Borvető duplájával legyőztük szerb élvonalbeli ellenfelünket

a7547782-3601-47c1-b722-b763e24c995c.jpg
Harmadik felkészülési mérkőzésünkön Borvető Áron duplájával 2-1-re legyőztük a szerb első osztályú FK Tekstilac Odzaci csapatát a Szent Gellért Fórum gyakorlópályáján.

A találkozóra a Szent Gellért Fórumban edzőtáborozó Trabzonspor zavartalan felkészülése érdekében zárt kapuk mögött került sor. Michael Boris vezetőedzőnek sérülés miatt nélkülöznie kellett Beronja Zoran, Palincsár Martin, Papp Áron, valamint Óvári Zsolt játékát. A kezdőben helyet kapott a második csapatunkból felkerülő Sándor Márton, valamint a próbajátékon szereplő Kubicsek Levente is.

Szerb ellenfelünk komoly presszinggel kezdte a mérkőzést, az első néhány percben nyomás alatt tartották kapunkat. Szerencsére hamar kijöttünk a szorításból, sőt! Az első adandó lehetőségünket a 13. percben rögtön gólra váltottuk. Lamin Sarr viharzott el a jobb oldalon, majd tekerte középre a labdát, amit Borvető Áron becsúszva a kapuba kotort. (1-0)

Sokáig nem bosszankodtak a vendégek, öt perccel később kiegyenlítettek. A csapatkapitány Marjanovic a bal oldalról kanyarította be a labdát, Davidovic pedig a hálóba bólintotta. (1-1)

A gyors válasz nem szegte kedvünket. A 23. percben Borvető Áron lépett ki a leshatárról, majd vihette egy az egyben a labdát a kapusra, Brac azonban bravúrral hárította a ziccert.

Tíz perccel később már tehetetlenek bizonyult a szerb hálóőr: Gajdos Zsolt remek ütemű kiugratásával újfent Borvető tört kapura, ám ezúttal higgadtabb megoldást választva átemelte a kifutó kapust. (2-1)

A második játékrész elején a csereként beálló Pruska Dániel kétszer is közel állt ahhoz, hogy növelje előnyünket. Előbb egy gyors kontra végén késztette védésre a szerb kapust, majd pár perccel később fordulásból a kapufát találta el.

A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, újabb gól azonban már nem született. A mérkőzés záróakkordjaként Haris Attila körmönfont szabadrúgását látványos mozdulattal tornázta ki a léc alól a Tekstilac kapusa, így maradt a 2-1.  

Csapatunk legközelebb a Trabzonspor ellen vív felkészülési mérkőzést a Szent Gellért Fórumban.

Felkészülési mérkőzés
Szeged-Csanád GA – FK Tekstilac Odzaci (szerb I.) 2-1 (2-1)

Szent Gellért Fórum, gyakorlópálya.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Sándor M., Horváth M., Márkvárt, Gajdos, Magyar, Sarr, Takács-Földes, Borvető. Csere: Takács – Gera, Szilágyi, Pejovics, Tóth B., Haris, Varga, Nagy D., Mohos, Pruska. Vezetőedző: Michael Boris.
FK Tekstilac Odzaci: Brac – Lukovic, Spedojevic, Kodzic, Davidovic, Savija, Jocic, Ilic, Marjanovic, Djvric, Zekic. Csere: Drincic – Tripkovic, Stojanovic, Dimkovic, Vasic, Clifford, Obrenovic, Vintonji S., Vintonji A., Stevanovic, Dasic. Vezetőedző: Branko Mirjacic.
Gólszerző: Borvető (2.) ill. Davidovic.

Michael Boris: – Erős ellenféllel játszottunk. Az első néhány percben komoly nyomás alá helyeztek bennünket, de szerencsére jól kijöttünk belőle. A labda elleni játékunkat és az ahhoz szükséges automatizmusokat gyakorolhattuk. Jól néztünk ki! A kapott gól ellenére stabilak voltunk hátul. Két gólt is szereztünk, de akár többször is betalálhattunk volna. A legfontosabb, hogy egy ilyen komoly riválissal szemben is számos helyzetet kialakítottunk.


2024/2025
Merkantil Bank Liga NB II.
1. forduló
2024.07.28. vasárnap, 19:00
OPUS TIGÁZ TATABÁNYA
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Grosics Gyula Stadion
2024/2025 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BUDAFOKI MTE 0
02. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
04. GYIRMÓT FC GYŐR 0
05. SOROKSÁR SC 0
06. SZENTLŐRINC 0
07. HR-RENT KOZÁRMISLENY 0
08. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 0
09. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
10. OPUS TIGÁZ TATABÁNYA 0
11. KISVÁRDA MASTER GOOD 0
12. FC AJKA 0
13. MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 0
14. VASAS FC 0
15. BVSC-ZUGLÓ 0
16. BUDAPEST HONVÉD FC 0

Partnereink