Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

5 érdekesség a derbiről

fot.jpg
Vasárnap 19 órakor indul a szezon, a dél-alföldi rangadóval. 

1. MIÉRT KÜZDÜNK VASÁRNAP

Szegedért! – a városban imádják a labdarúgást és értik is, a szurkolók megérdemlik, hogy a pályán mindenki szívvel-lélekkel harcoljon és így is lesz. Egymásért!  - új vezetőedzőnk, Dr. Dobos Barna valamint új igazolásaink és a korábban érkezők, vagyis a CSAPAT összekovácsolásának nem is lehet jobb eszköze, mint egy derbi megnyerése. Ez komoly lökést adhat az egész szezonra.

szurk.jpg

 2. NÉZŐCSÚCS

 Tavaly a teljes magyar profi labdarúgást figyelembe véve (NB I, NB II., NB III.) a Szent Gellért Fórumban voltak a legtöbben abban a fordulóban a lelátón. Ez még annak tükrében is nagy szó, hogy az Újpest és a Honvéd stadionja nem állt rendelkezésre azon a játéknapon.

 

3. IGAZI DERBI

 A szegedieknek nem kell magyarázni, miért igazi rangadó a Szeged – Békéscsaba találkozó, de két adalék: a nyitó forduló beharangozójában, a legnagyobb sportnapilap két meccset jelölt meg rangadóként, az egyik ez. A liga névadó szponzora pedig bármelyik találkozóra igényelhet tiszteletjegyeket a támogatásáért cserébe, nos vasárnap hozzánk jönnek.

 

 

3in1.jpg

4. VÁLTOZÁSOK

A Békéscsaba Előre csapatát csakúgy, mint az előző szezonban, most is Schindler Szabolcs irányítja, de a keretben vannak távozók és érkezők: Érkezők: Bidzilya Anton (ukrajnai, MTK Budapest – kölcsön után ismét kölcsönbe), Bora György (BFC Siófok), Hodonicki Márk (Békéscsaba II), Kitl Miklós (Dorog), Paudits Patrik (Dorog), Szabó Péter (Szolnoki MÁV). A távozók közül pedig a hozzánk érkező, szegedi gyökerekkel rendelkező Gréczi Mártont érdemes kiemelni.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémiához az előző derbihez képest új vezetőedző érkezett, Dr. Dobos Barna személyében, valamint hét új játékossal egészült ki a keret: Varga Bence, Simon Ádám, Gréczi Márton, Kóródi Nándor, Danilo Pejovic, Takács Tamás és Dobos Áron.

 

5. ÖRÖK MÉRLEG – Több, mint 100 éve van mindkét városban komoly labdarúgó élet. Korábban persze a két város csapatainak versengésében akad jónéhány szép szegedi siker, de szigorúan nézve a két klub rivalizálását, a 2011-ben alapított Szeged-Csanád Grosics Akadémia az előző szezont megelőzően egyszer sem tudott nyerni a Békéscsaba ellen. Ez a rossz sorozat szakadt meg és indult egy új fejezet Kóródi Nándor góljával.

Írjuk tovább, együtt a történetet vasárnap! Hajrá Szeged!

 

 


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.08.09. vasárnap, 19:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/ST. LŐRINC KFT.
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 6
02. FC AJKA 6
03. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
05. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4
06. SZOLNOKI MÁV FC 4
07. PÉCSI MFC 3
08. GYIRMÓT FC GYŐR 3
09. ST. LŐRINC KFT. 3
10. BUDAÖRS 3
11. SOROKSÁR SC 3
12. DOROGI FC 3
13. VASAS FC 2
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 1
15. WKW ETO FC GYŐR 1
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1
17. KAZINCBARCIKA 1
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. DEAC 0
20. BFC SIÓFOK 0

Partnereink