Alekszandar Sztevanovics: Egyre nagyobb önbizalommal játszunk!

sztevanovics-meszaros.jpg
A válogatott szünetet követően vasárnap 17 órakor a Budafok csapatát fogadjuk a Szent Gellért Fórumban. A találkozót megelőzően vezetőedzőnket az eddigi bajnoki szereplésről, a kupabravúrról, a szünetről és a soron következő mozgalmas időszakról kérdeztük.

–Kimondottan jó formában van a csapat, hiszen a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésünkön veretlenek maradtunk, a MOL Magyar kupában pedig bravúros győzelmet arattunk a DVTK vendégeként. Felmerül a kérdés: jókor jött most ez a válogatott szünet?
–Valóban jól szerepeltünk, az elmúlt hetekben. Összességében azért is vagyunk elégedettek, mert legutóbb olyan szinten játszottunk, amit elvárunk. Diósgyőrben az első és a második félidő kezdetén megmutattuk, mire vagyunk képesek igazán. Ezt várjuk a továbbiakban is, az eredményesség terén pedig szeretnénk még tovább javulni.

–Mire volt elég ez a szünet, milyen munka zajlott a csapatnál?
– A felkészülésünk kezdete óta megvan a játékstílusunk, amelyet folyamatosan fejlesztünk minden edzésen és mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy napról-napra egyre jobbak leszünk! A kupameccsen nyomás nélkül léphettünk pályára, így a játékosok bátrabban vállalták fel azokat, amiket kérünk. Meglátásom szerint egyre nagyobb önbizalommal játszunk. Hinnünk kell az elvégzett munkában, mert meglesz a gyümölcse!


–A Spartak Szabadka elleni edzőmeccsen kétgólos hátrányból állt fel a csapat. Milyen tanulságokat lehet leszűrni egy-egy ilyen nemzetközi felkészülési mérkőzésből?

– Nagyon jó erőfelmérő volt a Spartak elleni meccs, hiszen egy szerb első osztályú csapat ellen játszhattunk. Az első félidőben több olyan játékos is pályára lépett, akik idáig kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban. A fordulást követően már a legerősebb felállásunkban játszottunk. Mindkét félidő tanulságos volt: az elsőben megmutatták a kevesebbet szereplő játékosok, hogy lehet rájuk számítani. Fontos dolog ez, hiszen azt jelzi, hogy bő a keretünk, minden posztra akad legalább két minőségi játékos. Sok meccs vár ránk októberben és az évszakból kifolyólag többször is nedves talajon kell majd játszanunk, ami fizikálisan kimerítő lehet. Ebben a helyzetben sokat jelent, hogy minden poszton van merítési lehetőség.

sztevanovics-beronja.jpg

Vezetőedzőnknek minden poszton van merítési lehetősége

–Mozgalmas hét elé néz a csapat, hiszen nyolc nap leforgása alatt három mérkőzés vár ránk. Mire számítasz?
–Tisztában vagyunk vele, hogy egy nehéz sorozat következik, de ezzel együtt minden mérkőzésen úgy lépünk pályára, hogy győzni szeretnénk. Pozitívan várjuk az előttünk álló időszakot.  Lépésről lépésre haladunk, mindig csak az adott feladatra koncentrálunk, ami jelen esetben a Budafok elleni találkozó.

– Ha már a Budafokot említed, szerinted hogyan lehet legyőzni őket vasárnap?
– Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, ugyanis nemrégiben edzőváltáson estek át. Láttam néhány korábbi meccsüket, agresszívak, az átmenetekben nagyon jók, célratörő futballt játszanak. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk. Felkészültünk az ellenfélből, ha hozzuk a jó formánkat, itthon tartjuk a három pontot!

A Budafok elleni mérkőzésre már elindult a jegyértékesítés! A Szent Gellért Fórum jegypénztára

  • pénteken 14.00-18.00 között
  • szombat: 10.00-14.00 között
  • meccsnapon: 11.00 órától várja a szurkolókat.

Érdemes előre megváltani a belépőket, amelyek már online formában is elérhetőek a  https://bit.ly/3qRWoDb oldalon.

 


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
19. forduló
2022.12.04. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Szent Gellért Fórum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVTK 37
02. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 34
03. PMFC 33
04. MTK BUDAPEST 31
05. GYIRMÓT FC GYŐR 30
06. SOROKSÁR SC 26
07. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
08. ETO FC GYŐR 23
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 23
10. BFC SIÓFOK 23
11. FC AJKA 22
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 21
13. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 21
14. BUDAFOKI MTE 21
15. SZENTLŐRINC 20
16. TISZAKÉCSKEI LC 19
17. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 19
18. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
19. DOROGI FC 13
20. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 12

Partnereink