Alekszandar Sztevanovics átfogó előadást tartott utánpótlásedzőinknek

eloadas.png
A válogatott szünetet kihasználva NB II-es csapatunk vezetőedzője a komplex játékosfejlesztés témakörében előadást tartott klubunk utánpótlástrénereinek.

„Korábban éveken át az UEFA A edzőképzés vezetőjeként dolgoztam Szerbiában, szeretném megosztani a tapasztalataimat a klub utánpótlásában dolgozó szakemberekkel. Nagy örömömre szolgált, hogy ilyen nyitottak voltak az edzők. Valamennyiük érdekesnek és tartalmasnak találta az előadást, amely nagy területet ölelt fel. Bízom benne, hogy ez a szeminárium egy hosszú távú, gyümölcsöző kapcsolat kezdete. Véleményem szerint folytatnunk kell ezt a típusú munkát, mert ez nagyon fontos, nemcsak az utánpótlás, hanem az első csapat szempontjából is. Mindig örömteli, amikor profi csapathoz egy saját nevelésű játékos csatlakozik. Hosszú folyamat felépíteni ilyen szinten egy labdarúgót, ezért mindenkinek türelmesnek kell lennie. Természetesen nem az út elején járunk, a klub évek óta dolgozik ezen, ugyanakkor még sok mindenben fejlődnünk kell. Hiszem, hogy mindenki megértette, hogy ez milyen jelentőséggel bír a klub számára.” – osztotta meg tapasztalatait Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es csapatának vezetőedzője.

„Rendszeresen tartunk szakmai napokat az utánpótlásban, egy-egy ilyen alkalom egyfajta ünnep, hiszen mindenki együtt lehet, amire a hétköznapokban nem igazán van lehetőségünk. Már régebben megfogalmazódott, hogy egy ilyen eseménybe bevonjuk vezetőedzőnket, Alekszandar Sztevanovicsot, hiszen tapasztalt, nagytudású, ugyanakkor rendkívül nyitott szakemberről beszélünk, akinek évtizedes tapasztalata van utánpótlás edzőként és edzőképzés instruktorként. A válogatott szünet jó alkalmat adott arra, hogy tető alá hozzuk ezt az előadást, amely a Komplex játékosfejlesztés címet kapta és elsősorban arra volt hivatott, hogy a 'Mister' betekintést adjon azokba alapelvekbe és követelményekbe amelyeket a labdarúgóival szemben támaszt. Jó visszaigazolás volt számunkra, hiszen az előadás és az edzés megfigyelés során is világosan látszott, hogy nagyon sok közös nevező van az első csapat vezetőedzőjének filozófiája és az utánpótlás szakmai programja között mind szakmai, mind pedagógiai tekintetben. Biztos vagyok benne, hogy fogunk még ilyen formában beszélni a futballról és a képzésről, hiszen ez is segít bennünket abban, hogy egyre több saját nevelésű játékos számára legyen valóság az az álom, hogy az első csapat tagjaként futhat ki a Szent Gellért Fórum gyepére.” – összegezte az eseményt Herczeg Gábor, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás szakmai vezetője.

"Üdvözítő kezdeményezésnek tartom, hogy közelebbről is megismerhettük a felnőtt csapat vezetőedzőjét. Jó volt kicsit belelátni a Mester gondolataiba és megismerni a futballról alkotott filozófiáját. Az NB II-es csapat edzése közben is folyamatosan kijött hozzánk, utánpótlásedzőkhöz és elmondta, melyik gyakorlatot, mire használja, mit gondol mögé. Céltudatos ember, aki kiáll az elképzelései mellett és hisz magában. Szerintem nekünk, mint utánpótlás stábnak, ez a legnagyobb üzenete, hogy hinnünk kell abban, hogy amit csinálunk az jó és eredményes lesz! Egyébként számomra inspiráló volt látni, milyen lelkiismeretes, mennyire imádja ezt a munkát és a sportot – ez nagyon átjött az előadásán és a kommunikációján. Magam nevében köszönöm neki és a szervezőknek ezt a délutánt!" – számolt be tapasztalatairól Hacker Bence, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlásedzője.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
17. forduló
2023.12.03. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
PMFC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 37
02. ETO FC GYŐR 35
03. VASAS FC 31
04. HR-RENT KOZÁRMISLENY 31
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 27
06. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 23
07. GYIRMÓT FC GYŐR 22
08. PMFC 22
09. AQVITAL FC CSÁKVÁR 21
10. SOROKSÁR SC 20
11. BUDAPEST HONVÉD 20
12. BUDAFOKI MTE 19
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 18
14. BVSC-ZUGLÓ 16
15. TISZAKÉCSKEI LC 15
16. BFC SIÓFOK 13
17. FC AJKA 11
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 7

Partnereink