Gyorsan beilleszkedett a stábba új masszőrünk, Jakab Bálint

img-6746.jpg
Bálint mesélt arról, hogy hogyan lett masszőr, milyen feladatai vannak és miért fontosak számára a szurkolók. Interjú.

Jakab Bálint: „Gyerekkorom óta szeretem a sportot és mint minden kisgyerek, én is profi labdarúgó akartam lenni – tehetség nélkül – mert az nem volt sajnos. Végül mégis bekerültem ebbe a körbe, aminek nagyon örülök!”

Bálint Budapesten végezte el a két éves gyógymasszőr képzést, majd még egy évig kizárólag  sportmasszőri tanulmányokat folytatott. Ezt követően pedig váratlan fordulatot vett az élete.

Jakab Bálint : ”Öt éve költöztem Zalaegerszegre és egy hirtelen ötlettől vezérelve jelentkeztem a ZTE-hez masszőrnek, úgy, hogy fogalmam sem volt róla, hogy éppen keresnek embert vagy nem. Mint később kiderült, éppen kerestek, szóval pár nap múlva már hívtak, hogy nézzünk meg 2-3 próbanapot. Akkor Csank János volt ott a vezetőedző. A próbanapokból egy teljes hét lett, majd egy edzőmeccset követően már szerződést is kötöttek velem.”

Bálint és Botta Gábor,  - csapatunk másik masszőre - már régóta ismerik egymást, együtt végezték el azt a képzést is, ami ahhoz kellett, hogy profi labdarúgókkal foglalkozhassanak, valamint  Dr. Dobos Barnával is dolgozott már korábban, így nem volt nehéz a beilleszkedése.

jbdb.jpg

J.B.: „A város is gyönyörű és Szegeden nemzetköz szintűek a körülmények a labdarúgásban is, kiválóak a szurkolók. Aki nem a kispadon ül, az nem is tudja elképzelni, milyen nagyszerű érzés nekünk egy-egy hazai találkozó. A csapaton belül családias a hangulat, mindenkivel jó a kapcsolat. A feladataink sokrétűek: az edzések előtt és utáni masszázsokon kívül a regenerálás és a rehabilitáció során is próbálunk segíteni. A jeges kád előkészítése, vitaminkészítés, bandázsok, kötések felrakása is a munkánk része. De elmondhatom, hogy munkaidőn kívül is, magánjellegű problémákban is szívesen segítünk. A cél közös, hogy mindenki a maximumot tudja nyújtani a mérkőzéseken.”

 

jbmeccs.jpg


2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 80
02. GYIRMÓT FC GYŐR 78
03. VASAS FC 78
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 59
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 57
08. SOROKSÁR SC 57
09. SZOLNOKI MÁV FC 57
10. SZEGED-CSANÁD GROSICS 56
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. DOROGI FC 44
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
16. ST. LŐRINC KFT. 42
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 23

Partnereink