Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Döntetlen az edzőmeccsen: Szeged- Dunaújváros 2:2

fo.jpg
Két különböző félidő, két különböző Szegeddel.

Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Gólszerzők: Dobos Áron, Gajdos Zsolt (11-esből), illetve Héjjas Zsombor, Dorogi Renátó.

Szegedi kezdő: Varga Bence- Kárász, Deák, Tóth, Bitó -Oláh, Varga Sz., Jovanovic, Dobos Á., Grumic, Gajdos.  Cserék (a második félidőben pályára lépők): Takács (kapus), Holcsik, Moga, Vajda, Mohl, Germán, Rózsahegyi, Hudák, Dobronoky, Haruna.  vezetőedző: Dr. Dobos Barna

143 nap után játszottunk nézők előtt a Szent Gellért Fórumban mérkőzést. Két különböző félidőt láthatott a közönség, amelyben  két különböző összetételben lépett pályára a Szeged- Csanád Grosics Akadémia. Kék-feketében a hazaiak, pirosban a vendégek, közel ezer szurkoló előtt, verőfényes délutánon törték meg a hosszú meccs-csöndet. Negyedóra után járt először közel a gólszerzéshez a hazai csapat: a 14. percben Dobos Áron lövése tartott kapura, amit egy dunaújvárosi fejen irányt változtatott, így a kapufán csattant. Az ezt követő szögletből Deák fejelt, de Pokorni védett. A 22. percben egy kiugratás után Gajdos lőtt kapura, de csak az oldalhálót találta el.

A 25. percben viszont már gól után rezgett a háló. Egy baloldali beadást követően Dobos Áron higgadtan lőtt a vendégek kapujába, 1:0.

Újabb mezőnyfölény szabadrúgások bedobások a dunaújvárosi térfélen. Ez jellemezte a következő perceket, majd Varga Szabolccsal nem bírtak a dunántúliak a 16-oson belül: a jogosan megítélt büntetőt Gajdos Zsolt értékesítette, 2:0.

A szünetben egy kivételével teljesen kicserélődött a Szeged: Varga Szabolcs maradt, de ő is csak 15 percig, hogy az utolsó 30 percre átadja a helyét Gréczi Mártonnak. Hudák fejelt a második félidő első percében – a dunaújvárosi hálóőr védett.5 perc sem telt el a fordulás után, Varga adott be balról, Haruna fejjel a kapufát találta el, majd lábbal is próbálkozott, de a vendég portás hárított. Takács védett egy kapura tartó szabadrúgást a 58. percben, majd beállt Varga helyére Gréczi Márton is. A szegedi gyökerekkel rendelkező fiatal, technikás játékos Dobronoky sprintje után középen várta a beadást, amit a vendégek lefüleltek. Beszorult a kapuja elé NB III-as ellenfelünk, aminek a végén újabb szegedi próbálkozásokat láthatott a közönség, Germán Tamás is lövéshez jutott a 62. percben, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 70. percben a sérült Vajda Marcell jött le, így a folytatásban 10 játékossal játszottunk bő 20 percet. Rögtön a periódus elején Takács János védett egy szabadrúgást bravúrral. És a folytatásban sem pihentek a kapusok: a 81-percben Haruna, majd Germán lövésénél is a hárítani tudott Pokorni.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és emberelőnyben szépíteni tudott a Dunaújváros, Héjjas Zsombor távoli góljával (2:1). A végeredményt Dorogi messziről állította be: 2:2-re végződött a találkozó.

Dr. Dobos Barna: ”Az első félidőnek a játéka nem igazán tetszett, sok dolog nem valósult meg abból, amit elterveztünk és sokat gyakorlunk. Még többet kell gyakorolni. De ugyanakkor, mint a közönség láthatta a csapat erősségét, ennek ellenére is tudtunk két gólt szerezni és teljesen megérdemelten vezettünk a szünetben 2:0-ra. Hétvégén még lesz egy edzőmeccsünk az Újpest ellen, így eleve úgy terveztük, hogy egy félidőt fog játszani a játékosok nagy része. Éppen ezért majdnem a teljes csapatot lecseréltem, mert úgy gondoltam, hogy Gréczi Márton csak 30 percet játsszon. A második félidőben a játékunk minősége jobb volt, az eredmény pedig nem, bár ehhez hozzájárult az, hogy az egyik fiatal játékosunk megsérült, így 10 emberrel fejeztük be a meccset. Ezt is gyakorolni kell, de nagyon hátra szorultunk, amiből kaptunk két távoli átlövés gólt. Jó volt gyakorlásnak. Mindig jó közönség előtt játszani, nagyszerű a létesítmény, reméljük, hogy az Újpest ellen még többen lesznek. Ezeknek a mérkőzéseknek az a lényege, hogy gyakoroljunk, ez ma is megvalósult.”


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/ST. LŐRINC KFT.
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 6
02. FC AJKA 6
03. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
05. PÉCSI MFC 4
06. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4
07. SZOLNOKI MÁV FC 4
08. GYIRMÓT FC GYŐR 3
09. ST. LŐRINC KFT. 3
10. BUDAÖRS 3
11. SOROKSÁR SC 3
12. DOROGI FC 3
13. VASAS FC 2
14. WKW ETO FC GYŐR 2
15. SZEGED-CSANÁD GROSICS 1
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1
17. KAZINCBARCIKA 1
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. DEAC 0
20. BFC SIÓFOK 0

Partnereink