Szeged szülöttei hazatértek

img-1652.jpg
Szegedi szakemberekkel bővült utánpótlásunk szakmai stábja. Papp Róbert élettani csoportvezetőként, Makra Zsolt U19-es csapatunk vezetőedzőjeként segíti klubunkat a továbbiakban.

Két olyan lokálpatrióta ember tért haza Szegedre, akik szeretnék segíteni a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát és az itt pallérozódó gyerekeket. Mindkét szakember sokat tett a magyar labdarúgásért: Papp Róbert a kondicionális és élettani, valamint a terheléses és egyéni képzés területén, Makra Zsolt pedig asszisztensedzőként élvonalbeli csapatok szakmai irányításában vállalt jelentős szerepet. 

Papp Róbert két elitakadémiai rendszerben, a Puskás Akadémiánál és a DVSC Labdarúgó Akadémiánál vezetői erőnléti pozícióban dolgozott. Jelenleg a magyar olimpiai ökölvívó-válogatott erőnléti edzőjeként a párizsi ötkarikás játékokra készíti fel az ökölvívókat.

papp.jpg

 

Robi a tehetséggondozás területén egy új szemléletet honosíthat meg klubunknál.Érkezésével a korosztályos képzésben nagyobb figyelem hárul a teljesítmény monitorozásáraés diagnosztikájáraA periodizációban a teljesítmény monitoringozása lesz a feladata.Szerepvállalása a 14 éves korosztálytól egészen az U19-es csapatig napi szintű foglalkozást jelent a klub életében.” – osztotta meg Takács Mihály, a Szeged-Csanád GA utánpótlás sportigazgatója.

Takács Mihály kérésére vállaltam el ezt a megtisztelő feladatot. Örülök, hogy segíthetek, nemcsak a képzésben részvevő gyerekeknek, hanem az élettani csoportban dolgozó kollégáimnak egyaránt. Fontos szempont számomra,hogy egy megfelelő szemléletet és gondolkodásmódot kialakítsunk a képzés során. Sokat jelent nekem, hogy szegediként itthon, egy alkotó közegben dolgozgatok.” – nyilatkozta Papp Róbert, klubunk élettani csoportvezetője.

Makra Zsolt az elmúlt hét évet a profi labdarúgásban töltötte asszisztensedzőként. Kétszer dolgozott az élvonalban, tavaly a Zalaegerszeggel Magyar kupát nyert.

makra.jpg

Zsolt olyan szakmai irányvonalat hozhat az U19-es csapat életébe, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerekek a teljesítményükkel és képességükkel hatékonyabban illeszkedjenek a felnőtt futballhoz. A saját területén mindkét szakember komoly tapasztalattal rendelkezik. Bízom benne, hogy ez a rutin a napi szintű munkában és a klub életében egyaránt eredményességhez vezet.” – jegyezte meg Takács Mihály.

Közös célunk, hogy a meglévő tudásomat átadjam a szakmai stábnak és ezáltal együtt fejlődjünk. Szeretnék minél több tapasztalatot szerezve jobb edzővé válni, erre kiváló lehetőségét nyújt a klub utánpótlása. Nagyon jó csapattal dolgozhatok, rendkívül motivált és fegyelmezett a társaság, ennek okán szép tavaszban reménykedem.” – fogalmazott Makra Zsolt, a Szeged-Csanád GA U19-es csapatának vezetőedzője.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
33. forduló
2024.05.19. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
Szent Gellért Fórum
JEGYVÁSÁRLÁS
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 73
02. VASAS FC 64
03. ETO FC GYŐR 63
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 56
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 49
06. GYIRMÓT FC GYŐR 45
07. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
08. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 43
09. BUDAPEST HONVÉD 42
10. SOROKSÁR SC 42
11. FC AJKA 40
12. BUDAFOKI MTE 40
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 38
14. BVSC-ZUGLÓ 36
15. PMFC 35
16. TISZAKÉCSKEI LC 30
17. BFC SIÓFOK 28
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 21

Partnereink