Kiestünk a MOL Magyar Kupából

bp-sz.jpg
III. Kerületi TVE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2:1

MOL Magyar Kupa 7. forduló, Budapest

gólszerzők: Kokenszky (21’), Remili (52’), illetve Gajdos (27’).  vezette: Szőts Gergely, 1000 néző

Kezdőcsapatok:

III. ker. TVE : Steer (K), - Szalai, Erdei, Németh, Bori, Opavszky, Kokenszky, Tamási, Daróczi, Remeli, Rabatin

vezetőedző: Kemenes Szabolcs

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. (K), Kárász, Moga, Deák, Pejovic, Oláh, Grumic, Gajdos, Gréczi, Rózsahegyi, Takács T.

vezetőedző: Dr. Dobos Barna

Teltház előtt, a legjobb 32 közé jutásért csapott össze az NB III. Nyugati-csoportjának listavezetője, a III.kerületi TVE és az NB II. 12. helyén álló Szeged, melynek csapatkapitányi karszalagját Oláh Gergő viselte a mérkőzés kezdetén, amelyen a Csongrád-Csanád megyeiek tiszta fehérben léptek pályára.

Az első negyedóra végén Gréczi harcolt ki egy szabadrúgást a hazaiak jobboldali alapvonalához közel, amit Gajdos ívelt be, és Grumic volt jó helyen, de Steer, a hazai kapus szerezte meg a labdát az ütközést követően.

A 21. percben aztán vezetést szerzett a III. kerületi csapat: Remili beadása után a Takács Jánosról kipattanó labdát Kokenszky Norbert rúgta be közelről. 1:0.

Hat percig tartott a hazai vezetés: Takács Tamás engedte el okosan a labdát egy jobboldali bedobás után, Szalai pedig GAJDOS ZSOLThoz rúgta azt, Gajdos pedig kapásból, erővel és pontosan lőtt a jobb alsó sarokba. 27’: 1:1.

A gól után is dominált a Szeged, a 34. percben Grumic jó ütemben szerzett labdát majd ugratta ki a helyzetben lévő Gréczit, akit Steer előzött meg azzal, hogy kifutott a kapujából és elütötte a labdát.

A 39. percben Rózsahegyi Dominikhoz pattant a labda egy szegedi szöglet után és gyönyörű kapáslövését Steer csak hatalmas bravúrral tudta kitolni a léc alól.

A szünetben Deák István helyett Szilvási Péter állt be a Szeged-Csanád GA-ban. A térfélcsere után 7 perccel újra vezetést szerzett a budapesti csapat: Remili Mohamed a bal alsóba lőtte a hazaiak második gólját egy lövőcsel után, a büntető területen belülről. Újra vezetett és továbbjutásra állt a TVE. 2:1, 52’

Rövid idő alatt meg is fordíthatta volna a találkozót az Akadémia, előbb Gréczi Márton lövésénél mutatott be bravúros védést Steer Bence, majd Rózsahegyi próbálkozásánál mentettek a hazaiak szögletre.

Az utolsó 20 perc kezdetén Dobos Barna három helyen változtatott: Simon Ádám, Varga Szabolcs és Dobos Áron állt be - Takács Tamás, Oláh Gergő és Grumic Miroslav jött le, így Simon Ádám lett a csapatkapitány.

A frissítő cserétől veszélyesebbé is váltak a szegedi támadások, de csak szögletig, helyzetig jutott az NB II-es együttes. A 82. percben Dobos Áron beadásánál az egyik hazai játékos – látszólag -  kézzel ért a büntetőterületen belül a labdához, de nem ítélt 11-est Szőts….

A hajrában mindent megpróbált a Szeged, sokat kockáztatva támadott, de az egyenlítés már nem jött össze, így 2:1-gyel a III. kerületi TVE jutott a 32 közé a MOL Magyar Kupában.

edzői értékelés

Dr. Dobos Barna: „Más felállásban játszottunk most, mint szoktunk, mert nagyon fontos mérkőzések várnak ránk a következő napokban a bajnokságban. A mérkőzésen követtünk el hibákat, védekezésben és támadásban is, amiket az ellenfél kihasznált.  Így nem tudtuk azt a játékot hozni, amit vasárnap. De előre nézünk és azt a formát szeretnénk folytatni, amit Kaposváron, már megmutattunk.”

 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a hétvégén, a Merkantil Bank Ligában lép pályára, otthon:

2020. november 1.  17:00 Szent Gellért Fórum, Szeged-Csanád GA – Pécsi MFC

Minden szurkolót várunk szeretettel!

Hajrá Szeged!

 


v-sport
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.10.24. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA/VASAS FC
Szent Gellért Fórum
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. VASAS FC 26
02. KECSKEMÉTI TE 25
03. SZOMBATHELYI HALADÁS 25
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 20
05. DVTK 20
06. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 20
07. DOROGI FC 18
08. WKW ETO FC GYŐR 17
09. BFC SIÓFOK 17
10. SZENTLŐRINC 17
11. SZOLNOKI MÁV FC 16
12. FC AJKA 15
13. PMFC 15
14. SOROKSÁR SC 15
15. BUDAFOKI MTE 14
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 11
17. BUDAÖRS 11
18. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 8
19. III. KER. TVE 7
20. TISZAKÉCSKEI LC 2

Partnereink