Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Jelentős összefogás a Dél-Alföld labdarúgásáért

20200624-130935-1.jpg
Öt klub összefogásával indult el az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy eredményesebbé tegye a Dél-alföldi régió labdarúgását. Együttműködési szerződést kötött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az Algyői SK, a Foliaplast Bordány SK, a Hódmezővásárhelyi FC és a DAFC.  A résztvevők rövid távon az utánpótlás erősödését, hosszabb távon pedig a régió felnőtt labdarúgásának fejlődését is remélik a programtól.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) célkitűzései között szerepel az utánpótlás-nevelés fejlesztése. Ennek szellemében a korábbi 45 MLSZ Alközpontból 32 Tehetségközpontot hozott létre a Szövetség. A Szeged-Csanád GA a szűkítés után is fontos szerepet kapott: bekerült a Tehetségközpontok közé.

Ebbe az irányzatba illeszkedik az a ma aláírt együttműködés, amelyben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia koordinálásával indul meg, idény nyáron.  Az egyesületek képviselői ma a Szent Gellért Fórumban aláírásukkal szentesítettek a programot.

Az együttműködő klubok:

-Szeged-Csanád Grosics Akadémia

-Hódmezővásárhelyi FC (HFC)

-Déli Aprók utánpótlás és felnőtt Futball Club (DAFC)

-Foliaplast-Bordány SK

-Algyői SK

 

Az együttműködés főbb pontjai:

- Közös utánpótlásnevelési koncepció az edzések módszertanában és tervezésében

- Kétirányú játékosmozgás a klubok között, hogy minden labdarúgó a saját szintjének leginkább megfelelő csapatban és bajnokságban játszhasson

- Közös, belső edzőképzések

- Közös tornák lebonyolítása

- U-19 korosztálytól a tehetséges játékosok integrálása a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőtt csapatába vagy a partner egyesületek valamelyikébe

-Közös részvétel Európai Uniós és hazai projektekben

 

20200624-131529.jpg

 

A fotón balról jobbra: Kárász Dávid, Kiss-Patik Péter, Halász László, Horváth Zoltán, Sahin-Tóth Dezső, Őze Tibor

 

 

Ki mit vár az együttműködéstől:

 

Halász László, utánpótlás szakmai vezető, SZCSGA:” Megtisztelnek bennünket a klubok vezetői azzal, hogy a partneri szerződéseket aláírták. Nagyon sok olyan pontja van az együttműködésnek, amit ők javasoltak és mi örömmel építettük be. A legfontosabb dolgunk most az lesz, hogy amit megfogalmaztunk, az pontról pontra meg is valósuljon. Én is köszönöm mindenkinek és sok sikert kívánok a közös munkához.”

Horváth Zoltán elnök, HFC: ”Szeretném köszönetemet kifejezni valamennyi jelenlévő egyesület vezetőjének és a szakmai stábnak, amely kidolgozta az együttműködés részleteit. Nagyon boldog vagyok, mert először éreztük azt, hogy valóban partnerként tudunk együtt dolgozni egy nagyobb egyesülettel. Amennyiben minden pontban meg tudjuk valósítani a terveinket, akkor a régió minden szinten magasabb szintre juthat a labdarúgás területén.”

Sahin-Tóth Dezső elnök, DAFC: „Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy csatlakozott. Szegednek és Csongrád-Csanád megyének óriási szüksége van erre az együttműködésre. Nagyon várom, hogy minél hamarabb látványos eredményekről számolhassunk be.

Kiss-Patik Péter Foliaplast-Bordány SK: „Hosszú előkészítő munka után érkeztünk el a mai naphoz és örülök neki, hogy ma ezt a szimbolikus lépést megtehettük. Bízom benne, hogy több területen is sikeres lesz az együttműködés.”

Kárász Dávid Algyő SK utánpótlás szakmai vezető: ” Dolgoztam Alközpont vezetőként is és már akkor azt láttam, hogy nagyon sok tehetséges gyerek van Szegeden és a régióban. Ezzel az együttműködéssel, most közel ezer fiatal labdarúgót segíthetünk majd. Pont ez hiányzott eddig, hogy egy profi klub a „hátára vegye” a kluboknál folyó szakmai munkát. Reméljük, hogy utánpótlás szinten és felnőtt szinten is pár éven belül az NB I. elérhető lesz.”

Őze Tibor szakmai tanácsadó, SZCSGA: „ Kis lépésnek tűnhet, de biztos vagyok benne, hogy egy korszakalkotó dolog felé vezető, hosszú és sikeres út első lépését tettük meg. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy nyitott volt és eljutottunk erre a pontra.”


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink