Mi uraltuk a meccset, de a Szentlőrinc nyert

sz2.jpg
A játékvezető egy góltól is megfosztott bennünket.

Két hét szünet után folytatódott a bajnokság, hazai pályán a veretlen Szentlőrincet fogadtuk a Szent Gellért Fórumban. Dragan Vukmir a kezdőcsapatba jelölte Horváth Krisztofert, akit a Torino FC csapatából igazoltunk.

Sorban alakítottuk ki a jobbnál jobb helyzeteket, Dobos és Gajdos is gólt szerezhetett volna, de gólt nem sikerült szereznünk. Horváth remekül mutatkozott be, remekül hozta helyzetbe a társakat. Nem lehetett panasz a játékra, ami szemre is tetszetős volt, „csak” a gól hiányzott a játékunkból. A félidő végén is kezünkben tartottuk az irányítást, azonban a rendkívül jól tömörülő vendégek Szentlőrinc ellen nem sikerült komolyabb helyzetbe jutni. Ennek pedig meglett a böjtje, a 43. percben nem sikerült felszabadítania védőknek, Grumic Miroslav a lábak között előtte a labdát, ami a kapu jobb oldalában kötött ki. (0-1) 

A szünet után fokoztuk a tempót és továbbra is a kezünkben tartottuk az irányítást. Ez azonban továbbra is kevés volt. A Szentlőrinc egyáltalán nem erőltette a támadást, sőt ha lehet még inkább betömörült a saját térfelére, ez pedig megoldhatatlan feladatot jelentett csapatunknak. A 80. percben úgy tűnt végre megtörik a jég, újabb formás szegedi akció végén Kovács Milán bombázott a hálóba, de a játékvezető lest jelzett. Mutatjuk  mit látott lesnek a partjelző...

les2.jpg

Temesvári jóval a védő mögött volt az elrúgás pillanatában...

Gyakorlatilag végig mi támadtunk a mérkőzésen, az ellenfél a négy helyzetéből egyet kihasznált és nyert. Szerdán a Budaörs ellen folytatjuk idegenben.

SZEGED-CSANÁD GA–SZENTLŐRINC 0–1 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1500 néző. Vezette: Takács Tamás (Belicza Bence, Tőkés Róbert)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Ódor (Kóródi, 72.), Tóth G., Temesvári, Mohl – Simon Á., Kovács Milán – Dobos Á. (Gréczi, a szünetben), Horváth K. (Lestyán, 72.), Gajdos – Germán (Haruna, a szünetben). Vezetőedző: Dragan Vukmir
SZENTLŐRINC: Prokop – Erdélyi, Tamás L., Keresztes, Németh M. – Havas, Kovács Máté (Kiss-Szemán, 62.) – Harsányi (Török L., 62.), Biben (Nagy Zs., 90+1.), Szinanovics (Bányai, 76.) – Grumics (Mervó, 76.). Vezetőedző: Marian Sluka
Gólszerző: Grumics (43.)

DRAGAN VUKMIR:
 – Amit a Szentlőrinc akart, a három pontot, azt elvitte. Nem azt mondom, hogy a csapat nem küzdött, de meccsek óta a védelmünk mindig összehoz egy gólt, miközben a sok-sok helyzetből nem tudunk egyetlen egyszer sem betalálni. Nagyon szomorú vagyok, de az biztos, hogy a csapatban vannak olyanok, akik kikerülnek majd a keretből.
MARIAN SLUKA:
 – Erre készültünk. Tudtuk, hogy a Szeged hazai pályán a kiváló szurkolói előtt mindig támadófutballt játszik. Az első harminc percben eléggé bátortalanok voltunk, ezt a szegediek megérezték, szépen kombináltak, ezért is kellett felemelnem a hangomat. Innentől sokkal jobban, szervezetten fiutballoztunk, és egy szép támadás révén jutottunk vezetéshez. Türelmesek, szervezettek voltunk, akadt még két lehetőségünk, és a nyomás ellenére nagyon jól álltuk a sarat. Jó, veszélyes futballt mutatott a Szeged, de mi igazi csapatteljesítmény produkálunk.


v-sport
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.09.26. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA/SOROKSÁR SC
Szent Gellért Fórum
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. SZOMBATHELYI HALADÁS 18
02. VASAS FC 17
03. KECSKEMÉTI TE 17
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 17
05. DVTK 15
06. DOROGI FC 13
07. SZENTLŐRINC 12
08. BUDAFOKI MTE 11
09. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 11
10. SZOLNOKI MÁV FC 11
11. WKW ETO FC GYŐR 11
12. PMFC 9
13. SOROKSÁR SC 9
14. BFC SIÓFOK 9
15. FC AJKA 8
16. BUDAÖRS 6
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 5
18. III. KER. TVE 5
19. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3
20. TISZAKÉCSKEI LC 2

Partnereink