Daru Bence: Ugyanaz a célom, mint a csapatnak

bc5k4780.jpg
Rutinos támadóval erősítettük meg a keretünket. Daru Bence korábban az NB II gólkirálya is volt, az előző szezonban a Csákvár színeiben 13 alkalommal volt eredményes. A 26 esztendős csatár három évre írt alá.

- Mi volt, ami miatt csapatunk mellett döntöttél?
- Nem új keletű a kapcsolatom a szegedi csapattal, már korábban is szóba került, hogy ideigazolok. A megkeresés és az ajánlat a vezetőktől csupa olyan dolgot tartalmazott, amiről csak pozitívan tudok beszélni. Emellett van egy nagyon jó emlékem Szegedről. A Csákvárban pályára léptem a Szent Gellért Fórum nyitómeccsén, ami mély nyomokat hagyott bennem. Fantasztikus volt a hangulat, egy gyönyörű stadionban játszottam.

- Apropó első. Emlékszel még az első felnőttek között szerzett gólodra?
- Természetesen. A Honvéd akadémián játszottam és a másodosztályban indultunk, rögtön az első meccsen a Szeged ellen voltam eredményes.

- Éppen a gólerősséged, ami miatt Szegedre kerültél. Milyen célokat fogalmaztatok meg a vezetőkkel?
- Ha őszinte akarok lenni, akkor a karrieremmel kapcsolatban van hiányérzetem, ugyanakkor a célok, amiket felvázoltak, azok maximálisan egyeznek azzal, amit én szeretnék még kivenni a fociból. Nem tettem még le arról, hogy NB I-ben játsszak, és ez a csapatnak is nagy célja a jövőben. Ez meghatározta a döntésemet.

- Gondolom figyelemmel követted csapatunk teljesítményét. Mit tapasztaltál?
- Egyértelmű volt, hogy a csapat egy kicsit alulmúlt a várakozásokat, sokkal jobb csapat van itt és ezt tavasszal bizonyították. A város labdarúgó hagyományai és a tradíciók is mást kívánnak. A tavaszi menetelés azonban bizakodásra ad okot, most a felkészülés alatt kőkeményen bele kell állni mindenkinek a munkába és folytatni ugyanúgy, mint tavasszal a bajnokság elején és akkor örülhetünk a bajnokság végén.

- Lesznek ismerős arcok az öltözőben?
- A szakmai stábot személyesen még nem ismertem, persze az eredményeikkel tisztában vagyok. A csapattársakkal nagyon sok kemény csatát megvívtunk már ellenfélként, de például barátomat Szilvási Petivel évekig csapattársak voltunk a Honvéd akadémiáján, Papp Milán éppen Csákvárról érkezett Szegedre, de Simon Ádámmal is játszottam már együtt Pakson. Ők biztos segítenek majd a beilleszkedésben. Nagyon várom, hogy elkezdődjön az alapozás!

NÉVJEGY
Daru Bence 1994 június 5-én született. A Honvéd akadémián nevelkedett és a kispesti klub második csapatában mutatkozott be a felnőttek között 2011-ben, éppen csapatunk ellen és rögtön góllal. Az élvonalban is a vörös-feketéknél debütált a 2013/14-es szezonban. Majd Siófokon és Zalaegerszegen játszott- a ZTE színeiben az NB II gólkirálya volt. Paks, Győr és Nyíregyháza érintésével érkezett Csákvárra, ahol az utóbbi két és fél szezonban játszott. Az előző bajnokságban 31 bajnoki mérkőzése 13 gólt szerzett.


2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 80
02. GYIRMÓT FC GYŐR 78
03. VASAS FC 78
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 59
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 57
08. SOROKSÁR SC 57
09. SZOLNOKI MÁV FC 57
10. SZEGED-CSANÁD GROSICS 56
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. DOROGI FC 44
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
16. ST. LŐRINC KFT. 42
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 23

Partnereink