Gálhidi: Nem bújhatunk a bíró gyengébb teljesítménye mögé

glhidi.jpg
Sajnos, bejött az előrejelzésünk azzal kapcsolatban, hogy Szeged első számú labdarúgó-csapata az újpesti betlit követően gyakorlatilag készülhet az osztályozóra. Persze, ettől még az örömteli tény változatlanul tény marad: Gálhidi György játékosai az őszi kieső pozícióból, majd a márciusi 16., utolsó helyről májusig az osztályozómentes 5. helyre is fel tudták tornázni magukat és a tavaszi 14 bajnokin már jóval több pontot szereztek (ezidáig 24-et), mint az őszi 15 meccsen együttvéve (18). Az élcsapatok elleni sorozatos győzelmek illetve a tartalék gárdák elleni botlások után viszont szombaton - feszült hangulatú, balszerencsés találkozón - az NB II-es státuszáért görcsösen küzdő Szeged és Balmazújváros megosztozott egymással a pontokon, azonnal hozzátéve, hogy Radványi játékvezető is erősen ludas volt ebben. Ezután kértem Gálhidi Györgyöt a szokásos heti értékelésre.

- Kezdjük ismét a lényeggel. A lefújás utáni felfokozott állapotban eszébe jutott-e az a gondolat, hogy ettől kezdve túlórázni kényszerül csapata és gőzerővel készülhet a sorsdöntő osztályozókra?
- Miután lehiggadtam, valóban az osztályozó mérkőzések jutottak először az eszembe! Kivel játszhatunk, melyik csapat lenne a legkedvezőbb nekünk, hogyan nézzük meg őket, mi legyen a négy sárgás játékosainkkal, csak úgy tódultak a kérdések a fejemben. Az, hogy túlóráznunk kell, benne volt a pakliban, hogy melyik ellenféllel, ez lett ekkor a legfontosabb kérdés. Gyorsan döntöttem is, egy miskolci barátom megtekintette a DVTK II - Várda SE mérkőzést, én pedig vasárnap felültem a dunaharaszti tribünre és megnéztem a DMTK - Soroksár találkozót.

- Nézzük akkor a meccs elejétől a történteket. Tavasszal az Ön irányítása mellett a Vasutas-stadionban 100%-os mérleget produkált a csapat, egészen a Balmazújváros elleni mérkőzésig... Minek tudható be épp a hazai idényzárón a győzelem elmaradása?
- Remek sorozatot produkáltunk a Vasutas-stadionban, kár hogy nem tudtuk feltenni a pontot az i-re. A miértre nehéz megtalálni a választ. Azt hiszem a játékosaimat nem érheti különösebb kritika. Futottak, hajtottak az utolsó erejükig és helyenként egész jól is futballoztak. Néha a szerencse mentette meg az ellenfél kapuját a góltól, néha mi céloztunk rosszul, de egy túljátszott ellenfelet nem sikerült legyőznünk. Nagy probléma, hogy Jovánczai Zolin kívül nincs igazi góllövőnk, a többi támadónk fontos gólokat szerzett, de keveset, 1-2 gólos játékosaink vannak, Marian Timm, Varga Bence, sőt Gomez és Geiger Norbi is adós maradt jó néhány találattal. Könnyű dolog lenne az elmaradt győzelmet a játékvezető nyakába varrni. Radványi úr valójában nem állt a helyzet magaslatán, szinte minden pontrúgásunknál 11-est ítélhetett volna a javunkra, olyan durván, szabálytalanul akadályozták meg játékosainkat a gólszerzésben, nem ítélt büntetőt Markovic akasztásánál, de befújt egy erősen véleményes szabadrúgást az ellenfél vezető gólja előtt. Partner volt a balmaziak antifutballjában, a műeséseiket, a színészkedéseiket lelkesen "megette. Ennek ellenére mivel az eddigi mérkőzéseinken ragyogóan fújtak a sporik, most sem foghatjuk a külső tényezőkre a kudarcot. Van így néha a futballban, hogy egy jól játszó csapat hiába futballozik jól, nem tudja belőni a győztes gólt.

- Az utolsó bajnoki fordulóban Orosházán kell pályára lépniük, akikkel elég sokszor (háromszor) találkoztak és győztek a felkészülés során, de ezúttal Major László csapata  a Cegléd kövesdi bravúrja miatt már elesett az  osztályozót jelentő 8. helytől. Mennyiben befolyásolja ez Önöket?!
- Mi a legjobb tudásunk szerint szeretnénk teljesíteni Orosházán is. A harmadik győztes edzőmérkőzésünk után úgy búcsúztam el Major Lacitól, hogy tudom, a bajnoki mérkőzés teljesen más lesz. Nekünk még kell egy győzelem, nekik már minden mindegy, felelősség, vesztenivaló nélkül focizhatnak egy jót. Nem lesz könnyű mérkőzés.

- Sajnos, bejött a múlt heti interjúnk zárógondolata. Utalnék itt arra, hogy az újpesti fiaskó után már nemcsak a mi kezünkben volt a sorsunk,  s a Nyíregyháza meg a Szolnok  nem is hibáztak.  Így ha a Szeged 7. lesz,  jöhet a Kisvárda,  ha 8.,  akkor pedig az Alföld-csoport egyelőre ismeretlen bajnoka - Soroksár Lisztesékkel vagy Monor -  szíve szerint  melyiket választaná?
- Sajnos ez nem kívánságműsor. Mindkét csapatban jó nevű, korábban az élvonalat is megjárt játékosok játszanak, akik még egyszer bizonyítani akarnak, meg egyszer szeretnének a második osztályban játszani. Nincs nagy különbség játéktudásban köztük, mindkét csapatnak lelkes szurkolótábora van, akik buzdítják kedvenceiket a siker érdekében. Nincs könnyebb és nehezebb ellenfél, mindkét csapat kemény dió lesz. Ennek ellenére bízom benne, hogy bármelyik csapatot hozza elénk a jó sors, képesek leszünk legyőzni őket és bent maradunk a másodosztályban.


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
10. forduló
2022.10.05. szerda, 18:00
TISZAKÉCSKEI LC
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Tiszakécske Városi Sportcentrum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. PMFC 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
05. DVTK 15
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 15
07. FC AJKA 14
08. ETO FC GYŐR 14
09. TISZAKÉCSKEI LC 14
10. SOROKSÁR SC 13
11. SZENTLŐRINC 13
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11
13. BFC SIÓFOK 11
14. AQVITAL FC CSÁKVÁR 10
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
18. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 7
19. BUDAFOKI MTE 7
20. DOROGI FC 6

Partnereink