Gálhidi: Szükségünk van fanatikus szurkolóinkra

ggy12.jpg
Megkezdődtek hát a nagy érdeklődéssel várt NB II-es osztályozók, melyet az MLSZ drasztikus bajnoki- rendszer-átszervezése miatt bonyolítanak le oda-visszavágós rendszerben. A másodosztályban ugyanis a 2013-2014-es idénytől megszűnik a kétcsoportos NB II, s ettől kezdve a legjobb klubok egyetlen 16 csapatos mezőnyben küzdhetnek tovább a feljutást jelentő első két helyért. A kisvárdai döntetlen után, az ott szerzett tapasztalatokról kérdeztem Gálhidi Györgyöt, aki - csakúgy, mint korábban mindig - ezúttal is készségesen állt honlapunk rendelkezésére.

- A kisvárdai "odavágón" a hazaiak megilletődötten kezdtek, így a rutinosabb Szeged már a félidőben eldönthette volna a lényeges kérdéseket.
- Megleptük a várdaiakat, a középső zónában kezdtük a védekezést, remekül zártuk a területeket, nem találtak rajtunk fogást, a félvonal környékén céltalanul passzolgattak, mi pedig a megszerzett labdákkal gyors kontrákat tudtunk vezetni. Két-három ígéretes támadásunkból is szerezhettünk volna gólt, de sajnos, ez ekkor még nem nem sikerült. Egy szép baloldali akció után végül mégis a hálóba találtunk, talán túl korán is hittük azt, megvan a meccs.

- Hogy érzi, minek tudható be, hogy a fiúk biztos vezetésük tudatában érthetetlen módon visszaállnak? A fizikai állapottal - ezt többször is hangsúlyozta - nem lehet gond, akkor a pszichés problémákat miért nem lehet már végre helyre tenni?
- Az egy gólos vezetés soha nem "biztos", bármikor, bármilyen ellenfél találhat egy gólt és a ritmusvesztés miatt gyakran előfordul az eredmény megfordítása. Sajnos, több "taktikailag éretlen" csapatomnál is előfordult, hogy 15-20 perc után a látottak alapján eldöntötték, hogy az adott ellenfél "gyenge", visszavettek a fordulatszámból és ez később megbosszulta magát. Most azonban nem ilyen egyszerű a képlet, tulajdonképpen 10-12 emberrel játszottuk végig a tavaszi szezont, érthető, hogy néha idegileg és fizikailag is "holtpont" áll be a teljesítményükben. Sokat dolgoztunk az elmúlt 5 hónapban, de mivel alacsonyabb szintről indultunk, akarva-akaratlanul is néha bekövetkezett olyan hullámvölgy, amikor bizony, be kellett "áldozni" egy-egy meccset, hogy utána 2-3-at meg tudjunk nyerni. Szombaton a második félidőben többen izomfáradtságra panaszkodtak, így ezért nem tudott érvényesülni a jobb fizikai állapotunk.

- Köztudott, az osztályozós rendszer, az külön műfaj. Gyakran borul a papírforma, egy-egy meccsen nemcsak a nagyobb játéktudás, apróbb nüanszok (pl. 120 perces csata utáni 11-esek) is dönthetnek. De vajon hogyan készíti föl mindezekre a játékosait?
- Öt hónapja keményen dolgozunk, a két meccsen érvényesülnie kell a jobb állapotunknak. Most is nagy volt a különbség erőben, sebességben, csapatjátékban, de a Várda az utolsó erőtartalékait mozgósítva a második félidőben fölénk nőtt, a kiállítás után pedig több helyzete volt a fordításra. Remélem, a visszavágón nem engedjük felállni a már földön lévő ellenfelünket. Nem hiszem, hogy 11-esek döntenének, de mindenre fel fogunk készülni.

- Az első meccs alapján mi a véleménye a várdaiakról és Révész Attila nyilatkozatáról, miszerint a visszavágón a Szeged az esélyesebb, meg különben is sok a sérültjük? Nekem a holló-róka klasszikusa jut az eszembe.
- Nekem is, a mérkőzés előtti nyilatkozatai nem voltak ilyen udvariasak. Jó játékosaik vannak, méltán nyerték meg nagy előnnyel a Tisza csoportot, de a mi csapatunk erősebb, jobb állapotban vagyunk, így nem engedhetjük, hogy kiénekeljék a "sajtot" a szánkból.

- Azt tudjuk, mi lehet az egyedüli célkitűzés a szombati visszavágón, de hogyan készülnek fel erre a héten?
- Minden fegyverünket bedobjuk hogy technikailag, taktikailag, fizikailag is a csúcson legyünk. Aggasztó, hogy Jovánczai kiállíttatta magát és hogy Kis Robi a csuklóját törte, de képesek vagyunk pótolni őket, erősek, lendületesek leszünk, a helyzetkihasználásunkon kell javítanunk. Természetesen óriási lenne, ha több ezer szurkoló előtt bizonyíthatnánk, az lenne a hab a tortán, ha megtelne a Vasutas-stadion. Az előbb említett problémáink miatt igencsak szükségünk lenne a 12. játékosunkra, azaz fanatikus szurkolóinkra.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
26. forduló
2024.03.31. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
TISZAKÉCSKEI LC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 55
02. ETO FC GYŐR 48
03. VASAS FC 48
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 45
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 42
06. GYIRMÓT FC GYŐR 35
07. SOROKSÁR SC 34
08. AQVITAL FC CSÁKVÁR 33
09. BUDAPEST HONVÉD 33
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 33
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
12. FC AJKA 31
13. BVSC-ZUGLÓ 30
14. BUDAFOKI MTE 27
15. PMFC 27
16. BFC SIÓFOK 24
17. TISZAKÉCSKEI LC 19
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 11

Partnereink