Orosz tripla és futballgála a tánc, a taps és a szénsav jegyében

reac.jpg
Ellentmondásos, egyben örömteli és főleg sikeres mérkőzést nyertünk meg a REAC ellen (6-2), amelynek végén a szépszámú publikum hosszú ideig ünnepelte játékosainkat. Az utolsó hazai fellépésünkön ismét Orosz Márk vezérletével győztünk, s bár az utolsó hét mérkőzésen 16 pontot gyűjtöttünk, a bennmaradás az utolsó fordulóban dől el.

A Szeged2011 vezetőinek döntése alapján az utolsó hazai bajnokit ingyen tekinthették meg a drukkerek, ráadásul az utóbbi hetekben jól futballozott a csapat, így több mint kétezer néző előtt kezdődött a REAC elleni 90 perc.  A szurkolók végül tapssal, tánccal és szénsavval – elég sokan sörrel is vidították magukat – ünnepelték a gól gazdag szegedi szezonzárót.  A fentebb említett ellentmondás pedig abból adódott, hogy a kezdeti fázisban inkább a palotaiak vezettek akciókat, sőt az első helyzet is előttük adódott, szerencsére azonban van egy Orosz Márkunk, akinek a lába ezúttal sem dadogott. Az elmúlt hetekben – pontosabban Tóth Bálint vezetőedző érkezése óta – centerként futballozó Orosz szabadrúgásainál ugyanis immár a keze-lába remeg az ellenfél kapusainak. Pontosabban a REAC „portásáé” eleinte nem remegett, mivel csak egy embert kért a sorfalba, amit nyilván utóbb megbánt, hiszen Orosz lökete után csak kiütni tudta a labdát, amit Geiger középre adott és az érkező – nem mellesleg végig fegyelmezetten és jól játszó - Borbély Bálint közelről megszerezte a vezetésünket.  Nem sokkal később újra Orosz végzett el szabadrúgást 35 méterről, és bár Vajda immáron jobban koncentrált, a labda bombaként vágódott a bal alsó sarokba. Tetézte a fővárosi kapus gondjait, hogy néhány perc múlva a bátor és ügyes Geiger megelőzte őt, majd a kapuba bólintotta a földről felpattanó labdát. A félidő csattanójaként Orosz Márk a mérkőzésen végig remeklő Ulivicki testvéri passzát látványos lövéssel értékesítve négygólosra növelte előnyünket. Csak halkan jegyezzük meg: első formás akciónkból lőttük a negyedik (!) gólunkat. Előtte ugyanis elsősorban pontrúgásokból veszélyeztettünk, a védelmünk pedig meglehetősen bizonytalanul zárt, ennek következtében a REAC előtt is több lehetőség adódott, szerencsére azok kimaradtak, illetve Trepák hárított jól.

Szünet után egy újabb védelmi megingást fél perc alatt kihasznált a fővárosi gárda, ami rutinos játékosainknak és a mentális erőnknek köszönhetően nem fogta meg a társaságot. Sőt, az újra szenzációsan játszó Orosz Márk végzett el szabadrúgást és a nyártól a Ferencvárosban szereplő csatárunk oldalról belőtt labdája a hosszú sarokba jutott. Ekkor már tombolt a több mint kétezres szegedi publikum, amely elejétől fogva kifogástalanul és szenvedélyesen buzdította csapatunkat. A cserként beállt Bamba gólja után, ami egyébként szép akcióból született, joggal járt a vastaps Ulvickinek és társainak. A hajrában a vendégek rutinos egykori válogatott fedezete, Böőr Zoltán előbb kihagyott egy büntetőt, majd éles szögből Trepák kapujába lőtte a labdát, ám az össznépi ünneplést ez sem akadályozta meg. A felhőtlen boldogságra azonban még várni kell az utolsó fordulóig, hiszen a riválisok is győztek. Hiába, a magyar futballban évtizedes hagyomány, az utolsó fordulókra a veszélyeztettek újult erőre kapnak, gyakran bravúrokra is képesek, az esélyesek viszont fáradékonyabbak. Nekünk azonban nem szabad elfáradnunk és az utóbbi hét forduló lelkes odaadó játékát kell nyújtanunk Debrecenben, hogy Szegednek jövőre is másodosztályú csapata legyen.

Ez a város, ez a szurkolótábor mindenképpen méltó erre.

Szeged– REAC
6-2
(4-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 2200 néző. Vezette: Farkas Á.

Gólszerzők: Borbély (9.), Orosz 3 (15., 37., 66.), Geiger (23.), Bamba (78.), illetve Szabó Zs. (46.), Böőr (90.)
Sárga lap: Ulvicki a 28., Geiger a 74., Kis R. a 75., Trepák a 83. percben, ill. Menyhért a 8., Jovánczai a 16.

Szeged: Trepák – Laczkó J, Bogdan Toca, Tóth I., Radnai – Rézműves (Bamba 54.). Borbély, Ulvicki (Guzsik 79.), Kis, Geiger -Orosz (Folmer 89.),

REAC: Vajda – Dinka (Tóth P. 46.), Menyhért, Kornis, Gyulyás - Kiss K. , Sós (Bacskai 84.), Böőr, Menyhárt - Jovánczai, Szabó Zs. (Illés 83.).

A lefújást követően a két edző így értékelt Tóth Bálint, a Szeged mestere: “Azt hiszem, hogy a mérkőzés utáni közönség hangulata mindent elárult a kilencven percről. Az első félidőben parádés játékot produkáltunk, a második félidőben már akadtak nehézségeink, de ez abból fakadt, hogy a héten három-négy játékosunk alig tréningezett. Összességében úgy gondolom, hogy gyönyörű gólokat rúgtunk, és kiszolgáltuk a közönséget, ennél több nem kell egy edzőnek. A fiúk jó formában vannak, az utolsó mérkőzésen meg fogják oldani a bennmaradást.”

Mátyus János, a már kiesett REAC trénere: “Nem volt ekkora különbség a két csapat között. Bevett szokás Magyarországon, hogy nem szívesen neveznek meg edzők játékosokat hibásként egy elbukott meccs után, de mindenki látta a mérkőzést, és azt kell mondanom, hogy döntően befolyásolta a mérkőzést kapusunk első félidei teljesítménye. Helyenként a második félidőben jól is játszottunk, de nem tudtuk ledolgozni a nagy gólkülönbséget.”


2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 80
02. GYIRMÓT FC GYŐR 78
03. VASAS FC 78
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 59
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 57
08. SOROKSÁR SC 57
09. SZOLNOKI MÁV FC 57
10. SZEGED-CSANÁD GROSICS 56
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. DOROGI FC 44
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
16. ST. LŐRINC KFT. 42
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 23

Partnereink