Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Köszönjük Levi, köszönjük Peti!

szan.jpg
Szántai Levente és Andorka Péter befejezte profi pályafutását. Őket búcsúztattuk a rangadó előtt. 

Szántai Levente, volt válogatott kerettag kapusunk Újpesten kezdte karrierjét, és védte többek között az MTK, a Diósgyőr, valamint a Mezőkövesd kapuját is. 2008-ban Erwin Koeman behívta a válogatott keretébe a görögök és a horvátok elleni mérkőzésre is!  Levente 2015 januárjában csatlakozott a Szegedhez! Az azóta eltelt időszakban 112 alkalommal öltötte magára klubunk szerelését tétmérkőzésen, rengeteg góltól megmentve csapatunkat és az őrületbe kergetve az ellenfelek támadóit. Levente közben pszichológiai tanulmányokat folytatott és a jövőben klubunkban is a játékosok mentális felkészítésében fog segíteni. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN LEVI!

bc5k2835.jpg

Melyik a két legemlékezetesebb meccsed a Szegedben?

Szántai Levente: "Az egyik abban az évben volt, mikor a Puskás Akadémia feljutott NB1-be és ahhoz, hogy hazai pályán ünnepelhessék az NB1-es tagság megszerzését, három fordulóval a vége előtt nyerniük kellett volna ellenünk. A mérkőzés végül 0:0-ával ért véget a Pancho Arénában és nagyon jól működtünk együtt csapatként. Egyébként 20 csapat közül a legkevesebb gólt kaptuk abban a szezonban, noha 12. helyen végeztünk.

A másik mérkőzés egy Zalaegerszeg ellen 2:0-ra megnyert hazai találkozó volt és emlékszem az előző fordulóban kiugrott a bal vállam, így egész héten nem edzettem, a karomat is alig bírtam felemelni. Végül akkori edzőnk, Klausz László mégis a kezdő csapatba jelölt és elvállaltam a játékot. Egész mérkőzésen azért imádkoztam magamban, hogy csak a jobb oldalamra lőjenek, mert fogalmam sem volt, mi történne, ha rávetődnék a bal vállamra. Végül a jobb oldalamra kaptam két lövést, amit sikerült is hárítanom :-)!"

Mi a legjobb nem mérkőzés élményed a Szegeddel?

Sz. L. :"A csapattal 4 és fél évet töltöttem Gyulán és egyértelműen a legszebb emlékek a Germán Tomi által a borosgyáni tónál szervezett közös főzések. Horgásztunk, kártyáztunk, társasoztunk, nagyokat ettünk és persze mindig átbeszéltük csapatunk aktuális helyzetét. Nem volt szükségünk csapatépítő tréningre, leszervezte azt kapitányunk. Bár az egyik hűtőládám még mindig nála van, kint maradt a kis horgásztónál, gondolom annak már búcsút inthetek :-)!"

 Miért döntöttél úgy, hogy maradsz a klubnál és mit vársz ettől az időszaktól?

Sz. L. :" Klubigazgatónk, Adam Kapic már 3 éve jelezte, hogy számít rám pályafutásom befejezését követően is. A klub 5 éves pszichológiai tanulmányaimat is folyamatosan támogatta, véleményem szerint egyedülálló módon ilyen szinten. Köszönettel tartozom a klubnak, hogy végzett pszichológusként állást kaptam az akadémián és így szép átmenet mehetett végbe sportolói pályafutásom befejezését követően. A kapuban is mindig azon munkálkodtam, hogy egyre jobb legyek és pszichológus karrierem során is a folyamatos fejlődésre törekszem majd. Célom elsőként az utánpótlás játékosokkal foglalkozva tapasztalatokra szert tenni, majd a 2 éves sportszakpszichológus képzés elvégzését követően már a felnőtt futballban szeretnék tevékenykedni sportpszichológusként. "

bc5k2836.jpg

 

ANDORKA PÉTER


Andorka Péter Debrecenben kezdte a pályafutását és 145 élvonalbeli meccsen játszott több, különböző klub játékosaként. Oroszlánrészt vállalt klubjaiban azokban az években is, amikor osztályt váltottak egyesületei, vagyis többször jutott fel egy osztállyal feljebb az aktuális klubja, góljainak köszönhetően. Kétszer volt gólkirály a másodosztályban, 32 illetve 22 találattal. A Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál két érát töltött: először 2015 és 2017 között, majd 2019 januárjától volt a kék-feketék játékoskeretének tagja. Ez alatt az időszak alatt 75 bajnoki mérkőzésen játszott, ezért szerepel most azon a mezen, amit ajándékba kapott, a 75-ös szám.

Kedvenc meccs a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosaként?

Andorka Péter: "Az első meccs a Fórumban (2019. 09.15. Szeged - Csákvár 5:3) és a Csaba elleni derbi(k), a fantasztikus hangulat miatt. "

Mi a legjobb nem mérkőzéshez kapcsolódó élményed a Szegeddel?

A.P.: "Maga a város. Nagyon szeretünk Szegeden élni a feleségemmel és a kislányaimmal."

Miért döntöttél úgy, hogy maradsz a klubnál és mit vársz ettől az időszaktól?

A.P.:"Korábban már beszélgettünk Adem KApic sportigazgatóval az edzősködéssel kapcsolatos terveimről. Nagyon megtisztelőnek éreztem az elképzelését, hogy a foci befejezése után csatlakozhatom a szakmai stábhoz. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy elfogadom e. Célom, hogy a szakmailag képezzem magam és segítsek a klub folyamatos fejlődésében."

ap.jpg

 

Péter is marad a Grosics-családban, a folytatásban edzői karrierjét építi Szegeden, amihez sok sikert kívánunk, és Neked is mindent köszönünk Peti!

 

 


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.09.27. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS/DEAC
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 20
02. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16
05. BUDAÖRS 15
06. SZOLNOKI MÁV FC 15
07. SOROKSÁR SC 14
08. FC AJKA 13
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 13
10. PÉCSI MFC 13
11. DOROGI FC 12
12. BFC SIÓFOK 11
13. VASAS FC 11
14. WKW ETO FC GYŐR 10
15. KAZINCBARCIKA 9
16. SZEGED-CSANÁD GROSICS 8
17. ST. LŐRINC KFT. 8
18. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 8
19. DEAC 6
20. AQVITAL FC CSÁKVÁR 3

Partnereink