Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Gálhidi: Szépszámú szurkolósereg előtt győzni!

ggy7.jpg
Egy héttel korábban még tele volt feszültséggel az "ezer sebből vérző" Szeged (váci csődhelyzet,  majd hófúvások miatt elhalasztott putnoki túra, zárt kapus, algyői műfüves meccs és csak döntetlen a Cegléd ellen, majd újabb lemondás az FTC II-től), így kevesen gondolhattunk csak arra, hogy a 3-0-al végre jóváírt Vác elleni győzelem mellett az akkor még  listavezető Mezőkövesdet is megverik a kék-feketék, majd a négy nap alatt lebonyolított putnoki-szolnoki túráról veretlenül, 4 újabb ponttal a tarsolyukban térnek haza! Végérvényesen felszakadtak hát a lelki gátak, a görcsösség, és az a tudat, hogy mindenáron győzni kell, de nem lehet - a korábbi objektív okok miatt. A szolnoki diadal utáni ünneplést követően kérdeztem Gálhidi Györgyöt mindezekről és az idei első nagy rangadóról.

- Kezdjük megint az ultrákkal, akikről a hét közben jelentettem meg éppen egy olyan anyagot, melyben építő jelleggel ugyan, de alaposan kritizálták a szakmai vezetés munkáját. Mi erről a véleménye?
- Sajnos, nem olvastam a hét közbeni anyagot, így érdemben nem tudok hozzászólni. Úgy gondolom  egyébként, hogy  mindenki tegye a saját dolgát.  A vezetők  biztosítsák  a feltételeket  a csapat  eredményes munkájához, mérkőzéseihez, a  profi labdarúgók kőkeményen készüljenek ill.  játsszanak  a  legjobb tudásuk szerint, a szakmai stáb  készítse  fel  a játékosokat, irányítsa  őket  a  mérkőzéseken, a  szurkolók  meg minél nagyobb számban szurkoljanak! Legalább olyan hatékonyan, mint azt Szolnokon tették, külön köszönet érte nekik. Remélhetőleg a Nyíregyháza elleni újabb sorsdöntő meccsünkön még többen lesznek.

- Közvetlenül a szolnoki meccs lefújása után régen látott eufóriát tapasztaltunk a szegedi csapatnál, ahogy önfeledten ünnepelték az idény első idegenbeli győzelmét. Mondhatjuk azt, hogy talán éppen a legjobbkor?
- Igen,  ez  tényleg a legjobbkor  jött.  Egy kiválóan  menetelő  Szolnok (5 meccs - 4 győzelem) otthonából hoztuk el a három pontot  pár  nappal azután, hogy legyőztük az aktuális listavezetőt.  Ez a két  értékes siker megfelelő önbizalmat kell, hogy adjon a játékosaimnak és nekünk is, hogy tényleg jó úton járunk, hogy eredményes az amit csinálunk.  Engem is meglepett, ugyanakkor hatalmas örömmel töltött el  az egész csapat, de különösen a "kispad" felhőtlen boldogsága a második gólunk és a mérkőzés lefújása után. Ott voltak a lecserélt játékosok, a  be nem cserélt emberek, akik esetleg elégedetlenek lehettek volna a sorsukkal. Erre kivétel nélkül mindenki úgy örült, úgy ugrált, ölelgette a másikat, hogy szinte megható volt. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy igazan jó, sikeres CSAPAT legyünk. Az egység, az egymás segítése, az összetartás nagyon fontos összetevői egy igazi, jó csapat kialakulásának.

- Ön szerint mi volt a Szolnok elleni bravúrgyőzelem titka?
- Kivétel nélkül mindenki küzdött, hajtott 90 percen át. Rendben volt a csapat védekezése, csak pontrúgásból (szöglet) tudott helyzetet kialakítani a Szolnok. Jól reagáltuk le a második félidő elején a bekapott gól utáni időszakot. Játékrendszert változtattunk és az új rendszernek, a becserélt 3 játékos remek teljesítményének és a jobb fizikai állapotunknak köszönhetően megfordítottuk az eredményt.

- Mivel most nem lesz hétközi mérkőzés (a Fradi II.  ellen csak ápr. 24-én játszunk majd  Csepelen)  hogyan,  miként készülnek az ex-csapata,  a Nyíregyháza elleni szombati  "szuper-rangadóra"?
- Ugyanúgy készülünk, mint az eddigi ellenfeleink ellen. A pénteki tv mérkőzés alapján próbáljuk feltérképezni a Szparit. Rutinos, jó játékosaik vannak minden csapatrészben, de úgy gondolom, ennek ellenére esélyünk van a győzelemre. Remélem végre jó pályán, jó ellenfél ellen, szépszámú szurkolósereg előtt tudunk játszani és győzni.


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.09.27. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS/DEAC
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 20
02. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16
05. BUDAÖRS 15
06. SZOLNOKI MÁV FC 15
07. SOROKSÁR SC 14
08. FC AJKA 13
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 13
10. PÉCSI MFC 13
11. DOROGI FC 12
12. BFC SIÓFOK 11
13. VASAS FC 11
14. WKW ETO FC GYŐR 10
15. KAZINCBARCIKA 9
16. SZEGED-CSANÁD GROSICS 8
17. ST. LŐRINC KFT. 8
18. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 8
19. DEAC 6
20. AQVITAL FC CSÁKVÁR 3

Partnereink