Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Hatodszor a Balmazújváros ellen!

A labdarúgó NB II 28. fordulójában szeretné folytatni kiváló hazai szereplését a Vasutas-stadionban Gálhidi Györggyel eddig még hibátlan (5 meccsből 5 győzelem) Szeged 2011 együttese. Úgy tűnik, az egyik legnehezebb tavaszi erőpróba most szombaton, a hazai idényzárón következik. Az egykori SZEAC-edző, Híres Gábor által irányított balmazújvárosiak egyáltalán nem lépnek pályára feltett kézzel idegenben, legutóbb például az akkor még a feljutásért harcoló Bp.Vasas Fáy utcai otthonából hozták el mindhárom bajnoki pontot.

Az NB II Keleti csoportjában két fordulóval a vége előtt még legalább fél tucat klub vív drámai csatát a kiesés ellen (a négy tartalékegyüttes már eleve kiesésre volt ítélve, míg a többiek közül eddig csupán a Kazincbarcika és a lenullázott Vác búcsúzott). Ezúttal is igazi hatpontos ki-ki mérkőzés következik Szegeden, a győztes óriási lépést tehet az egycsoportos NB II felé, azonnal hozzátéve, hogy a mieink sorsa már nemcsak a saját kezükben van.

Hétről hétre úgy lépnek pályára ezek az együttesek, hogy számukra mindig sorsdöntő mérkőzés következik, és nem szabad pontot, pontokat veszíteni. Az elmúlt hetek hullámzó eredményei alapján evidens, hogy nem bírják elviselni ezt az óriási nyomást a kiesés ellen harcoló klubok játékosai, hiszen közülük a végén csupán öten örülhetnek, míg három egyesületnek (Jelen állás szerint a Szolnoknak, a Szegednek és a Ceglédnek.) a harmadosztály bajnokaival (Kisvárda ill. pillanatnyilag Hatvan, Soroksár) kell vérbeli osztályozókat vívnia - kupavisszavágós rendszerben. A többi csapatra - a Keleti és Nyugati csoportot értve egyaránt - 2013 őszétől csupán az NB III vár.

A Szeged 2011 szombaton 18 órától a még bennmaradó helyen álló Balmazújváros ellen folytathatja a pontgyűjtést, s remélhetőleg nem szakítja meg tavaszi hibátlan sorozatát a Vasutas-stadionban.

A két együttes hatodszor találkozik egymással az NB II-ben. A legelsőre éppen 20 évvel ezelőtt került sor, amikor az ugyancsak a kiesés ellen harcoló, Nagylaki Kálmán által irányított Szeged FC vívott parázs csatát Balmazújvárosban, az akkori NB II-ben.

1993 őszén az ottani találkozón - e sorok írója is jelen volt az összecsapáson - a SzegedMa kitűnő szakírója, Dobó Csaba nagyszerűen védett, és a mieink végül is Puskás István ill. Várszegi Richárd vezérletével 0-0-ra végeztek Balmazújvárosban. Majd az 1994 tavaszi visszavágón a Tisza-parti stadionban 2-1-es hazai siker született (góllövők: Kubát BalázsVjacseszlav Popov, míg a vendégek részéről a román Raducu).

2011 őszén az ugyancsak újonc Szeged 2011-nek már nem ment ilyen jól idegenben, hiszen a Balmazújváros Kállai (2) és Urbin góljaival, Tóth Imre találata ellenében 3-1-re megverte a mieinket, így volt ok a visszavágásra tavaly áprilisban. De akkor már valósággal szárnyalt a Tóth Bálint vezette együttes, amely Kis Robi és Orosz Márk góljaival simán verte 2-0-ra az újvárosiakat, s abból a 2012-es tavaszi sikercsapatból 9-en még mindig a klubnál vannak.

Így 2012 novemberében adva volt az esély, hogy végre először Balmazújvárosból is győztesen távozzon NB II-es bajnokiról Szeged első számú csapata. Sajnos, közel sem így történt.

Az ideiglenesen megbízott Lóczi István edzőként egyik legfájóbb vereségét könyvelhette el a közvetlenül a Kamilla Gyógyfürdő mellett lévő stadionban. Urbin Péterék 4-1-re megverték a Szegedet, így szombaton már csak ezért is illene visszavágni. Hasonló "bőkezűséggel", mint ahogy azt az újvárosiak tették.


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink