veszélyben. A Kisvárda egyébként került már előnybe a szezon során: a nyitófordulóban szintén hazai pályán a Csákvár ellen is vezetett, de végül 4-3-ra alulmaradt, ugyanakkor a Szeged-Grosics számára ez idén egy ismeretlen helyzet még, hiszen eddig nem volt hátrányban a csapat az eddigi két bajnokin.
18′ A gól megzavarta Klausz László együttesét, egyben felbátorította a hazaiakat, Cseri például jó 25 méterről vállalta el a lövést az imént, de Szántai rajta volt löketén.
14′ Gól, vezet a Kisvárda. Nem feltétlenül volt benne a meccsben, de egy pontrúgás után megszerzi a vezetést a hazai együttes: Fodor bal oldali, a szögletzászlótól elvégzett szabadrúgása érkezik középre, Koszta pedig kibújik a védők gyűrűjéből, és a bal alsóba fejeli a labdát, 1-0.
10′ Hullámzó mezőnyjáték jellemzi az elmúlt perceket: a hazaiak talán egy kicsit felbátorodtak a kezdeti percek után.
7′ Itt a válasz a hazaiaktól, egy szöglet után Cseri lőtt laposan, a jobb alsót vette célba,de Szántai szögletre ütötte a labdát.
5′ Eddig az jól látszik, hogy a hazaiak a biztos védekezésből induló kontrákra rendezkedtek be: visszahúzódik a Kisvárda, és átadja a területet és a kezdeményezést a Szeged-Grosicsnak.
3′ Az első lövés a Szeged-Grosicsé: Oláh Gergő jobb oldali passza után Zelenyánszki lőhetett nagy erővel a tizenhatos vonaláról, de a gólvonalról kirúgja a hazai védő, majd az ismétlést Farkas Márk nem sokkal a felső kapufa fölé bombázza, két nagy lehetőség rögtön a meccs elején.
1′ A hazaiak kezdték a találkozót, akik tiszta pirosban lépnek pályára, míg a Szeged-Grosics fehér szerelésben játszik a mai mérkőzésen.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink