Centikre álltunk a győzelemtől a nyitányon

szeged-2011-gyirmot36-gs.jpg
A másodosztály nyitófordulójában a bajnoki címre is esélyesnek tartott Gyirmót ellen lépett pályára a Grosics Akadémián a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely három alkalommal is csak centikre állt attól, hogy gólt szerezzen, de meg kellett elégednie a döntetlennel.

Azt a Gyirmótot fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelyet a legtöbben a bajnoki tabella első két helyének valamelyikére várnak a szezon végén. A kék-feketéknél több debütáló is volt a szezonnyitón, többek között a vezetőedző, Klausz László is most ült először a Szeged-Grosics kispadján, de a kezdőben debütált a nyáron a Békéscsabától szerződtetett duó, Balogh Miklós és Király Patrik is, valamint a kispadon kapott helyet Áchim Ádám és Andorka Péter – ugyanakkor térdsérülése miatt hiányzott a tavalyi házi gólkirály, Germán Tamás.

Ezáltal Oláh Lórántra került a csapatkapitányi karszalag a találkozón, amelyet nagyon jól kezdett a Szeged-Grosics: főleg Szabó Péter indításai után alakult ki veszély a gyirmóti kapu előtt, de ezekre rendre jó ütemben mozdult ki Sebők Zsolt. A tizedik percben Király Patrik előtt adódott az első komoly lehetőség: távoli lökete ugyanakkor a felső kapufán csattant. Hét perccel később nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy duplával debütáljon Király Patrik: a középpályás lapos lövése ezúttal a kapufa tövén kötött ki, ha kicsivel több szerencséje van a csapatnak, bő negyed óra után már kettő-nullra vezet… Huszonöt perc elteltével lőtt először kapura a Gyirmót, de Paku lövése jóval Szántai kapuja felett kötött ki, Kiss Máté szabadrúgása jóval veszélyesebb volt, de Szántai szép mozdulattal tolta ki a labdát a léc alól. A folytatás is inkább a Szeged-Grosicsé volt, de egyik lehetőségből sem tudtak gólt szerezni Oláh Gergőék, így 0-0-al fordultak a felek.

A szünet után valamelyest változott a játék képe, kissé eseménytelenebb negyed óra után a korábbi NB I-es gólkirály, Simon Attila próbálkozását kellett védenie Szántainak a jobb alsó elől, majd a Gyirmót feljavult, Simon Attila azonban másodjára sem tudta mattolni Szántait. Húsz perccel a vége előtt Hegedűs Martin az öltözők felőli kapu keresztlécét is megzörgette, így már három kapufánál járt a Szeged-Grosics, azonban ez sajnos nem ért egy gólt sem. Kemény negyed óra várt Klausz László tanítványaira, hiszen Tóth Gábor megakasztott egy gyirmóti kontrát egy szegedi szabadrúgás után még az ellenfél tizenhatosánál: határozott faultja viszont Gyarmati II Tibornál rögtön pirosat ért, így emberhátrányba került a csapat. Ennek ellenére meccslabdája a Szeged-Grosicsnak volt: csupán két védőre vihette a labdát az Oláh Gergő-Andorka Péter-Berde István hármas, de ebből sem született gól – mint ahogy Tóth Norbert is jó egy méterrel fölé lőtt tíz méterről. A végére mindent egy lapra tett fel a Gyirmót, folyamatosan ívelték előre a labdákat a vendégek, de a Szeged-Grosics védelme betonbiztos volt, és állta a sarat: így végül gól nélkül zárt a Gyirmót ellenében a gárda. A meccs képe alapján talán a győzelem sem lett volna túlzó a Szeged-Grosics számára, de a három kapufánál egyszer sem “jó irányba” pattant a labda.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia a következő fordulóban jövő szombaton 17.30-tól a Balaton partjára látogat, ahol a siófok vendége lesz.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr 0-0
Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)
Szeged-Grosics: Szántai – Szabó P., Balogh M., Tóth, Mészáros, Oláh G., Geiger (Pászka, 61′), Hegedűs (Berde, 79′), Zelenyánszki, Király, Oláh L (Andorka, 68′). Vezetőedző: Klausz László.
Gyirmót: Sebők – Nagy, Balogh B., Simon Attila, Völgyi, Simon András (Tóth N., 68′), Vass, Lázár, Kiss, Paku (Bohner, 83′). Vezetőedző: Bene Ferenc.
Gól:
Sárga lap: Mészáros (13′), Oláh G. (62′), Hegedűs (67′) ill. Paku (53′) Simon Attila (72′)
Kiállítva: Tóth G. (75′)

Klausz László: “Meg vagyok elégedve az első mérkőzésemmel, mert maximálisan azt a játékot hozták a játékosaim, amit a rövid felkészülés alatt gyakoroltunk. Egy bajnokaspiráns csapat ellen, még akkor is, ha hazai pályán játszottunk, úgy lehozni a mérkőzést, hogy gyakorlatilag alig volt helyzete az ellenfélnek, ráadásul még nekünk volt 4-5 komoly helyzetünk, ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Az a filozófiám, hogy mindig a következő mérkőzésre készüljünk, ezért Siófokon nyerni szeretnénk.”

Bene Ferenc: “Az első félidőben megengedhetetlen mentalitással léptünk pályára, ezért a hazai csapat uralta a játékot. A második félidőben koncentráltabbak játszottunk, és ezért javult a játékunk. Egyik csapat sem tudott olyan támadójátékot bemutatni, amely gólt eredményezett volna.”


Online közvetítés:
időpontesemény
90+4′ Vége, a játékvezető lefújja, egy pontot, de talán többet is megérdemelt ma a Szeged-Grosics, amely végig jól küzdött, és jóval több lehetősége is volt ellenfelénél.
90+2′ Nyom a Gyirmót, folyamatosan ívelik be a labdákat a vendégek, de mindig hárít a Szeged-Grosics védelme.
90+1′ Három percet hosszabbít a játékvezető – ennyit kell még kibírni.
86′ Ezt megköszönhetjük Tóth Norbertnek: egy felívelt szabadrúgás után lecsorog a labda, amit a csereként beállt csatár kapásból, 13 méterről ballal jócskán fölé küld. Folyamatosan jönnek előre a gyirmóti labdák, nem cifrázzák a vendégek.
83′ Változtat Bene Ferenc is: Paku helyett Bohner a pályán a vendégeknél.
81′ Ez most lehet, hogy meccslabda volt… csupán két gyirmóti állt szemben Oláh Gergővel, Berdével és Andorkával, végül utóbbi lapos indítása Berde felé rövid lett, így elérte Balogh Béla.
79′ Érdekes, elsőre Oláh Gergő mezszámát mutatta fel a negyedik játékvezető, majd végül Hegedűst hívta le a pályáról Klausz László, a helyére érkezik Berde.
78′ Cserélni fog Klausz László, az imént már Berde be is állt volna, de végül később változtat a Szeged-Grosics mestere. Annyit azért megjegyeznénk, a vendégek élvezik a bíró kisebb támogatását a kétes szituációkban is.
75′ KIÁLLÍTÁS! Abszolút nem volt a meccsben, de Tóth Gábor kiáll, egy szegedi az iménti szabadrúgás után maradt elöl a védő, majd megakadályozott egy gyirmóti kontrát az ellenfél tizenhatosán belül: bár határozott volt, de ezért a piros elég erős ítéletnek tűnik… Nehéz negyedóra következik.
73′ Simon Attila kap lapot, miután hátulról lép oda Hegedűsnek.
70′ Hát ez elképesztő, harmadik kapufa! Hegedűs tart meg remekül egy labdát, majd kapura fordul, és majdnem kettétöri a felső lécet – de egyelőre még mindig gólra játsszák ezt a játékot.
68′ Mindkét csapat cserél: Oláh Lóránt helyett Andorka érkezik a Szeged-Grosicsba, így Szántaira kerül a csapatkapitányi karszalag, míg a Gyirmótban Simon András helyére Tóth Norbert érkezik.
67′ Hegedűs kap sárgát utólag egy korábbi belépő miatt.
66′ Ezt most megúsztuk, kétszer is éppen a vonalról csípte el Vass Patrik, majd indította Simont, aki egy átvétel után a az ötösről lőtt volna, de Balogh Miklós blokkolta lövését.
62′ Oláh Gergő csúszott oda keményen Pakunak, a belépőért sárgát kap a szegediek középpályása. Paku egy rövid ápolás után folytatja a játékot.
61′ Klausz László változtat először: Geiger számára ér véget a meccs, őt Pászka váltja.
59′ Szántai ér le a jobb alsóra, miután egy bal oldali szabadrúgást ívelnek fel a vendégek a jobbon érkező Simon Attila felé, aki kapásból lő, de a jobb alsó elől kiüti a labdát Szántai.
57′ Oláh Lóránt lő mellé alig 12 méterről, miután egy remek csel után a tizenhatos bal sarkától befele tör, de jobb lábas lövése elkerüli a bal kapufát.
53′ Pakué az első vendég sárga: a gyirmóti kaputól jó 20 méterre rántja le Hegedűst, jó helyről végezhet el szabadot a Szeged-Grosics: Szabó Péter bombája azonban a sorfalban hal el.
52′ Az első félidőhöz képest kissé megváltozott a játék képe, jóval többet van a labda a középpályán, egyelőre helyzet nélkül a csapatok a szünet után.
45′ A szünetben nem volt csere, folytatódik a mérkőzés, a Gyirmót kezdett.
45′ A játékvezető nem hosszabbít az első félidő végén: a Szeged-Grosics bátran, harcosan játszik, és helyzetei alapján ha 2-0-ra vezetne, az sem lenne túlzás, ugyanakkor egyelőre egyik lehetőséget sem tudták gólra váltani Oláh Lóránték. A Gyirmótnak kevés helyzete akadt az első 45 percben, többnyire a Szeged-Grosics irányítja a játékot.
45′ Ez sem volt csúnya, egy bal oldali bedobás után Hegedűs fordul le a védőjéről, majd középre ad, de Király 12 méterről leadott lövésébe belelép Balogh.
42′ Ez igen, Szabó Péter kiváló csellel hagyja ott Kiss Mátét, de indítása egy picivel, de hosszú lett Király Patriknak.
39′ Ej, de kár ezért! Völgyi szabadrúgását húzza le Szántai, aki egyből indítja Hegedűst, három a három ellen vihetik a labdát a szegediek, Hegedűs ki is ugratja Oláh Lórántot, de az ígéretes kontrát a partjelző megakasztja intésével. Les miatt jöhet a Gyirmót.
35′ Továbbra is a Szeged-Grosics irányít: Zelenyánszki bal oldali beadását Balogh Béla csúsztatja szögletre Geiger elöl. A sarokrúgás után kifele ítél szabadrúgást a játékvezető.
29′ Szántai először avatkozik közbe, Kiss Máté bal oldali szabadrúgását tolja ki a léc alól. Válaszként Hegedűs lőhet a tizenhatos bal sarkáról, de egy méterrel fölé durrant.
26′ Oláh Gergő is bátran vállalkozott: egy lecsorgó labdát mintegy 35 méterről tűzött rá kapásból, alig fél métert tévedett, jön is a taps a nézőktől.
24′ Nagy felhördülés övezi a Gyirmót első kapuralövését: Tóth Gábor vesztett labdát megindulása után, majd Simon Attila gurított vissza Pakunak a tizenhatos előterébe, ám a gyirmóti ballal tesztelte a labdafogó háló tetejét.
21′ Ez is centiken múlt… Király Patrik ezúttal egy jobb oldali remek beadással jelentkezett, centerezéséről azonban alig maradt le az ötös bal sarkánál üresen álló Oláh Lóránt.
17′ Hát ilyen van?! Megint kapufát rúg Király! Geiger kiváló labdát ad Oláh Lórántnak, akinek kicsit lecsúszik a lekészítése Király felé, de végül egy csel után 18 méterről kapura lőtt Király, ezúttal pedig a jobb kapufa tövét találta el. Kis szerencsével már 2-0…
13′ Mészárosé az idény első sárgája, miután csúnyán rácsúszott Pakura, jogos a lap.
12′ Klausz László reklamál hevesen, miután lefújták Geiger labdaszerzését a tizenhatos előterében: ha nem fúj a bíró, bizony csak Sebők állt volna Geigerrel szemben…
10′ Úh! Ez centiken múlt, Király Patrik bátran kapura lőtt mintegy 20 méterről, távoli bombája pedig a felső lécről vágódott a játéktéren kívülre. Nem sokon múlt, hogy góllal debütáljon a Szeged-Grosics új játékosa.
7′ Megint egy Szabó Péter-Oláh Lóránt összjáték, a szélső indítása azonban csak egy picit lett hosszú a jobboldalon, így elcsípte azt Lázár. Harcos, agresszív a Szeged-Grosics.
4′ Szabó Péter ugratja ki egy 40 méteres labdával Oláh Lórántot, de Sebők jól jön ki a kapujából, és lehúzza a labdát a csatár elől.
2′ Az első taps máris érkezik Klausz László részéről: egy bal oldali akció végén Zelenyánszki lapos beadásába lép bele az érkező Oláh Lóránt előtt a vendég védő.
1′ Oláh Lóránték kezdték a meccset. A Gyirmót tiszta sárgában, míg a Szeged-Grosics kék felsőben, fekete nadrágban debütál.
2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
9. forduló
2022.10.02. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
BUDAFOKI MTE
Szent Gellért Fórum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. GYIRMÓT FC GYŐR 16
03. PMFC 16
04. DVTK 15
05. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 15
06. ETO FC GYŐR 13
07. SOROKSÁR SC 13
08. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 12
09. FC AJKA 11
10. TISZAKÉCSKEI LC 11
11. BFC SIÓFOK 11
12. SZENTLŐRINC 10
13. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
14. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
15. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 8
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 7
17. BUDAFOKI MTE 7
18. DOROGI FC 6
19. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 5
20. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 4

Partnereink