Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Akadémiai visszatekintő sorozat: U-12

u12-2.jpg
A Vasas, a Honvéd és az MTK elleni meccseken fejlődtek a legtöbbet akadémistáink. Simon Róbert értékelte a csonka szezont. 

Simon Róbert harmadik éve dolgozik a fiúkkal, két éve csatlakozott hozzá Dlusztus Imre. 

Simon Róbert: A szezon elején a vezetőség célul tűzte ki a csapat megerősítését, elsősorban minőségben. Ez abból adódott, hogy a 6+ 1 es játékrendszert felváltotta a 8+1-es játékrendszer, melyről a következő szezonban már 10+1-es játékrendszerre kell átállnunk. Jelenleg a korosztály legmagasabb bajnokságában játszunk. Szeretnénk, ha az előttünk álló években is a legmagasabb bajnokságokban tudnának fejlődni a gyerekek. A klub ennek érdekében minden tőle telhetőt megtesz.

Hogyan alakult a szezon?

Róbert: "Kifejezett nagy elszántsággal és motiváltsággal vágtunk neki a szezonnak.
A magunk részéről igyekeztünk, mint technikai és taktikai értelemben is elsajátíttatni az új játékrendszerhez szükséges alapokat, melyet taktikailag a felnőtt csapatunk felállási formájából vezettünk le. Minden egyes hónapban megosztottuk a tapasztalatainkat a szekció vezetőnkkel, Kovács Péterrel, aki szintén nagyban segítette a korosztály szakmai munkáját. Először szerepel a csapat az MLSZ által szervezett, a Dél-Kelet  I. osztályú bajnokság rendszerében. Átlagban hetente öt-hat alkalommal találkoztunk a gyerekekkel, ez a szám egyelőre elegendő volt ahhoz, hogy mindenki önmagához képest fejlődjön, lépjen egyet előre. A szezon félbeszakításáig elmondhatom, hogy a labdarúgóinkra kifejezetten jellemző volt a fegyelmezett és kitartó munka. Az őszi szezonban megismertük a bajnokság csapatait. Összességében elmondhatom, hogy nem minden ellenféllel szemben tudtuk elérni azt, hogy hétről hétre fejlődhessenek a mi gyerekeink. Ez elsősorban a számunkra nem igazán erős bajnokságból adódott.  Négy-öt olyan ellenfél volt, melyeknél kifejezetten láttuk a fejlődés lehetőségét.
Így a téli felkészülésünkben a vezetőség már olyan csapatok ellen biztosított edzőmérkőzést, melyekben az előrelépés lehetősége folyamatos volt. Remek mérkőzéseket játszhattunk pl. a Vasas, a Honvéd az MTK és az FK Vojvodina ellen is. Ezekben a mérkőzésekben sokkal jobban kijött, hogy mely területen van lemaradásunk. A tavaszi szezonban is szerettünk volna a bajnokság ritmusa között hasonló edzőmérkőzéseket lekötni, felkészítve ezzel is a gyerekeket a későbbi években, a legmagasabb osztályban való szereplés lehetőségére. Azonban ahogy a bajnokság, úgy ez is félbeszakadt a kialakult járványügyi helyzet miatt.

MOTIVÁLT A GÁRDA

A szezonból a legbüszkébb a gyerekekre vagyok, a motiváltságukra, az elszántságukra, az akaratukra, a kitartásukra, a futball iránti szeretetükre. Ezek nélkül fejlődés sem lenne. 

A fejükben kialakult taktikai összetevőkre- technikai tudásuk mellett- pedig lehet építeni.

u12.jpg

 

ÍRÁSBELI "HÁZI FELADAT" IS VAN

Róbert: A gyerekek heti edzésterv alapján gyakorolnak, melyről minden héten írásban számolnak be, aki teheti, az videókat is készít és küld vissza. A kiküldött edzéstervek elsősorban labdás technikai elemekre épít, emellett külön edzésprogramként core izmokat erősítő feladatokat kapnak Markó Tímeától (core izom fejlesztő). Továbbá Halász Krisztián és Vasuth László (kapusedzők) egészítik ki külön edzésprogrammal a kapusainkat. Nem lehet ebben a kialakult helyzetben olyan edzésmunkát adni, ami szinten tartja a gyerekeket minden téren, ami a labdarúgáshoz kell.

 

HIÁNYZIK A CSAPAT ÉS A SZURKOLÁS 

Azt gondolom, hogy minden kisgyerek várja már, hogy újra találkozhasson a csapattársaival és együtt fejlődhessen tovább illetve a "szegedi stadionban" üvölthesse újra a felnőtt csapatnak, hogy "Hajrá Szeged"!De a legfontosabb most az, hogy vigyázzunk egymásra, hogy mielőbb vissza tudjunk térni a régi kerékvágásba.


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.08.09. vasárnap, 19:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/ST. LŐRINC KFT.
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 6
02. FC AJKA 6
03. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
05. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4
06. SZOLNOKI MÁV FC 4
07. PÉCSI MFC 3
08. GYIRMÓT FC GYŐR 3
09. ST. LŐRINC KFT. 3
10. BUDAÖRS 3
11. SOROKSÁR SC 3
12. DOROGI FC 3
13. VASAS FC 2
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 1
15. WKW ETO FC GYŐR 1
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1
17. KAZINCBARCIKA 1
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. DEAC 0
20. BFC SIÓFOK 0

Partnereink