„Kötelességünk, hogy a gyerekeket és a családokat széleskörűen tájékoztassuk a megfelelő táplálkozással kapcsolatban. A teljesítmény szempontjából lényeges, hogy étkezéskor milyen élelmiszert juttatunk a szervezetünkbe. Az energiaszerzési folyamatokat az ételeken keresztül igyekeztünk bemutatni. A tudatos táplálkozás jótékony hatásait a saját bőrükön fogják megtapasztalni a labdarúgópalánták. A folyadékháztartás legalább ilyen fontos. Hőségben a szervezet másként reagál a teljesítmény leadásra. A sportolóknál különösen hangsúlyos a megfelelő folyadékpótlás. A Grosics Akadémiának szerepet kell vállalnia a tájékoztatásban. Az edzők is nagyobb figyelmet szentelnek ennek a jövőben.” – összegezte az eseményt Takács Mihály, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás sportigazgatója.



