Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Végre nyertünk!

cegled2.jpg
Ami a korábbi években hiányzott a szegedi futballban, az Cegléden mikroszinten megvalósult: a csapat összefogva, egységesen, egymásért küzdve 2-0-ás győzelmet aratott az élbolyban szereplő hazaiak ellen. Nem mellékesen, ez volt együttesünk első idegenbeli sikere a szezonban, persze, reméljük, nem az utolsó.

Feszülten várta csapatunk a ceglédi fellépést, hiszen nem elég, hogy az utolsó percekben fontos pontokat veszítettünk tavasszal, a riválisok elhúztak tőlünk. Éppen ezért dicséretes, a Tóth Bálint, Lóczi István edződuó munkája és elképzelése, hiszen egy abszolút harcos, egymásért küzdeni tudó és olykor passzosan futballozó gárdát küldött pályára Cegléden. Az igazsághoz tartozik, hogy a küzdőképességre korábban sem lehetet panasz, a játék folyamatosságát azonban az idegi terheltség – kvázi: a vereségtől való félelem – gyakran blokkolta. Ezúttal azonban idegileg is jól bírták a terhelést a játékosok, ráadásul Belecsan remek kapusteljesítménye további nyugalmat adott a gárdának.  Az első félidőben egy jogos büntetőből szereztünk vezetést, ami két tanulsággal szolgált. Az egyik, hogy a kezezés miatt piros lapot kellett volna kapnia a hazai védőnek, ami elmaradt. A másik, hogy Tóth Imre nagyon okosan és rutinosan kiszúrta, - illetve neki is megsúgták- miszerint leadták a „drótot” a hazai kapusnak, hogy általában hová lövi a 11-eseket, ám védőnk változtatott és higgadtan a hálóba helyezte a labdát (1-0).

Szünet után továbbra is fegyelmezetten, jól futballoztunk, ugyanakkor a védelmi bizonytalanságok okán még mindig nem nyugodhattunk meg. Jót tett a lelkivilágunknak Orosz Márk szóló gólja, jóllehet technikás csatárunk rosszul vette át a labdát, tempóelőnyét azonban kihasználta és a jobb alsó sarokba gurított (2-0). A hátralévő időben csapatunk igyekezett tartani az eredményt, ráadásul újfent előttünk adódott ziccer, Podonyi elől azonban az utolsó pillanatban mentettek a hazai bekkek. A hajrában a csereként beálló Gahwagi Nebil balszerencsés izomsérülést szenvedett, ám sikerült hárítani a ceglédiek felíveléseit, sőt, ha higgadtabbak vagyunk és merünk játszani, kontrából további gólokat szerezhettünk volna. De ne legyünk telhetetlenek, hiszen ezúttal a három pont megszerzés volt a legfontosabb, amivel megmaradt a reményünk a bennmaradásra. A keret összetételét és az ellenfeleket megismerve fura, hogy ez lett immáron az alapcél a Szeged 2011-nél, ám mostantól ehhez kell alkalmazkodni.

A ceglédi produkció mindenesetre bíztató a szombati, Balmazújváros elleni hazai fellépés előtt.

VIDEO

Cegléd – Szeged 2011
0-2
(0-1)
Cegléd, 400, vezette: Berke B.

Gólszerzők: Tóth I. (30.), Orosz (62.).

Cegléd: Miski – Robson (Markó 51.), Buzás, Ladiszlai, Vincze - Kenderes, Nagy J., Sándor (Szkunc 65.), Farkas - Rebryk, Medgyesi (Tóth M. 85.).

Szeged 2011: Belecsan – Laczkó J, Bogdan, Tóth I., Radnai, - Podonyi (Guzsik 91.), Ulvicki, Kis R (Gahwagi 85.), Borbély B., Folmer (Bamba 85.). - Orosz

A lefújást követően a szegedi játékosok felszabadultan ünnepeltek az öltözőben, majd a két edző a Szegedma.hu tudósítójának, illetve honlapunknak így értékelték a mérkőzést Tóth Bálin, a Szeged trénere: „Számunkra amolyan utolsó szalmaszál, ki-ki meccs volt ez. A fiúk úgy vonultak ki ma a pályára, hogy nem volt más választásuk, csak a győzelem. Igazi vérre menő küzdelmet mutattak be, ami annak is köszönhető, hogy nekünk sokkal jobban kellett a három pont, mint ellenfelünknek. Itt most nem kell csodákat várni, a szerencse támogatása mellé ki kell hozni a fiúkból azt a tudást és győzni akarást, ami bennük van. Ehhez segítség kell, ehhez vagyok most itt, az én feladatom, hogy ezt elvégezzem. A csapat életében én vagyok a harmadik edző, ahogy mindenkinek, úgy nekem is bizonyítanom kell, persze ehhez óriási segítséget jelentenek a kollégák, no meg a futballisták.”   Ványi Zsolt, a Cegléd edzője: “A mai meccsen hibát hibára halmoztunk, a dobogó felé való menetelésünk most megtorpanni látszik. A bajnokságban elfoglalt pozíciónkkal elégedettek is lehetnénk, de a csapatom egyik tagja sem lehet emiatt öntelt. Elégedettség látható a csapaton, talán ennek is köszönhető a vereség. Nekünk mindig magunkkal kell foglalkozni: a védelmet és a támadó játékot hatékonyabbá kell tenni, vissza kell térni a szezon eleji lendületes harcossághoz. Gratulálok a Szegednek, igazán méltó ellenfél volt.”


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.09.27. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS/DEAC
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 20
02. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16
05. BUDAÖRS 15
06. SZOLNOKI MÁV FC 15
07. SOROKSÁR SC 14
08. FC AJKA 13
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 13
10. PÉCSI MFC 13
11. DOROGI FC 12
12. BFC SIÓFOK 11
13. VASAS FC 11
14. WKW ETO FC GYŐR 10
15. KAZINCBARCIKA 9
16. SZEGED-CSANÁD GROSICS 8
17. ST. LŐRINC KFT. 8
18. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 8
19. DEAC 6
20. AQVITAL FC CSÁKVÁR 3

Partnereink