Gálhidi: Szépszámú szurkolósereg előtt győzni!

ggy7.jpg
Egy héttel korábban még tele volt feszültséggel az "ezer sebből vérző" Szeged (váci csődhelyzet,  majd hófúvások miatt elhalasztott putnoki túra, zárt kapus, algyői műfüves meccs és csak döntetlen a Cegléd ellen, majd újabb lemondás az FTC II-től), így kevesen gondolhattunk csak arra, hogy a 3-0-al végre jóváírt Vác elleni győzelem mellett az akkor még  listavezető Mezőkövesdet is megverik a kék-feketék, majd a négy nap alatt lebonyolított putnoki-szolnoki túráról veretlenül, 4 újabb ponttal a tarsolyukban térnek haza! Végérvényesen felszakadtak hát a lelki gátak, a görcsösség, és az a tudat, hogy mindenáron győzni kell, de nem lehet - a korábbi objektív okok miatt. A szolnoki diadal utáni ünneplést követően kérdeztem Gálhidi Györgyöt mindezekről és az idei első nagy rangadóról.

- Kezdjük megint az ultrákkal, akikről a hét közben jelentettem meg éppen egy olyan anyagot, melyben építő jelleggel ugyan, de alaposan kritizálták a szakmai vezetés munkáját. Mi erről a véleménye?
- Sajnos, nem olvastam a hét közbeni anyagot, így érdemben nem tudok hozzászólni. Úgy gondolom  egyébként, hogy  mindenki tegye a saját dolgát.  A vezetők  biztosítsák  a feltételeket  a csapat  eredményes munkájához, mérkőzéseihez, a  profi labdarúgók kőkeményen készüljenek ill.  játsszanak  a  legjobb tudásuk szerint, a szakmai stáb  készítse  fel  a játékosokat, irányítsa  őket  a  mérkőzéseken, a  szurkolók  meg minél nagyobb számban szurkoljanak! Legalább olyan hatékonyan, mint azt Szolnokon tették, külön köszönet érte nekik. Remélhetőleg a Nyíregyháza elleni újabb sorsdöntő meccsünkön még többen lesznek.

- Közvetlenül a szolnoki meccs lefújása után régen látott eufóriát tapasztaltunk a szegedi csapatnál, ahogy önfeledten ünnepelték az idény első idegenbeli győzelmét. Mondhatjuk azt, hogy talán éppen a legjobbkor?
- Igen,  ez  tényleg a legjobbkor  jött.  Egy kiválóan  menetelő  Szolnok (5 meccs - 4 győzelem) otthonából hoztuk el a három pontot  pár  nappal azután, hogy legyőztük az aktuális listavezetőt.  Ez a két  értékes siker megfelelő önbizalmat kell, hogy adjon a játékosaimnak és nekünk is, hogy tényleg jó úton járunk, hogy eredményes az amit csinálunk.  Engem is meglepett, ugyanakkor hatalmas örömmel töltött el  az egész csapat, de különösen a "kispad" felhőtlen boldogsága a második gólunk és a mérkőzés lefújása után. Ott voltak a lecserélt játékosok, a  be nem cserélt emberek, akik esetleg elégedetlenek lehettek volna a sorsukkal. Erre kivétel nélkül mindenki úgy örült, úgy ugrált, ölelgette a másikat, hogy szinte megható volt. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy igazan jó, sikeres CSAPAT legyünk. Az egység, az egymás segítése, az összetartás nagyon fontos összetevői egy igazi, jó csapat kialakulásának.

- Ön szerint mi volt a Szolnok elleni bravúrgyőzelem titka?
- Kivétel nélkül mindenki küzdött, hajtott 90 percen át. Rendben volt a csapat védekezése, csak pontrúgásból (szöglet) tudott helyzetet kialakítani a Szolnok. Jól reagáltuk le a második félidő elején a bekapott gól utáni időszakot. Játékrendszert változtattunk és az új rendszernek, a becserélt 3 játékos remek teljesítményének és a jobb fizikai állapotunknak köszönhetően megfordítottuk az eredményt.

- Mivel most nem lesz hétközi mérkőzés (a Fradi II.  ellen csak ápr. 24-én játszunk majd  Csepelen)  hogyan,  miként készülnek az ex-csapata,  a Nyíregyháza elleni szombati  "szuper-rangadóra"?
- Ugyanúgy készülünk, mint az eddigi ellenfeleink ellen. A pénteki tv mérkőzés alapján próbáljuk feltérképezni a Szparit. Rutinos, jó játékosaik vannak minden csapatrészben, de úgy gondolom, ennek ellenére esélyünk van a győzelemre. Remélem végre jó pályán, jó ellenfél ellen, szépszámú szurkolósereg előtt tudunk játszani és győzni.


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.01.31. vasárnap, 13:00
ST. LŐRINC KFT./SZEGED-CSANÁD GROSICS
Kozármislenyi Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 48
02. PÉCSI MFC 40
03. BUDAÖRS 39
04. VASAS FC 39
05. GYIRMÓT FC GYŐR 35
06. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
07. SOROKSÁR SC 32
08. SZOLNOKI MÁV FC 32
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 30
10. WKW ETO FC GYŐR 29
11. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 29
12. FC AJKA 26
13. BFC SIÓFOK 26
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 25
15. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 25
16. ST. LŐRINC KFT. 24
17. KAZINCBARCIKA 22
18. DOROGI FC 20
19. AQVITAL FC CSÁKVÁR 19
20. DEAC 12

Partnereink