Nemzetközi tornát rendeztünk három korosztály számára

u-10-csapatkep.jpg
Múlt szombaton rendeztük meg az MLSZ által kiírt U9-es, U10-es és U11-es korosztályok saját szervezésű tornáját, amelyen egy-egy szerbiai és romániai csapat is részt vett.

Mindhárom korosztályban hat csapat vett részt a tornán. Mindegyik korosztályban ugyanazok a klubok vettek részt a megmérettetésen. A meghívott csapatok között a három magyar (Pécsi MFC, SZEOL SC és az Eger SE) mellett, egy romániai (ACB INEU), és egy szerbiai ( Spartak Szabadka) klub szerepelt.

A rossz időjárás miatt az U9-es tornát a Szent Gellért Fórum Sportcsarnokában rendeztük meg. A szülők sportszerű szurkolása mellett, végig jó színvonalú és remek hangulatú mérkőzéseket láthattak a résztvevők.

A csapatokat két hármas csoportba sorolták. Az ,,A" jelű csoportban szerepelt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Spartak Szabadka és az Eger SE, míg a ,,B" csoportban a Pécsi MFC, a SZEOL SC és az ACB INEU mérte össze tudását.

az-u9-jutalmazott-jatekosok.jpgU9-es torna

A Farkas Ákos vezette csapatunk az U9-es korosztályban magabiztosan verte a Spartak Szabadkát, majd egy jó iramú és színvonalú mérkőzésen egy góllal kikapott az Eger csapatától. Ezt követően a rájátszásban ismét egy magabiztos győzelem született a SZEOL SC ellen.

Szeged-Csanád GA: Jaszenovics B., Katona Cs., Karl D., Marjanucz M., Mokánszky N., Szalay B., Szűcs M. Vezetőedző: Farkas Ákos.

Farkas Ákos: – Mind a három csapat ellen hasznos és edukatív mérkőzéseket tudtunk játszani, amely a gyerekek fejlődését szolgálta. Fontos megjegyezni, hogy ebben a korosztályban az elsődleges cél még a játékosok fejlesztése, illetve olyan technikai bázis kialakítása, amely elengedhetetlen a mai labdarúgásban. Ezért is ezeken a tornákon az eredmény csupán másodlagos, sokkal fontosabb az, hogy a gyerekek minél többet mutassanak meg a tanult dolgokból és bátran vállalkozzanak a pályán. Hála az égnek sok biztató momentumot láttam, amely pozitív a jövőre nézve! 

egyeni-dijak-atadasa.jpg


U10-es torna

Eredmények:

Szeged-Csanád GA – Spartak Szabadka 7–0

Gól: Kárász N. (2), Mihály K. (2), Ördög B., Marancsik B., Juhász B.
Szeged-Csanád GA – Eger 4–1
Gól: Juhász V. (3), Szekeres M.
Döntő:
Szeged-Csanád GA – Pécs 3-1
Gól: Juhász V. (2.), Gyarmat B.

Szeged-Csanád GA: Bárkányi, Légrády, Mihály, Kiss M., Marancsik. Nyeste-Grünvald, Ördög B., Gyarmat B., Szekeres M., Kárász N., Juhász V., Csuka M. Vezetőedző: Szilágyi Zsolt.

Szilágyi Zsolt: – A játékosok nagyon várták ezt a hétvégét, hiszen hazai környezetben több családtag is ki tudott látogatni a meccsekre, ez pedig extra motivációt nyújtott nekik. Ezt a fajta bizonyítást természetesen felém is igyekeztek megmutatni. Igazi futballhangulat volt, hiszen az időjárás is nekünk kedvezett, másrészt pedig valóban sok szurkoló volt kint a pálya szélén. A héten elvégzett munkából igyekeztem a célokat megfogalmazni, amiből a gyerekek sok mindent meg is mutattak a mérkőzések folyamán. Ez mindig öröm az edző számára. Megemlíteném Zemkó Viktor kollégámat, aki az elmúlt időszakban sokat segített a pálya mellett, így ez a siker az ő érdeme is. Hajrá Szeged!

u-10-csapatkep.jpg

 

U11-es torna

Szeged-Csanád GA: Erhardt B., Kollár Á. (kapusok) – Dér L., Tarjáni Gy., Nógrádi D., Vass N., Bagóczky T., Csala Á., Rudics Á., Nagygyörgy B., Détári S., Kovács Zs. Vezetőedző: Hacker Bence.

Eredmények:

Szeged-Csanád GA – Spartak Szabadka 1-0
Gól: Détári S.
Szeged-Csanád GA – Eger 3-0
Gól: Rudics Á. (2), Tarjáni Gy.
Szeged-Csanád GA – Pécs 0-2

Hacker Bence: – Az első mérkőzésen nagyszerűen játszottunk, végig a mi akaratunk érvényesült a pályán és nagyon jó ritmusban, agresszívan játszottunk. A második meccsen kicsit lassabb volt a játék, viszont jól használtuk ki lehetőségeinket. A Pécs ellen egy nagyon jó iramú, küzdelmes meccset játszottunk, ahol szenzációsan fociztunk. Az ellenfél megbüntette két hibánkat, így a döntetlenszagú mérkőzésen alul maradtunk, de ettől függetlenül megdicsértem a srácokat, mert a játék és a hozzáállás is igazán rendben volt! Összességében elmondhatom, hogy támadásban és védekezésben is jól dolgoztak a gyerekek, sokat léptünk előre egyéni és csapatszinten is. Szerencsére ez így van hetek óta, büszke is vagyok a gyerekekre! Gratulálok a csapatomnak és köszönöm nekik ezt a napot!

 

 


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
18. forduló
2023.12.10. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 40
02. ETO FC GYŐR 38
03. VASAS FC 32
04. HR-RENT KOZÁRMISLENY 31
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 30
06. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 23
07. GYIRMÓT FC GYŐR 23
08. BUDAFOKI MTE 22
09. AQVITAL FC CSÁKVÁR 22
10. PMFC 22
11. SOROKSÁR SC 21
12. BUDAPEST HONVÉD 21
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 19
14. BVSC-ZUGLÓ 17
15. TISZAKÉCSKEI LC 16
16. BFC SIÓFOK 13
17. FC AJKA 11
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 10

Partnereink