Daru Bence: Ugyanaz a célom, mint a csapatnak

bc5k4780.jpg
Rutinos támadóval erősítettük meg a keretünket. Daru Bence korábban az NB II gólkirálya is volt, az előző szezonban a Csákvár színeiben 13 alkalommal volt eredményes. A 26 esztendős csatár három évre írt alá.

- Mi volt, ami miatt csapatunk mellett döntöttél?
- Nem új keletű a kapcsolatom a szegedi csapattal, már korábban is szóba került, hogy ideigazolok. A megkeresés és az ajánlat a vezetőktől csupa olyan dolgot tartalmazott, amiről csak pozitívan tudok beszélni. Emellett van egy nagyon jó emlékem Szegedről. A Csákvárban pályára léptem a Szent Gellért Fórum nyitómeccsén, ami mély nyomokat hagyott bennem. Fantasztikus volt a hangulat, egy gyönyörű stadionban játszottam.

- Apropó első. Emlékszel még az első felnőttek között szerzett gólodra?
- Természetesen. A Honvéd akadémián játszottam és a másodosztályban indultunk, rögtön az első meccsen a Szeged ellen voltam eredményes.

- Éppen a gólerősséged, ami miatt Szegedre kerültél. Milyen célokat fogalmaztatok meg a vezetőkkel?
- Ha őszinte akarok lenni, akkor a karrieremmel kapcsolatban van hiányérzetem, ugyanakkor a célok, amiket felvázoltak, azok maximálisan egyeznek azzal, amit én szeretnék még kivenni a fociból. Nem tettem még le arról, hogy NB I-ben játsszak, és ez a csapatnak is nagy célja a jövőben. Ez meghatározta a döntésemet.

- Gondolom figyelemmel követted csapatunk teljesítményét. Mit tapasztaltál?
- Egyértelmű volt, hogy a csapat egy kicsit alulmúlt a várakozásokat, sokkal jobb csapat van itt és ezt tavasszal bizonyították. A város labdarúgó hagyományai és a tradíciók is mást kívánnak. A tavaszi menetelés azonban bizakodásra ad okot, most a felkészülés alatt kőkeményen bele kell állni mindenkinek a munkába és folytatni ugyanúgy, mint tavasszal a bajnokság elején és akkor örülhetünk a bajnokság végén.

- Lesznek ismerős arcok az öltözőben?
- A szakmai stábot személyesen még nem ismertem, persze az eredményeikkel tisztában vagyok. A csapattársakkal nagyon sok kemény csatát megvívtunk már ellenfélként, de például barátomat Szilvási Petivel évekig csapattársak voltunk a Honvéd akadémiáján, Papp Milán éppen Csákvárról érkezett Szegedre, de Simon Ádámmal is játszottam már együtt Pakson. Ők biztos segítenek majd a beilleszkedésben. Nagyon várom, hogy elkezdődjön az alapozás!

NÉVJEGY
Daru Bence 1994 június 5-én született. A Honvéd akadémián nevelkedett és a kispesti klub második csapatában mutatkozott be a felnőttek között 2011-ben, éppen csapatunk ellen és rögtön góllal. Az élvonalban is a vörös-feketéknél debütált a 2013/14-es szezonban. Majd Siófokon és Zalaegerszegen játszott- a ZTE színeiben az NB II gólkirálya volt. Paks, Győr és Nyíregyháza érintésével érkezett Csákvárra, ahol az utóbbi két és fél szezonban játszott. Az előző bajnokságban 31 bajnoki mérkőzése 13 gólt szerzett.


2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.08.01. vasárnap, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink