Alekszandar Sztevanovics: remélem, ez egy sikeres fejezet kezdete!

alekszandar-sztevanovics-sajttaj.jpg
Vezetőedzőnkkel az elmúlt hetek sikereiről, a hajrában szerzett fontos gólokról és a tavaszi célokról beszélgettünk.

Egyre jobb formába lendül a csapat: két győzelem zsinórban és már három mérkőzés óta veretlenek vagyunk. Kijelenthetjük, hogy újra jó úton haladunk?

Igen, nagyon remélem! A javuló forma most már az eredményen is tükröződik, de minden mérkőzésen, még azokon is, amit elveszítettünk, próbáltuk a saját játékunkat játszani. A visszatérő játékosok és az ő tapasztalatuk jelentik a különbséget. Most, hogy végre a teljes kerettel dolgozhatunk, érzem, hogy visszatért az erő a csapatba. Ezek a játékosok egész évben együtt készülnek, ismerik egymást, szükségük van egymásra. Bízom benne, hogy a tavaszi szezont szebben tudjuk befejezni, mint ahogyan kezdtük.

Nehezen indult a tavasz, de most újra elkaptuk a fonalat. Mondhatjuk, hogy a Békéscsaba elleni egyenlítő gól volt a fordulópont?

Az valóban egy nagyon fontos találat volt, különösen abban a nehéz helyzetben! Az első félidő utolsó pillanataiban kaptunk gólt, de a második játékrészben jól játszottunk, így megérdemelten egyenlítettünk. A szurkolóink támogatása sokat segített akkor is, nagyon hálásak vagyunk nekik! Reméljük, hogy a jó eredményekkel párhuzamosan minél többen kilátogatnak majd a Szent Gellért Fórumba!

A legutóbbi, Budafok elleni volt a tizedik meccsünk a szezonban, amikor pontot, vagy pontokat érő gólt szereztünk az utolsó negyedórában. Mit árul ez el a csapat mentális és fizikai erejéről?

Számomra nem számít, hogy az első, vagy az utolsó percben szerzünk gólt, hiszen minden mérkőzés 90 percből áll. Természetesen mindig jobb, ha jó időben találunk a kapuba. Ha a találkozó legelején vagyunk eredményesek, azzal megalapozhatjuk mérkőzés további alakulását. Általában sok helyzetet kihagyunk, az ellenfeleinknek pedig kevesebb lehetősége adódik, de ha nem értékesítjük a helyzeteinket, megbüntetnek minket. Ilyen a futball. Örömteli, hogy sikerült akciógólt szereznünk és megnyernünk a mérkőzést. Remélem, ez egy sikeres fejezet kezdete lesz!

A feljutást érő első és második hely elég távol van, ugyanakkor a dobogótól csupán két pont választ el minket. Mi lehet a csapat célja a szezon hátralévő részében?

A remény hal meg utoljára! Megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani és majd a szezon végén meglátjuk, hogy mire volt ez elég. Nem foglalkozunk különösebben a tabellával, mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Lépésről lépésre haladunk előre, most a legfontosabb a Tiszakécske elleni mérkőzés!

A válogatott szünetben sem marad meccs nélkül a csapat, pénteken a Kecskeméttel játszunk felkészülési mérkőzést. Milyen tapasztalatokat lehet szerezni egy első osztályú csapat ellen?

Mindenképpen egy erős ellenféllel akartunk játszani a szünet alatt, a Kecskemét pedig jelenleg az egyik legjobb csapat Magyarországon. Ez egy kiváló alkalom lesz arra, hogy felmérjük a képességeinket, és átfogó képet kapjuk arról, hol tartunk jelenleg.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
29. forduló
2024.04.22. hétfő, 20:00
ETO FC GYŐR
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
ETO Stadion
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 64
02. VASAS FC 57
03. ETO FC GYŐR 54
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 51
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 43
06. GYIRMÓT FC GYŐR 41
07. SOROKSÁR SC 38
08. FC AJKA 37
09. AQVITAL FC CSÁKVÁR 37
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 37
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 37
12. BUDAPEST HONVÉD 36
13. BUDAFOKI MTE 33
14. PMFC 31
15. BVSC-ZUGLÓ 30
16. BFC SIÓFOK 24
17. TISZAKÉCSKEI LC 22
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 14

Partnereink