Kifutott a gyulai gyepre a Szeged 2011

szeged2011-grosics48-gs.jpg
4,8 kilométert futottak majd kétkapuztak Gyulán a szegedi alakulat első edzésén. Eddig egy csapatnyi biztos pont a keretben.

Beköltözött a gyulai akadémiára a Szeged 2011 – Grosics Akadémia labdarúgócsapata és július 8-án megkezdte a felkészülést Nyilas Elek vezetőedző és Kujundzsics Zoltán kapus-, illetve pályaedző irányításával. A SZEGEDma.hu stábja is ellátogatott az első tréningre.

Ami biztos, hogy a régiek közül Farkas Márkkal, Geiger Norberttel és Gémes Bencével megegyezett a klub, Orosházáról érkezett egy új kapus, Molnár F. Tamás, akit „elkísért” egykori csapattársa, Ács Levente is. A Szeged 2011 egykori második csapatának a keretéből az edzésen részt vett Mohácsi László és Csányi Péter, illetve Boros Ádám (HFC) és az akadémia U19-es korosztályának tehetséges fiataljai: Szabó Csaba, Kovács Balázs, Pászka Lóránt, Erdős Márk, Krnács Richárd, Czirok József, Manga Zsolt és Kecskemétről egy másik kapus, Ikotin Gábor. Az első edzőmeccs időpontja a biztos: július 17-e, ellenfél azonban még nincs. A teljes felkészülési program a héten véglegesedik. A fél négykor kezdődő tréning előtt három órakor találkoztak a játékosok, a folyosón megjelentek a még elő szerződéssel bíró csapattagok is, úgy mint Kis Róbert, Szlobodan Markovics, Borbély Bálint és Kéri Tamás. Velük még nem egyezett meg a klub a folytatás minden részletéről.

A két edző munkáját segíti még Takács László, aki a Szeged 2011-nek korábban már irányította a munkáját, valamint Kertes István erőnléti edző.

Nyilas Elek portálunknak a foglalkozás előtt elmondta: a rajtig 45 edzést és 10 edzőmeccset terveztek, délelőtti és délutáni ütemezéssel. Az elsőt jövő hét szerdán egy gyengébb megyei ellenfél ellen vívják majd. “A csapatban nagyon sok az új játékos, sokan nem ismerik egymást, így az első hetekben a játékosoknak és a szakmai stábnak is össze kell ismerkednie, de ez testközelből, a sok edzés alatt gyorsan megtörténik majd. Biztos labdarúgója a csapatnak tíz körül van, az akadémisták közül is sok tehetséges fiatalra lehet számítani, de tudok arról, hogy több játékos más klubnál szeretné folytatni pályafutását. Egy 20-21 fős végleges keretlétszám kialakítása a célunk” – mondta el a szakvezető, hozzátéve: a keret kialakítása után lehet meghatározni a konkrét célt. Elsődlegesen szeretnének visszakerülni a második osztályba, amely több tényező függvénye is, mint például a szegedi stadionépítés. Így az is elképzelhető, hogy egy kicsivel több időbe telik majd ennek az elérése. “Szeretnénk azokat a kapcsolatainkat megtartani Szegeddel, ami eddig is működött, és mihamarabb visszatérni – akár edzőmeccs erejéig is” – mondta. (Úgy tudjuk, hogy Kisnek és Kérinek is akad kérője, de az élő szerződéssel rendelkező játékosokat ki kell vásárolnia az új egyesületnek.)

A pazar létesítmény centerpályáján kezdte meg a tréninget a húszfős alakulat – ahol a lelátó mögött már dolgoznak a munkagépek, egy új pálya épül – mindjárt egy nyújtással és hosszabb távú futással egybekötött bemelegítéssel. A szakmai stáb Mohácsi karjára helyezett el egy androidos készüléket, és egy műholdas program segítségével a teljes távot lemérte, a fiúk 4,8 kilométert tettek meg 35 perc alatt váltakozó iramban. A gimnasztikát páros gyakorlatok, majd kétkapus játék követte a két tizenhatos között 9-9 ellen.


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.05.16. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/KAZINCBARCIKA
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 77
02. GYIRMÓT FC GYŐR 75
03. VASAS FC 75
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 58
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 54
08. SOROKSÁR SC 54
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
10. SZOLNOKI MÁV FC 54
11. SZEGED-CSANÁD GROSICS 53
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 44
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
15. ST. LŐRINC KFT. 41
16. DOROGI FC 41
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 22

Partnereink