Dragan Vukmir: Igazi csapattá kovácsolódtunk

dragan-vukmir.jpg
Vezetőedzőnk szerint nagyon komoly összhang alakult ki a játékosok és a szakmai stáb között, ennek is köszönhető a sikeres tavasz.

–Mi volt az első gondolata, amikor átvette a csapatot és belépett az öltözőbe?
–Előtte is figyelemmel követtem a csapatot és tudtam, a játékosok többre képesek annál, mint ahogy az akkori eredmények mutatták. Megpróbáltam ezt velük megbeszélni. Elvégeztem egy tesztet, amelyből kiderült, hogy jó mentalitású játékosokból áll a keret. Ha az egész félévet nézzük, akkor azt hiszem a legnagyobb eredmény, hogy igazi csapattá kovácsolódtunk. Mindenki egymásért küzdött, nagyon komoly összhang alakult ki az edzői stáb és a játékosok között. 

–Volt-e csúcspontja ennek a szezonnak, vagy ez inkább  egy folyamat volt, aminek a vége ez a nyolcmeccses veretlenségi széria?
– Nagyon rövid volt a felkészülésünk, idő kellett, hogy a csapat begyakorolja a megfelelő taktikát. Nem volt olyan meccs, amellyel ne lettem volna megelégedve, minden találkozón megfelelő volt a hozzáállás. Sok javítanivaló van, de ezt a félévet lezárom és következő évben megpróbálok több mindent korrigálni.

–Június közepén kezdődik a felkészülés, ekkor lesz ideje formálni a csapatot. Miben kell előrelépni a következő szezon sikerességéhez?
–Elsősorban az eddig is meglévő fegyelmezett munka és az edzésekhez való profi hozzáállás szükséges. Jó úton haladunk, megvan a potenciál a csapatban.

–Hogy érzi magát Szegeden?
–Jól érzem magam, minden rendben. Sajnos, amikor ideköltöztem nem sokat láttam a városból, ugyanis a járványhelyzet miatt csak a stadion és a lakásom között ingáztam. Korábban viszont már többször is jártam Szegeden, nagyon szép város!

–Hogyan tölti a nyarat?
–Nem lesz sok időm pihenni, hiszen meg kell tervezni a felkészülést és az új igazolásokat is be kell építeni a csapatba.


2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 80
02. GYIRMÓT FC GYŐR 78
03. VASAS FC 78
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 59
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 57
08. SOROKSÁR SC 57
09. SZOLNOKI MÁV FC 57
10. SZEGED-CSANÁD GROSICS 56
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. DOROGI FC 44
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
16. ST. LŐRINC KFT. 42
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 23

Partnereink