Kreditpontgyűjtő konferenciát rendeztünk a Szent Gellért Fórumban

konferencia3.jpg
Az MLSZ edzőképzés égisze alatt "Futballperiodizáció - Mérkőzéstől az edzésig, edzéstől a mérkőzésig" címmel kreditpontgyűjtő konferenciát szerveztünk a Szent Gellért Fórumban.

Herczeg Gábor, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás szakmai vezetője elmondta, az eseményre bárki jelentkezhetett, akinek UEFA licence van. Külön kiemelte, hogy sokan éltek ezzel a lehetőséggel. (Az UEFA licensszel rendelkező edzőknek kreditpontokat kell gyűjteniük, hogy meghosszabbítsák az edzői végzettségük érvényességét. Szegeden 5 kreditpont járt a hallgatóságnak.)

A nap központi témája a periodizáció volt, aminek a lényege, hogy hogyan lehet a futballképzés különböző területeit (kondicionálás, technikai-taktikai képzés, mentális felkészítés, táplálkozás, pihenés) a lehető leghatékonyabb szinkronizálni.

„Ez egy olyan módszertani terület, amely kritikus jelentőségű a fiatal játékosok átvezetésében az utánpótlásból a felnőtt futballba.” – hangsúlyozta Herczeg Gábor.

konferencia2.jpg

A szegedi utánpótlás és felnőtt stáb mellett, érkeztek szakemberek a partnerklubjainktól (SZEOL, DAFC, Algyő, Makó, HFC, Móravárosi Kinizsi), illetve Békéscsabáról, Kecskemétről, Nyíregyházáról, Budapestről, de még Dunántúli egyesületektől is, mint például a Veszprém. De részt vett az eseményen például Fülöp Tibor, a Magyar Kerékpáros Szövetség teljesítmény-diagnosztája is.

A konferencián átfogó előadást tartott Pacsi Bálint, edzéstervezési szakértő.

„Szeretném megköszönni a meghívást Halász Lászlónak és Herczeg Gábornak! Egy színvonalas, kiváló rendezvényen vagyunk túl. Az egész nap folyamán nagyon együttműködőek és interaktívak voltak az edzők, ez rendkívül fontos a magyar edzők fejlesztésében.” –  fogalmazott Pacsi Bálint, majd hozzátette, a résztvevők le voltak nyűgözve a Szent Gellért Fórumtól, ahol minden technikai feltétel adott volt a sikeres a konferenciához.

  

konferencia4.jpg

 

„Bálintot régóta ismerem, a Double Pass-nál kollegák voltunk és azóta is jó barátságot ápolunk. Nagyon felkészült szakembernek tartom, aki önszorgalomból ásta bele magát az edzéstervezés és edzésmódszertan tudományába. Ezt az egyébként száraz témát rendkívül közérthető módon adja át, jó adag humorral megfűszerezve. Ő is hívott már meg előadóként általa szervezett konferenciákra, ez a kölcsön most visszajárt.” – mondta kollégájáról Herczeg Gábor.

Utánpótlás szakmai vezetőnk azt is elárulta, mekkora presztízst jelent a klub számára, hogy egy ilyen eseménynek lehetünk a házigazdája.

„A mi küldetésünk, hogy a déli régióban a legjobb szakmai programot valósítsuk meg, a legjobb edzők által, a legjobb játékoson számára, a legjobb környezetben. Megérdemli ez a város és ez a régió, hogy mind felnőtt, mind utánpótlás szinten a legmagasabb polcon foglaljon helyet a magyar labdarúgásban. Ehhez mérten, azt gondolom kötelességünk, hogy az innovációban, a tudás megosztásában élen járjunk és hidakat építsünk a régió klubjai és szakemberei között.” – fogalmazott Herczeg.

konferencia3.jpg

A konferenciával kapcsolatban Germán Tamás, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatmenedzsere is megosztotta gondolatait.

„Egy nagyon jó hangulatú, remek előadásnak voltunk szem- és fültanúi Andorka Péter asszisztensedzővel és Bagdi Ferenc kapusedzővel. Sok új és hasznos információval lettünk gazdagabbak, amiket a későbbiekben tudunk majd kamatoztatni. Örülünk neki, hogy egy ilyen volumenű konferenciának lehettünk a házigazdái, és köszönjük mindenkinek, aki segített ezt összehozni.” – összegzett Germán Tamás.

 


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
19. forduló
2022.12.04. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Szent Gellért Fórum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVTK 37
02. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 34
03. PMFC 33
04. MTK BUDAPEST 31
05. GYIRMÓT FC GYŐR 30
06. SOROKSÁR SC 26
07. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
08. ETO FC GYŐR 23
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 23
10. BFC SIÓFOK 23
11. FC AJKA 22
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 21
13. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 21
14. BUDAFOKI MTE 21
15. SZENTLŐRINC 20
16. TISZAKÉCSKEI LC 19
17. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 19
18. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
19. DOROGI FC 13
20. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 12

Partnereink