Kreditpontgyűjtő konferenciát rendeztünk a Szent Gellért Fórumban

konferencia3.jpg
Az MLSZ edzőképzés égisze alatt "Futballperiodizáció - Mérkőzéstől az edzésig, edzéstől a mérkőzésig" címmel kreditpontgyűjtő konferenciát szerveztünk a Szent Gellért Fórumban.

Herczeg Gábor, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás szakmai vezetője elmondta, az eseményre bárki jelentkezhetett, akinek UEFA licence van. Külön kiemelte, hogy sokan éltek ezzel a lehetőséggel. (Az UEFA licensszel rendelkező edzőknek kreditpontokat kell gyűjteniük, hogy meghosszabbítsák az edzői végzettségük érvényességét. Szegeden 5 kreditpont járt a hallgatóságnak.)

A nap központi témája a periodizáció volt, aminek a lényege, hogy hogyan lehet a futballképzés különböző területeit (kondicionálás, technikai-taktikai képzés, mentális felkészítés, táplálkozás, pihenés) a lehető leghatékonyabb szinkronizálni.

„Ez egy olyan módszertani terület, amely kritikus jelentőségű a fiatal játékosok átvezetésében az utánpótlásból a felnőtt futballba.” – hangsúlyozta Herczeg Gábor.

konferencia2.jpg

A szegedi utánpótlás és felnőtt stáb mellett, érkeztek szakemberek a partnerklubjainktól (SZEOL, DAFC, Algyő, Makó, HFC, Móravárosi Kinizsi), illetve Békéscsabáról, Kecskemétről, Nyíregyházáról, Budapestről, de még Dunántúli egyesületektől is, mint például a Veszprém. De részt vett az eseményen például Fülöp Tibor, a Magyar Kerékpáros Szövetség teljesítmény-diagnosztája is.

A konferencián átfogó előadást tartott Pacsi Bálint, edzéstervezési szakértő.

„Szeretném megköszönni a meghívást Halász Lászlónak és Herczeg Gábornak! Egy színvonalas, kiváló rendezvényen vagyunk túl. Az egész nap folyamán nagyon együttműködőek és interaktívak voltak az edzők, ez rendkívül fontos a magyar edzők fejlesztésében.” –  fogalmazott Pacsi Bálint, majd hozzátette, a résztvevők le voltak nyűgözve a Szent Gellért Fórumtól, ahol minden technikai feltétel adott volt a sikeres a konferenciához.

  

konferencia4.jpg

 

„Bálintot régóta ismerem, a Double Pass-nál kollegák voltunk és azóta is jó barátságot ápolunk. Nagyon felkészült szakembernek tartom, aki önszorgalomból ásta bele magát az edzéstervezés és edzésmódszertan tudományába. Ezt az egyébként száraz témát rendkívül közérthető módon adja át, jó adag humorral megfűszerezve. Ő is hívott már meg előadóként általa szervezett konferenciákra, ez a kölcsön most visszajárt.” – mondta kollégájáról Herczeg Gábor.

Utánpótlás szakmai vezetőnk azt is elárulta, mekkora presztízst jelent a klub számára, hogy egy ilyen eseménynek lehetünk a házigazdája.

„A mi küldetésünk, hogy a déli régióban a legjobb szakmai programot valósítsuk meg, a legjobb edzők által, a legjobb játékoson számára, a legjobb környezetben. Megérdemli ez a város és ez a régió, hogy mind felnőtt, mind utánpótlás szinten a legmagasabb polcon foglaljon helyet a magyar labdarúgásban. Ehhez mérten, azt gondolom kötelességünk, hogy az innovációban, a tudás megosztásában élen járjunk és hidakat építsünk a régió klubjai és szakemberei között.” – fogalmazott Herczeg.

konferencia3.jpg

A konferenciával kapcsolatban Germán Tamás, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatmenedzsere is megosztotta gondolatait.

„Egy nagyon jó hangulatú, remek előadásnak voltunk szem- és fültanúi Andorka Péter asszisztensedzővel és Bagdi Ferenc kapusedzővel. Sok új és hasznos információval lettünk gazdagabbak, amiket a későbbiekben tudunk majd kamatoztatni. Örülünk neki, hogy egy ilyen volumenű konferenciának lehettünk a házigazdái, és köszönjük mindenkinek, aki segített ezt összehozni.” – összegzett Germán Tamás.

 


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
18. forduló
2023.12.10. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 40
02. ETO FC GYŐR 38
03. VASAS FC 32
04. HR-RENT KOZÁRMISLENY 31
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 30
06. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 23
07. GYIRMÓT FC GYŐR 23
08. BUDAFOKI MTE 22
09. AQVITAL FC CSÁKVÁR 22
10. PMFC 22
11. SOROKSÁR SC 21
12. BUDAPEST HONVÉD 21
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 19
14. BVSC-ZUGLÓ 17
15. TISZAKÉCSKEI LC 16
16. BFC SIÓFOK 13
17. FC AJKA 11
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 10

Partnereink