Alekszandar Sztevanovics: csapatként vagyunk igazán erősek!

sztevanovics-kozar.jpg
Vezetőedzőnket az eddigi szereplés mellett az őszi szezon hajrájáról, illetve a közelgő átigazolási szezonról kérdeztük.

–A bajnokság feléhez közeledve a táblázat elején helyezkedik el a csapat. Elégedett vagy a jelenlegi negyedik hellyel?
– Nehéz kérdés! Attól függ, honnan közelítjük meg: összességében elégedettek lehetünk, hiszen az alapján, ahogyan a mérkőzések többségén játszottunk, megérdemeljük ezt a helyezést. Ugyanakkor, ha néhány mérkőzésen kevesebb hibát vétünk, még jobb helyen állhatnánk. A legfontosabb, hogy a tabella is azt mutatja, mindig van hová fejlődnünk.

–Néhány hónappal ezelőtt úgy fogalmaztál, hogy általában fél év kell egy csapatnak, mire adaptálódik a vezetőedző elképzeléseihez. Hogy látod, hogy áll most ez a folyamat?
–Nagyon sok dolgot várunk el a játékosoktól, talán emiatt is van időről-időre némi visszaesés a játékunkban. Több alapelvre épül a játékunk, a legfőbb alapelvet általában nagyon fegyelmezetten betartják a játékosok, ám amikor ebben hibázunk, az újabb gondokat idéz elő. Időre van szükségünk, amíg minden olajozottan működik. A játékosok átérzik, milyen fontos, hogy alkalmazkodjanak az elveinkhez. Jó játékosaink vannak, de csapatként vagyunk igazán erősek. Valamennyi játékosunk nagyon fontos fogaskerék egy gépezetben: nincsenek kiemelkedő egyéniségeink, viszont csapatként bárkit legyőzhetünk!

sztevanovics-dvtk.jpg

 

– Mit vársz a hátralévő három mérkőzéstől, amelyből kettő kimondottan nagy derbi lesz?
–Úgy gondolom, hogy mind a három találkozó rangadó lesz, hiszen a Nyíregyháza is egy nagyon jó csapat. Az MTK az egyik legerősebb csapat a bajnokságban, ugyanakkor a legfontosabb mindig a soron következő meccs, így természetesen elsősorban a Gyirmót ellen készülünk jelenleg. Minden meccsen a három pontért lépünk pályára, hiszünk a képességeinkben és a sikerben. Lépésről-lépésre haladunk előre, most csak a Gyirmót elleni mérkőzésre koncentrálunk.

– Közeleg a téli szünet és vele együtt az átigazolási szezon is. Milyen poszton erősítenéd meg a keretet?
–Nagyon jó játékosokból áll a csapatunk, ugyanakkor a támadószekcióban és a középpályán is szeretnénk erősíteni, hogy konkurenciát teremtsünk ezeken a posztokon. Még jobb teljesítményre sarkallja a játékosokat, ha nagyobb a harc a kezdőbe kerülésért. Ennek szellemében szeretnénk igazolni a télen.


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
19. forduló
2022.12.04. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Szent Gellért Fórum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVTK 37
02. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 34
03. PMFC 33
04. MTK BUDAPEST 31
05. GYIRMÓT FC GYŐR 30
06. SOROKSÁR SC 26
07. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
08. ETO FC GYŐR 23
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 23
10. BFC SIÓFOK 23
11. FC AJKA 22
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 21
13. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 21
14. BUDAFOKI MTE 21
15. SZENTLŐRINC 20
16. TISZAKÉCSKEI LC 19
17. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 19
18. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
19. DOROGI FC 13
20. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 12

Partnereink