Nem bírtunk a Soroksárral

bc5k9358.jpg
Helyzetekig, kapufáig jutottunk, gól azonban nem született a Soroksár elleni hazai mérkőzésünkön a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

A gyönyörű győri győzelmen felbuzdúlva több mint kétezren gyűltek össze a Szent Gellért Fórum lelátóin. Alekszandar Sztevanovics nem változtatott a hétfői győztes csapaton. Sérülés miatt kimaradt a keretből Nyári Patrik, valamint Kővári Róbert is.

Nagy elánnal kezdtük a találkozót, rögtön a második percben egy baloldali szögletet követően Bíró Bence veszélyeztetett közelről, ám pár centivel célt tévesztett. Nem sokkal később ismét talpra ugrott a közönség, amikor egy jobboldali sarokrúgás után Borvető Áron fejesét Mergl Szabolcs a keresztlécre tornázta.

A kezdeti rohamokat követően alábbhagyott az iram. A Soroksár masszív falat képezve behúzódott a saját tizenhatosa elé, türelmes, olykor körülményes labdajáratással csak ritkán tudtuk megbontani ellenfelünk védekezését.

Félórányi játékot követően Tóth Bence megunta a teketóriázást és egy sistergős átlövéssel tesztelte a soroksári kapust, aki azonban állta a sarat. Az első játékrész záróakkordjaként Haris Attila eresztett meg egy távoli szabadrúgást, Mergl ugyanakkor ezt is hárította.

A fordulást követően sem változott a játék képe. Igyekeztünk, támadtunk, de különösebb átütőerő nélkül. Hatvan percet kellett várni az első vendég próbálkozásra, Gálfi Zoltán a tizenhatos csücskétől tekerte kapura a labdát és bizony, Molnár-Farkas Tamásnak ki kellett paskolnia szögletre.

A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamoztunk a győzelem megszerzése érdekében, a Soroksár pedig minden lehetőséget megragadott, hogy lassítsa, tördelje a játékot. Nyolc perccel a lefújás előtt egy jobboldali beadás után a csereként beálló Palincsár Martin került ziccerbe, a becsúszó védő azonban a labdával együtt elsodorta a lövés pillanatában, Farkas Tibor játékvezető továbbot intet.

A ráadásban a szintén csereként pályára lépő Magyar Zsolt lőtte el az utolsó puskaporunkat: a kígyótérről eleresztett rakétája kevéssel suhant el a felső sarok mellett.

Döntetlenünkkel nem tudtuk kihasználni, hogy a közvetlen riválisaink közül a Vasas botlott – továbbra is három pont a hátrányunk a feljutóhelyhez képest. Jövő héten Budafokon javíthatunk.

Merkantil Bank Liga, 30. forduló
Szeged-Csanád GA – Soroksár SC 0-0

Szeged, 
Szent Gellért Fórum, 2234 néző. Vezette: Farkas Tibor (Belicza Bence, Vad Anita)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. – Könczey, Szilágyi, Horváth M., Tóth B. – Haris (Magyar Zs., 67.), Bíró B. (Palincsár, 78.) – Zuigéber (Gajdos, 88.), Márkvárt, Papp Á. (Klausz M., 67.) – Borvető (Óvári, 67.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Soroksár: Mergl – Króner, Shadirac, Kékesi, Kaján – Köböl (Varga I., 89.), Németh E. – Varga Z. (Borbély, 89.), Vass Á., Gálfi (Hajdú, 90+3.)– Lovrencsics B. (Dragóner F., 84.). Vezetőedző: Lipcsei Péter

Alekszandar Sztevanovics– Nehéz most okosat mondani, még az érzelmek hatása alatt vagyok. Igyekeztünk a legjobb teljesítményt nyújtani, de néhány játékosunk nem koncentrált kellően. A szezon legnehezebb részénél tartunk, és a győri siker után érzelmileg egy kicsit kiüresedtünk. A győzelemmel közelebb kerülhettünk volna a célunkhoz, de azért még így sem lehetetlen elérni azt.

A mérkőzés összefoglalója:


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
34. forduló
2024.05.26. vasárnap, 17:00
PMFC
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
PMFC Stadion
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 76
02. ETO FC GYŐR 66
03. VASAS FC 64
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 59
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 52
06. GYIRMÓT FC GYŐR 46
07. SOROKSÁR SC 45
08. FC AJKA 43
09. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
10. BUDAFOKI MTE 43
11. BUDAPEST HONVÉD 43
12. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 43
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 38
14. BVSC-ZUGLÓ 37
15. PMFC 35
16. TISZAKÉCSKEI LC 31
17. BFC SIÓFOK 28
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 21

Partnereink