Dragan Vukmir: Nem élünk meg abból, hogy az elején jó eredményeket értünk el

sac-6819.jpg
Hat mérkőzésen nyolc pontot szereztünk, amivel tizedik helyen állunk a tabellán. Az első három meccs után kisebb hullámvölgybe került a csapat, aminek okairól Dragan Vukmir vezetőedzővel beszélgettünk.

- Az első hat fordulót értékeljük, akkor a félig tele, félig üres pohár esete jellemezheti talán a legjobban. Hogyan értékeled a mögöttünk hagyott hónapot?
- Nagyon jól indultunk a bajnokságban, rögtön nyertünk egy nagy rangadót idegenben, majd a következő két meccsen nyertünk hazai pályán és döntetlent játszottunk idegenben. Akkor sem és most sem győzöm hangsúlyozni, a jó kezdés, és az, hogy szereztünk hét pontot, az nagyon jó kezdés, de nem több annál. A Dorog egy masszívan védekező csapat, nem tudtuk megbontani őket, egy gyors kontrát pedig kihasználtak. Sajnos nem tudtunk rá válaszolni. A Tiszakécske ellen hasonló volt a forgatókönyv. Kaptunk egy kontragólt, de ott szerencsére hamar sikerült egyenlítenünk. A győzelemre is megvolt az esélyünk, de a büntetőt hibáztunk, megesik az ilyen a fociban.

- A kapott gólok száma azt mutatja, hogy a csapat védekezése stabil, rúgott gólok száma alapján úgy tűnik, hogy a támadásban kell többet nyújtani. 
- Nagyon fontos, hogy van egy stabil és jól alkalmazható alapjátékunk, amit az első három fordulóban jól játszottunk. Nyilván minden meccsen hatalmas taktikai csata folyik, mindenki felkészül a másikból és a gyenge pontokat keresi. Az előző szezonban, a fiatalszabály miatt egy védő játékost kellett a csapatba építeni, idén azonban ő már nem felel meg ennek a szabálynak és a támadó poszton tudjuk ezt megoldani. Két tehetséges fiatalt építettünk be a csapatba, de az látszik, hogy nekik még nagy falat kezdőként az NB II-ben játszani. Tavaly három-négy rutinos és tapasztalt játékost tudtam előre cserélni, most ezt már nem tudom megcsinálni, gy az agresszív előre játékunk gyengült. Az első meccseken mindig mi rúgtunk az első gólt, az utóbbiakon nekünk kellett szaladnunk az eredmény után. De a védekezésünkben is akadt hiba, a kapott gólok szinte mindegyikét helyezkedési hiba előzte meg.

dragan-vukmir.jpg

- Kisebb-nagyobb sérülések és betegségek is hátráltattak, például Vári Barnabás és Daru Bence be sem mutatkozhatott még tétmeccsen.
- Ez sajnos igaz, egyetlen mérkőzést nem sikerült még teljes kerettel kezdenünk. Valóban érzékenyen érint bennünket, hogy a két stabil ember, Daru Bence és Vári Barnabás megsérült. Ráadásul ami még szerencsétlenebbé teszi a helyzetet, hogy őket nyáron éppen azért hoztuk, hogy erősödjünk, legyen egy kis vérfrissítés. De erre nem hivatkozhatunk. Aki a keretben van, annak be kell bizonyítania, hogy oda is való, ha pedig lehetőséget kap, akkor élnie kell a lehetőséggel és segítenie kell a csapatnak. Most ezt nem látom. Éppen ezért volt a hétfői edzés elején egy hosszabb beszélgetés az öltözőben. Az hogy jó eredményeket értünk el az elején, abból nem élünk meg. Minden játékostól azt várom a pályán, hogy kitegye a szívét-lelkét amikor lehetőséget kap.

- Két hét szünet jön, mi lesz a program?
- Most van egy kis időnk, hogy javítsunk azokon a hibákon, amik az előző meccseken előjöttek. Keményen dolgozunk, hogy visszakerüljünk arra az útra ahol indultunk. Ugyanabban a ritmusban dolgozunk, mintha bajnoki lenne a hétvégén, de nem játszunk edzőmeccset, egymás között gyakorolunk majd. Azt szeretném, hogy két hét múlva a szurkoló azt a játékot lássák, amit az első fordulókban, és ezzel megalapozzuk a sikeres szeptemberünket. Nem történt semmi baj, megvannak a céljaink, de azokért minden meccsen meg kell harcolnunk.


v-sport
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.09.26. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA/SOROKSÁR SC
Szent Gellért Fórum
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. SZOMBATHELYI HALADÁS 18
02. VASAS FC 17
03. KECSKEMÉTI TE 17
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 17
05. DVTK 15
06. DOROGI FC 13
07. SZENTLŐRINC 12
08. BUDAFOKI MTE 11
09. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 11
10. SZOLNOKI MÁV FC 11
11. WKW ETO FC GYŐR 11
12. PMFC 9
13. SOROKSÁR SC 9
14. BFC SIÓFOK 9
15. FC AJKA 8
16. BUDAÖRS 6
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 5
18. III. KER. TVE 5
19. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3
20. TISZAKÉCSKEI LC 2

Partnereink