Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

5 érdekesség a derbiről

fot.jpg
Vasárnap 19 órakor indul a szezon, a dél-alföldi rangadóval. 

1. MIÉRT KÜZDÜNK VASÁRNAP

Szegedért! – a városban imádják a labdarúgást és értik is, a szurkolók megérdemlik, hogy a pályán mindenki szívvel-lélekkel harcoljon és így is lesz. Egymásért!  - új vezetőedzőnk, Dr. Dobos Barna valamint új igazolásaink és a korábban érkezők, vagyis a CSAPAT összekovácsolásának nem is lehet jobb eszköze, mint egy derbi megnyerése. Ez komoly lökést adhat az egész szezonra.

szurk.jpg

 2. NÉZŐCSÚCS

 Tavaly a teljes magyar profi labdarúgást figyelembe véve (NB I, NB II., NB III.) a Szent Gellért Fórumban voltak a legtöbben abban a fordulóban a lelátón. Ez még annak tükrében is nagy szó, hogy az Újpest és a Honvéd stadionja nem állt rendelkezésre azon a játéknapon.

 

3. IGAZI DERBI

 A szegedieknek nem kell magyarázni, miért igazi rangadó a Szeged – Békéscsaba találkozó, de két adalék: a nyitó forduló beharangozójában, a legnagyobb sportnapilap két meccset jelölt meg rangadóként, az egyik ez. A liga névadó szponzora pedig bármelyik találkozóra igényelhet tiszteletjegyeket a támogatásáért cserébe, nos vasárnap hozzánk jönnek.

 

 

3in1.jpg

4. VÁLTOZÁSOK

A Békéscsaba Előre csapatát csakúgy, mint az előző szezonban, most is Schindler Szabolcs irányítja, de a keretben vannak távozók és érkezők: Érkezők: Bidzilya Anton (ukrajnai, MTK Budapest – kölcsön után ismét kölcsönbe), Bora György (BFC Siófok), Hodonicki Márk (Békéscsaba II), Kitl Miklós (Dorog), Paudits Patrik (Dorog), Szabó Péter (Szolnoki MÁV). A távozók közül pedig a hozzánk érkező, szegedi gyökerekkel rendelkező Gréczi Mártont érdemes kiemelni.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémiához az előző derbihez képest új vezetőedző érkezett, Dr. Dobos Barna személyében, valamint hét új játékossal egészült ki a keret: Varga Bence, Simon Ádám, Gréczi Márton, Kóródi Nándor, Danilo Pejovic, Takács Tamás és Dobos Áron.

 

5. ÖRÖK MÉRLEG – Több, mint 100 éve van mindkét városban komoly labdarúgó élet. Korábban persze a két város csapatainak versengésében akad jónéhány szép szegedi siker, de szigorúan nézve a két klub rivalizálását, a 2011-ben alapított Szeged-Csanád Grosics Akadémia az előző szezont megelőzően egyszer sem tudott nyerni a Békéscsaba ellen. Ez a rossz sorozat szakadt meg és indult egy új fejezet Kóródi Nándor góljával.

Írjuk tovább, együtt a történetet vasárnap! Hajrá Szeged!

 

 


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.10.04. vasárnap
VASAS FC/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Illovszky Rudolf Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 23
02. GYIRMÓT FC GYŐR 19
03. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 19
04. BUDAÖRS 18
05. SZOLNOKI MÁV FC 18
06. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
07. DOROGI FC 15
08. SOROKSÁR SC 14
09. FC AJKA 13
10. WKW ETO FC GYŐR 13
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 13
12. PÉCSI MFC 13
13. KAZINCBARCIKA 12
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 11
15. BFC SIÓFOK 11
16. VASAS FC 11
17. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 11
18. ST. LŐRINC KFT. 8
19. DEAC 6
20. AQVITAL FC CSÁKVÁR 3

Partnereink