Két pontot Soroksáron hagytunk

soroksar-szeged-foto-fodi-imre10-960px.jpg
Hiába uraltuk a mérkőzés nagy részét és szereztünk vezetést Bíró Bence góljával, egy védelmi hibát kihasználva egyenlített a Soroksár, 1-1-es döntetlent játszottunk a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában.

Alekszandar Sztevanovics három helyen változtatott a múlt heti mérkőzéshez képest: bekerült a kezdőbe Tóth Bence, Papp Áron és Bíró Bence is.

A szép számban megjelenő szegedi szurkolótábor a mérkőzés elejétől fogva hangosan biztatta csapatunkat. Ennek szellemében nagy elánnal kezdtük a találkozót, magabiztos labdajáratással és lendületes támadásokkal igyekeztünk megbontani a Soroksár védelmét. Az első lehetőség Prosser Dániel nevéhez fűződött, egy hosszú indítás után törhetett kapura, a kivetődő Mergl Szabolcs látványos mozdulattal elhalászta előle a labdát.

Félóra telt el a meccsből, amikor Haris Attila egy ragyogó labdaszerzést követően betört a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Bíró Bence állt és higgadtan értékesítette a tizenegyest. Támadónk szezonbeli hatodik góljával előnnyel vonulhattunk a pihenőre. 

Nem sokkal a fordulást követően lezárhattuk volna a mérkőzést: Könczey Márk hosszú indítása után Gajdos Zsolt nyert meg egy légipárbajt és fejelte le a labdát Bíró Bencének, aki hét méterről nem tudta kihasználni az ajtó-ablak ziccert.

Sajnos a kimaradt lehetőség a 63. percben megbosszulta önmagát: egy jobboldali szabadrúgást követően nem tudtunk felszabadítani, a labda kalandos úton a csereként beálló Dragóner Filiphez került, aki estében közelről a hálónkba juttatta a játékszert.

A hajrában nagy erőket mozgósítottunk a győzelem megszerzése érdekében: két tizenegyes-gyanús szituáció is történt a soroksári tizenhatoson belül, Zimmermann Márió sípja azonban néma maradt, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. 

Alekszandar Sztevanovics tanítványai szerdán 19 órakor az első osztályú Kecskemét együttesét látják vendégül a MOL Magyar Kupában, jövő vasárnap 17 órakor pedig a Budafokot fogadják a Szent Gellért Fórumban.


Merkantil Bank Liga, 13. forduló
Soroksár SC – Szeged-Csanád GA 1-1 (0-1)
Budapest, 
Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Punyi Gyula, Kiss Balázs)
Soroksár SC: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Valencsik – Vass Á., Varga I. (Hajdú R., 33.) – Gálfi (Dobos Á., a szünetben), Katona Máté, Korozmán (Varga Z., a szünetben) – Lovrencsics B. (Dragóner F., a szünetben). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey (Palincsár, 83.), Szilágyi Z., Nagy Zs., Tóth B. – Haris, Márkvárt – Papp Á. (Gera N., 83.) Bíró B. (Borvető, 66.), Prosser – Gajdos (Nyári, 83.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gólszerző: Dragóner F. (63.), ill. Bíró B. (31. – 11-esből)

Alekszandar Sztevanovics: – Rendkívül csalódott vagyok. Nagy elvárásokkal érkeztünk Soroksárra. Terveinknek megfelelően uraltuk a meccset, aztán csakúgy, mint korábban oly sokszor, most is volt egy  százszázalékos ziccerünk, amivel lezárhattuk volna a meccset, de kihagytuk. Nem sokkal később szabadrúgásból gólt kaptunk. Meg kell találnunk ennek az okait és felelőseit. Én vállalom a felelősségemet. Úgy érzem, néhány játékos nem érdemli meg, hogy magára öltse a Szeged-mezt. Céljainkkal ellentétes ez a szereplés.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
33. forduló
2024.05.19. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
Szent Gellért Fórum
JEGYVÁSÁRLÁS
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 73
02. VASAS FC 64
03. ETO FC GYŐR 63
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 56
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 49
06. GYIRMÓT FC GYŐR 45
07. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
08. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 43
09. BUDAPEST HONVÉD 42
10. SOROKSÁR SC 42
11. FC AJKA 40
12. BUDAFOKI MTE 40
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 38
14. BVSC-ZUGLÓ 36
15. PMFC 35
16. TISZAKÉCSKEI LC 30
17. BFC SIÓFOK 28
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 21

Partnereink