Tornagyőzelem Szabadkán

csapat.jpeg
Rangos nemzetközi tornán vettek részt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótláscsapatai. A szabadkai rendezésű Trofej Grada Subotice U12-es kiírásában Bús Nándor tanítványai állhattak a dobogó legfelső fokára, az U14-es korosztályunk pedig büntetőpárbajban maradt alul a fináléban!

U12 Trofej Grada Subotice 2022

Csoportmérkőzések: 
Szeged-Csanád GA – Areana
 2-0
Gól: Tóth, Papp
Szeged-Csanád GA – Vinogradar 4-0
Gól: Tóth (2), Pongó, Donkó
Szeged-Csanád GA – Spektar 0-2
Szeged-Csanád GA – Buducnost 1-0
Gól: Tábit
Elődöntő:
Szeged-Csanád GA – Spartak Subotica 2-0

Gól: Donkó (2)
Döntő: S
zeged-Csanád GA – Spektar 1-0

G: Tábit

Szeged-Csanád GA U12: Guba Zsombor (kapus), Papp Attila, Donkó Zsigmond, Molnár Bálint, Visi Máté, Kocsis Máté, Tábit Máté, Tóth Zalán, Pongó Áron, Mikuska Barnabás, Palágyi Bálint, Mede Andor, Forrai Máté. Edző: Bús Nándor.

Bús Nándor: – Nagyon örülök, hogy egy színvonalas nemzetközi tornán szerepelhettünk. A mérkőzések nagyrészt az alkalmazkodásról szóltak, mivel ellenfeleink más stílusban fociztak, akik ellen nehéz volt játszani. Gratulálok a csapatnak, nagyot küzdöttek. Célunk az egyéni és csapatszintű fejlődés, ami ezúttal egy szép eredménnyel is párosult.

csapat.jpeg

              A tornagyőztes Szeged-Csanád Grosics Akadémia U12-es együttese

U13-as csapatunk helyenként szép játékot bemutatva, fontos tapasztalatokkal gazdagodott a szabadkai torna során.

U13 Trofej Grada Subotice 2022

Csoportmérkőzések:
Atina – Szeged-Csanád GA 3-0
Sombor – Szeged-Csanád GA 1-0
Vojvodina – Szeged-Csanád GA 1-0
Sloboda – Szeged-Csanád GA 2-0

Szeged-Csanád GA U13: Németh Ádám, Guba Zsombor, Tóth Regő, Szeles Dávid, Nagygyörgy Ádám, Bakos Péter, Sinkó Ádám, Takács Máté, Trombitás Kristóf, Gáti Szabolcs, Ötvös Bence, Lengyel Máté, Nagy János, Varga Richárd, Szűcs Kristóf, Sebők Dominik, Dóczi-Maróti Bálint, Borbás Botond. Edzők: Dlusztus Imre, Simon Róbert.

 

Dlusztus Imre: – Ebben a bajnoki évben még 8+1-ben rövidített pályán játszunk a bajnokságban, de az edzőmérkőzéseink zömét már 10+1-ben játsszuk nagypályára, így ez a torna beleillett az elképzeléseinkbe. Nyomás ellen jól futballoztunk, viszonylag könnyen ki tudtuk hozni a labdát és stílusosan építgettük hátulról az akcióinkat, de az ellenfél kapuja elé még nem nagyon tudtunk eljutni, ezért sem rúgtunk gólt. Egyelőre nagy nekünk még ez a pályaméret Az ellenfeleink kevésbé bonyolították túl a játékukat: folyamatosan a mélységi játékot keresték, három passz után már a mi kapunk előtt voltak. Hasznos torna volt. Minél több nemzetközi meccset kell beletenni a gyerekek lábába. A mutatott játék rendben volt. Gratulálok a fiúknak!

meccs-szabadka.jpg

 

U14-es együttesünk remek játékkal egészen a fináléig menetelt, ott azonban büntetőpárbajban alulmaradt a Vojvodinával szemben. 


U14 Trofej Grada Subotice 2022

Csoportmérkőzések:

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Tekstilac 0-1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - RAD 1-0
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Vojvodina 2-2

Elődöntő

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Sarajevo 2-0

Döntő

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Vojvodina 0-0, tizenegyesekkel 4-5

Szeged-Csanád GA U14: Mesaros Gergő, András Gellért, Martonosi Regő, Sipos Zalán, Müller Dávid, Mahler Ádám, Kalmár Tamás, Szanka Ferenc Miksa, Beder Barnabás, Mayer Márkó, Kovács Ábel, Tóth-Sági Márton, Valach Máté, Ördög Roland, Doszkocs Gergő, Horváth Áron, Skorka Áron, Ifkovics Zoltán. Edző: Kovács Péter.

Kovács Péter: – Nehezen indult a torna, az első mérkőzésen kellet egy kis idő, amíg alkalmazkodtunk a vizes talajhoz és a kellemetlen stílusú ellenfélhez, és erre rá is ment ez a találkozó. A második összecsapáson már mentalitásban és játékban is az ellenfél fölé nőtünk, sok helyzetet alakítottunk ki, viszont csak egyet értékesítettünk, így izgalmassá tettük magunknak a mérkőzést, amelyet a végén megérdemelten nyertünk meg. Számunkra a torna csúcspontja a Vojvodina és a Sarajevo elleni meccsek voltak, ahol szervezett és agresszív ellenfelekkel találkoztunk, és nagy iramú, párharcokban gazdag találkozókon sikerült a saját stílusunkban játszani, és alkalmazni az edzéseken tanultakat. A döntőben két fáradt csapat találkozott egymással, igazából mind a két csapat megérdemelte volna az aranyérmet, de a szerencse most a Vojvodinának kedvezett. Összegezve a tornát: találkoztunk agresszív, de kevésbé szervezett csapatokkal, illetve párharcerős és tudatos játékot felvonultató alakulatokkal is, így nagyon sok olyan inger érte a gyerekeket, amelyek kimozdították őket a komfortzónájukból. Ami különösen tetszett, hogy jól reagált a csapat a körülményekre és az ellenfelekre, így jól szolgálta a torna a fejlődésünket!

 

tizenegyes.jpg

 


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
11. forduló
2022.10.09. vasárnap, 15:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
Szent Gellért Fórum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. PMFC 20
02. MTK BUDAPEST 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 19
04. DVTK 18
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 18
06. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
07. SOROKSÁR SC 16
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 14
09. FC AJKA 14
10. ETO FC GYŐR 14
11. TISZAKÉCSKEI LC 14
12. AQVITAL FC CSÁKVÁR 13
13. SZENTLŐRINC 13
14. SZOMBATHELYI HALADÁS 12
15. BFC SIÓFOK 12
16. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 10
17. BUDAFOKI MTE 10
18. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
19. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
20. DOROGI FC 6

Partnereink