A szervezettség hozta az első tavaszi diadalt

nyilas-elek.jpg
Megszerezte első tavaszi győzelmét a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A kiesés elől menekülő Cegléd ellen több helyzetet kialakítva sikerült elhozni a három pontot. Nyilas Elek szerint nemcsak annak lehet örülni, hogy szervezetten játszott a csapat, hanem annak is, hogy egyre többször érünk el az ellenfél kapuja elé. A Zalaegerszeg elleni találkozó előtt a vezetőedző azzal a kellemes problémával küzd, hogy valamennyi játékosa bevethető.


- Szabó István, a Cegléd vezetőedzője a találkozó után azt mondta, hogy a Szeged kihasznált egy hibát, aztán ráült az eredményre...
- Aki az első gól után kontrollálja a mérkőzést, az nem ráül az eredményre. Szervezettek, stabilak voltunk, ráadásul sok lehetőségünk volt, sokszor odaértünk az ellenfél kapuja elé, egy góllal jobbak voltunk.

- Mi volt meg most - az eggyel több lőtt gólon kívül -, ami korábban nem?
- A Soroksár ellen láthattunk biztató jeleket, ez folytatódott, erősödött Cegléden. Kiemelném még egyszer a stabilitást, és azt, hogy tudtunk gyorsan reagálni. Több olyan kontránk volt, melyeknél nem egy, hanem öt ember ért fel. Ha ezt a tendenciát folytatjuk, nagyobb arányban leszünk képesek helyzeteket is kialakítani, több esélyünk lesz nyerni.

- A következő mérkőzés a Zalaegerszeg ellen lesz, hazai pályán. Sőt, utána a Csákvár, majd újabb egy hét múlva a Sopron jön Gyulára. Arra a pályára, amelyen eddig rosszabbul szerepelt a csapat, mint idegenben! Miért?
- Egy kis fóbiát kell legyőzni. Ez lesz egyébként a következő napok egyik fontos feladata. Szeretnénk közeledni az élbolyhoz, vagyis a következő három találkozón változtatnunk kell az eddigieken.

- Anélkül, hogy túl akarnánk misztifikálni a hazai pálya hátránya témát, mi lehet a gond?
- Az ellenfelek itt komolyabban beállnak a kapujuk elé, egy ilyen védelmet pedig nehezebb feltörni. Erre ki kell találni valamit. Biztos vagyok benne, hogy nagy elánnal fogunk harcolni hazai környezetben is.

- Van-e még sérült, eltiltott?
- Olyan helyzetben vagyunk, mint még eddig soha. Mindenki bevethető, más kérdés, hogy nincs minden játékos a topon. A helyzet ezzel együtt az, hogy lesz olyan egészséges, nem eltiltott játékos, aki nem fér majd a keretbe. Ez persze kellemetlen, de van azért egy kellemesebb oldala is, lehet válogatni.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
30. forduló
2024.04.28. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
SOROKSÁR SC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 67
02. VASAS FC 57
03. ETO FC GYŐR 54
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 54
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 46
06. GYIRMÓT FC GYŐR 44
07. SOROKSÁR SC 41
08. BUDAPEST HONVÉD 39
09. FC AJKA 37
10. AQVITAL FC CSÁKVÁR 37
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 37
12. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 37
13. BUDAFOKI MTE 33
14. PMFC 31
15. BVSC-ZUGLÓ 30
16. BFC SIÓFOK 27
17. TISZAKÉCSKEI LC 25
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 17

Partnereink