Jovanovic és Dobos góljaival újabb 3 pont!

bc5k2708.jpg
2:1-re sikerült legyőzni az FC Ajkát! Tudósítás.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka 2:1

Gólszerzők: Jovanovic 38’, Dobos 89’, illetve Csizmadia 77’

Merkantil Bank Liga NB II. 12. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum jv.: Nagy Norbert, nézők:1200

Összeállítások:

Szeged: Varga B. (K) - Ódor, Szilvási, Moga, Mohl, Oláh, Jovanovic, Dobos (Rózsahegyi 92’), Germán (csk) (36’ Varga Sz.), Grumic (Gajdos 58’) , Kóródi (Takács T.58’).

vezetőedző: Dr. Dobos Barna cserék: Takács J. (K), Ásványi (K), Bitó, Pejovic, Gajdos, Kárász, Tajács T., Rózsahegyi, Varga Sz., Simon, Deák, Gréczi

Ajka: Horváth D. (K), - Kenderes, Szekér, Nagy, Zamostny, Heffler (csk), Görgényi, Csizmadia, Rétyi, Soltész, Stoiacovici Dávid edző: Kis Károly

A válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünet után folytatódott az NB II-es pontvadászat. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a szünetben pótolta korábbról elhalasztott MOL Magyar Kupa párharcát Veszprémben (5:0-val jutott a Szeged a 64 közé), így a hazaiak pihenhettek kevesebbet.

bc5k2640.jpg

Dr. Dobos Barna játékosai közül szinte mindenki hadra fogható volt és a vírustesztek is mindenkinél negatívak voltak.

Az első perctől szervezetten és motiváltan játszott a Szeged. A vendégek szabálytalanságokkal próbálták tördelni a hazai támadásokat, aminek előbb egy ajkai sárga lap, majd sajnos egy hazai csere lett az eredménye: Germán Tamás nem tudta folytatni a mérkőzést a 36. percben, amikor Varga Szabolcs állt be helyette.

A baloldali támadás, ami a vezetést hozta azon múlott, hogy Dobos Áron egy sprint és egy becsúszás után bent tudta tartani a labdát az oldalvonalon belül. Innen Varga Szabolcs is bekapcsolódott és ő adta a gólpasszt JOVANOVIC ALEXANDARnak. 1:0 38’.

bc5k2708.jpg

A szünetben egyik csapat sem cserélt, a vendégek viszont egyre többet kockáztatva játszottak a térfélcsere utáni percek múlásával. Miközben a hazai helyzetek kimaradtak, Varga Bencének is be kellett mutatni néhány bravúrt. Végül egy fejessel sikerült bevennie az Ajkának a szegedi kaput, Csizmadia Zoltán fejelt szép gólt. 77’ 1:1.  

A döntés pedig a meccs hajrájára maradt. A 88. percben, 20-22 méterről tökéletesen eltalált labdával vette be Horváth kapuját DOBOS ÁRON, aki a MOL Magyar Kupa után a Merkantil Bank Ligában is feliratkozott a góllövők közé. Pazar találatára felrobbant a stadion és el is dőlt a pontok sorsa. Végeredmény 2:1.

ar.jpg

 

 

A hazai vezetőedző és a győztes gól szerzőjének értékelése:

Dr. Dobos Barna: „Sajnálom, hogy nem játszottunk jól, de úgy érzem, hogy a győzelem kárpótól minket mindenért. Szeretném, ha a támadások sokkal gördülékenyebbek lennének. Nem tudtunk olyan sok gólhelyzetet kialakítani, mint szerettünk volna. 1:0 után éreztük, hogy az ellenfél többet kockáztat, de ezt nem tudtuk kihasználni, ők pedig egy pontrúgást követő, szép egyéni teljesítménnyel egyenlítettek. Gyönyörű gól volt és ami nagy öröm, hogy a végén mi is egy gyönyörű góllal tudtunk 3 pontot szerezni. Az eredménnyel elégedettek vagyunk, a játékot pedig szeretnénk javítani.”

A győztes gól szerzője, Dobos Áron: ”Nagyon örülök, mert már nagyon szerettem volna a bajnokságban is gólt szerezni. Voltak korábban is lehetőségeim, de most jött össze, remélem, hogy ez egy gátat átszakít és ezután gyakrabban jönnek majd a gólok. Kaptam egy jó labdát Jovanovictól és az egyik kedvenc pozíciómból sikerült kapura lőni, ami megpattant az egyik védőn így védhetetlenül ment a hálóba. Ami miatt pedig igazán örülök ennek a gólnak, az az, hogy így sikerült 3 pontot szereznünk.

Komoly sorozat kezdődött

Három hét alatt nem kevesebb, mint 7 tétmérkőzéses sorozatot kezdett meg a Szeged ezzel a győzelemmel, ami jövő héten két bajnokival folytatódik: szerdán a Gyirmót csapatát fogadja a Szent Gellért Fórumban, az eredetileg szeptember 16-ára tervezett mérkőzést pótolják az együttesek 17 órától, vasárnap pedig a tavaly még az NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczihoz látogatnak a kékfeketék.


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.05.16. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/KAZINCBARCIKA
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 77
02. GYIRMÓT FC GYŐR 75
03. VASAS FC 75
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 58
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 54
08. SOROKSÁR SC 54
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
10. SZOLNOKI MÁV FC 54
11. SZEGED-CSANÁD GROSICS 53
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 44
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
15. ST. LŐRINC KFT. 41
16. DOROGI FC 41
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 22

Partnereink