Gálhidi: Sikerre kell vinnünk a Szeged2011-et!

galhidi.jpg
Véget ért a Szeged 2011 második bajnoki idénye az NB II-ben. Mint ismeretes, 2011-12-ben - még újoncként - bravúros tavaszi hajrával sikerült kiharcolni a bennmaradást az egy éve Tóth Bálint által irányított kék-fekete gárdának. Az akkori 12. helyezést idén alaposan felülmúlta Gálhidi György legénysége, de a bajnokságok drasztikus átszervezése miatt a 16 csapatos mezőnyben a mostani 7. hely sem jelentett másodosztályú tagságot. Ezért még egy oda-visszavágós osztályozó keretében kell megfelelni. Erről kérdeztem az orosházi csatavesztés után Gálhidi Györgyöt, aki - csakúgy, mint korábban mindig - ezúttal is készségesen állt honlapunk rendelkezésére.

- Az orosházi meccsen a hazaiak már kiesettként felszabadultan játszhattak, míg a Szeged ugyan ezt a csatát elveszítette, de remélhetőleg a háborút nem fogja.
- Az orosházi mérkőzés rendkívüli módon hasonlított az FTC II. elleni találkozóra. Nem játszottunk rosszul, megvoltak a helyzeteink,csak míg az orosháziak értékesítették kevés lehetőségüket, mi több ziccerünkből csupán egyet használtunk ki. A két támadónk hatalmas helyzeteket puskázott el, de érvényesült a futball egyik alaptörvénye, miszerint a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. 0-1 után töretlen hittel, akarattal mentünk előre, de bután és szervezetlenül, így ellenfelünk két pontrúgásunk utáni kontrából szerzett két gólt. Természetesen a balmazújvárosi mérkőzés óta, miután kiderült, hogy osztályozóra kényszerülünk, minden gondolatunk, tettünk erre irányul, mindent alárendeltünk, alárendelünk az osztályozóknak, egyetlen cél lebeg előttünk - bent maradni a másodosztályban.

- Hogy érzi, milyen fizikai és pszichés állapotban vannak a játékosok a sorsdöntő osztályozók előtt? A most nem játszókkal mi a helyzet?
- Úgy érzem fizikálisan rendben van a csapat. Sajnos, ugyanezt nem merem határozottan állítani a pszichés, mentális állapotunkra. Sokat elárul erről, hogy számos mérkőzésünket veszítjük el, nálunk gyengébbnek tartott, a tabellán hátrébb elhelyezkedő csapattól. Ezt a hibát nem követhetjük el többé, hisz ez most végzetes lenne. Ha abból indulunk ki, hogy a Várda SE a harmadik osztályban pallérozódott, akkor végünk van. Négy alapemberünk hiányzott szombaton különböző okok miatt. Petrók öt sárgás volt, Belecánnak szüksége volt már egy hét pihenőre, Jovánczai és Ulvicki négy sárga lappal rendelkezett, nem kockáztathattuk, hogy újabb lap esetén ne léphessenek pályára Kisvárdán. A két sérültünk szépen gyógyul, Laczkó már a padon ült, teljes értékű munkát végez, Varga Bence még külön edz, reményeink szerint a hét elején, közepén csatlakozik a többiekhez.

- Ha már osztályozó, ez külön műfaj. Korábbi csapatainál van-e hasonló emléke játékosként vagy edzőként?
- Igen, már többször is részt vettem csapataimmal ilyen osztályozó mérkőzésen. Eddig sajnos nem sok sikert hoztak ezek a mérkőzések, mind a Dunaferrel, mind a Tiszakécskével elbuktam a osztályozó mérkőzéseket a Stadler ill. a III. Kerületi TTVE ellen. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy érdekes dolgok történtek azokon a mérkőzéseken. Hagyjuk azonban a múltat, minden sorozat véget ér egyszer, nekünk most túl kell jutnunk a Várdán, ha törik, ha szakad.

- Szinte az utolsó pillanatig kérdéses: 7. helyezettként végül is a Kisvárdát vagy a Felsőtárkányt kapjuk-e ellenfélnek? Egyáltalán mennyire ismeri őket?
- Eddig is a Kisvárdából készültünk, ma hivatalossá is vált, minden az eredeti tervek szerint alakul, mi valóban a Várda SE-vel mérkőzünk. A Balmaz-mérkőzés után azonnal léptünk, egy barátom megnézte a Diósgyőr II. - Várda SE mérkőzést, én a Dunaharaszti MTK -Soroksár SE meccset, míg most szombaton Lóczi Pista kollégám figyelte meg a kisvárdaiakat a Baktalórántháza ellen. Sok értékes információhoz jutottunk, remélem szombaton hasznosítani tudjuk ezeket. A csapat magja a Nyíregyháza Spartacusból és a Tuzsérből áll össze, közülük többükkel (Miskolczi, Hegedűs T., Oláh D., Farkas M.) dolgoztam is együtt, remek játékosok, jó csapatot alkotnak - nehéz dolgunk lesz.

- Mi a legfőbb célkitűzés az "odavágón", s hogyan készülnek fel erre a héten?
- Már az első mérkőzésen olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy nyugodtan készülhessünk a visszavágóra. Ezer-ezerötszáz nézőre számítanak Kisvárdán, remek hangulatra,de ismerve fanatikus szurkolóinkat, nem félek, hogy alulmaradunk, még idegenben sem. Nekünk, a csapatnak kell felkötnünk a "gatyánkat", városunk, csapatunk, az immár 115. évében lévő szegedi futball tradícióinak megfelelően sikerre kell vinnünk a kék-fekete gárdát. Ez lesz nekünk az "ÉV MÉRKŐZÉSE", ennek megfelelően kell készülnünk és teljesítenünk a két meccsen.


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
10. forduló
2022.10.05. szerda, 18:00
TISZAKÉCSKEI LC
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Tiszakécske Városi Sportcentrum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. PMFC 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
05. DVTK 15
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 15
07. FC AJKA 14
08. ETO FC GYŐR 14
09. TISZAKÉCSKEI LC 14
10. SOROKSÁR SC 13
11. SZENTLŐRINC 13
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11
13. BFC SIÓFOK 11
14. AQVITAL FC CSÁKVÁR 10
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
18. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 7
19. BUDAFOKI MTE 7
20. DOROGI FC 6

Partnereink