Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Akadémiai visszatekintő sorozat: U10 Videóval

70063100-2499594836774991-7063273155078389760-o.jpg
Hacker Bence: "Három gyerekkel kezdtünk, most 23-an vagyunk és a gyerekek nagy része jó kedvvel, mosolyogva érkezik edzésre. Ez remek dolog!"

  Hacker Bence: " 2017 őszén kerültem a klubhoz egy nagyszerű felfogású edzőkolléga (Király Dávid) mellé és kezdtünk el dolgozni ezzel a korosztállyal is- igazsághoz hozzátartozik, hogy ekkor mindössze három 2010-es születésű gyermekünk volt, így két korosztály (2009,2010) együtt edzett. Tavalyi (U9-es) szezonunk is hasonlóan indult, ezáltal sokat edzettünk Czebe Norbi - aki szintén egy jó gondolkodású szakember- U8-as csapatával. A tavalyi szezonban nagyjából az ősz végére alakult ki egy olyan keret, amivel lehetett külön foglalkozni. Idei szezonra több új játékos érkezett hozzánk, így teljesen megfelelő létszámmal dolgozunk. Ennek a korosztálynak az U8-as időszak „kimaradt”, mivel nem voltak még együtt a srácok. Az U9-es, tavalyi szezonban a jelenlegi csapatnak nagyjából a fele készült velünk. Edzőkollégákkal közösen azt tapasztaljuk, hogy sokkal szerencsésebb a helyzet, amennyiben a  gyerekek minél előbb egy csapatba kerülnek és azonos képzést kapnak."

 

A SZEZON

Ebben a szezonban az U10-es csapat edzőjeként tevékenykedtem, mondhatni vitte tovább a tavalyi csapatomat.  Munkámat Huszár Lajos segíti, aki nyáron került a klubhoz. Remek sportember, egy csupaszív edző, aki nagy türelemmel van a gyerekek és a szülők felé is. Közös munkát megfelelőnek ítélem meg, jól kiegészítjük egymást.

70063100-2499594836774991-7063273155078389760-o.jpg

 

Július közepén kezdtünk meg az idei szezont. A „szokásos” versenysorozatok mellett sikerült néhány játékosnak magasabb szinten is megmérettetni. Az Interliga sorozata és a Bozsik tornák mellett részt vettünk több tornán illetve edzőmeccseket játszottunk. Télen a futsal bajnokságban indultunk, méghozzá egy évvel idősebbek között, ami jó fejlődési lehetőség volt a srácoknak és remekül láthattunk a fejlesztési területeket. Büszkén mondhatom, hogy végül a legjobb 4 közé jutó két csapattal is felvettük a versenyt játékban. Bozsik és egyéb tornákon való szereplésünk vegyes volt, bizonyos területeken nehezen mutattunk fejlődést, de voltak remek tornáink, amikor nagyon jól fociztak a srácok.

 Idei szezonban nagy „áttörés” volt, hogy néhány játékosunkat magasabb szintű tornákon és mérkőzéseken tudtuk szerepeltetni, hála a gyulai telephelyüknek és edzőkollégámnak, Kovács Henriknek. Az egyik Bozsik torna után gondoltuk úgy, előzetes megbeszélések után, hogy a két telephely gyerekeit közösen edzetjük és versenyeztetjük. A Dunamenti Ligában több mérkőzésen közösen szerepeltünk, illetve 4 tornán vett részt ez a „válogatott” csapat: Székesfehérváron, Debrecenben rangos tornát nyertünk meg, Sepsiszentgyörgyön 2. helyen végeztünk, míg egy csabai tornát is sikerült megnyerni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a csapat az ország legnevesebb csapatai ellen megállja a helyét, sőt dominálni képes. Öröm volt látni, hogy milyen gyorsan összeszoktak a srácok. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy Henrikkel egyformán gondolkodunk a képzésről. Ezek a mérkőzések adta lehetőségek nagyon nagy előrelépést jelentettek játékosainknak, azoknak is, akik „csak” közös edzésig jutottak el. Ezt szerettük volna tavasszal is továbbvinni, minél több közös edzéssel, új játékosok beépítésével, de sajnos közbeszólt a vírus.

Az utolsó edzésünk március 13-án volt, azóta pedig sem edzés, sem torna nem volt természetesen és erre a közeljövőben sem látok nagy esélyt. Éppen azon a március 14-ei hétvégén indult volna el a Bozsik torna…

69656755-10215770969526918-3067494994609700864-n.jpg 

 

Büszkeség

Bence: Sok mindenre büszke vagyok, nehéz ezt így megfogalmazni. Már említettem, hogy 3 gyerekkel kezdtünk, most 23-an vagyunk. Ennek a 23 gyereknek a nagy része jó kedvvel, mosolyogva érkezik edzésre. Ez remek dolog! Büszke vagyok arra is, hogy bármerre járunk az tornákon, pozitív visszhangok érkeznek a csapatról, valamiféle stílusjegyek felismerhetőek a játékunkban. Büszke vagyok arra, hogy a gyerekek folyamatosan fejlődnek kezeink alatt, mint a pályán, mint azon kívül. (Számunkra nagyon fontos, hogy a gyerekek „emberi” oldalát, magát a személyiségüket is fejlesszük.) Legbüszkébb talán arra vagyok, hogy a csapatom jelentős része rengeteget gyakorol és lelkesen próbál meg fejlődni, ebben a nehéz időszakban is. Büszke vagyok arra, hogy idáig eljutott ez a kis csapat és arra is, hogy egy jól működő szülői közösséget sikerült kialakítani.

82499666-1222621991268514-8040969099339104256-n.jpg

 

Bence: A csapategység remek. Mint mondtam több új játékos érkezett a nyáron, de hamar befogadták őket. Nagyon jó látni, hogy a gyerekek, hogy meg tudnak örülni egymásnak egy-egy edzés előtt! Tavalyi évben Czebe Norbival teret adtunk a gyerekek születés- és névnapi ünnepségének, edzések után- ez megmaradt az idei szezonra is. Edzések, meccsek, közös utazások fejlesztik az egységet, ekkor sokat beszélgetnek, játszanak. Volt évzáró focink decemberben, nasizással- ezekre is figyelünk. Többen összejárnak játszani az edzéseken kívül is.

 

EGYSÉGBEN AZ ERŐ

BEnce: "Kiemelhetőek azok a játékosok, akik helytálltak az ország legnevesebb csapatai ellen. Ki lehet emelni azokat, akik 90% fölötti edzéslátogatottságot mutatnak és lelkesen gyakorolnak, készülnek. Ki lehet emelni a kapusokat, akik kapusedzések mellett a csapatedzéseken is részt vettek és mindenekelőtt kiemelhetőek azok a játékosok, akik a nyári önmagukhoz képest fejlődtek. Márpedig ebből elég sokan vannak- szinte mindenki. Van ugyan néhány gyerekünk, akiket magasabb szinten is versenyeztettünk, de ennek nagyobb jelentősége nincs. A gyerekek egyenlőtlenül fejlődnek. Lehet, hogy aki most előrébb tart, az 2 év múlva már nem fog. Ha csak a saját tapasztalataimat nézem, akkor sok olyan csapattársam futott be komolyabb karriert, akik még az ifiben sem tartoztak azok közé, akik húzták volna a csapatot. Mindig a fejlődés a kulcs. A kitartás és a szorgalom mindennél fontosabb!!

 

EDZÉS A KARANTÉN IDEJÉN

Bence: A játékosok folyamatosan kapnak általam készített edzésfeladatokat, gyakorlatokat videón. Ettől függetlenül – mivel egy várhatóan hosszú folyamatról van szó- elég nagy szabadságot kaptak a játékosok, ugyanis szeretem, ha a gyerekek önkifejezése szerepet ölt gyakorlások során, ezzel a kreativitásuk is fejlődik. Bátorítottam őket, találjanak ki új feladatokat, végezzék azt, amihez van kedvük és amiben a legjobban szeretnének fejlődni. Emellett bátorítottam és kértem őket, hogy végezzenek másfajta mozgást (sportot), mivel az a cél, hogy minél sokrétűbb mozgásműveltségre szert tegyenek, ami hosszabb távon kifizetődőbb lehet. Fociról révén szó, természetesen a technikai fejlesztésre fektettük a hangsúlyt, ami most a legkézenfekvőbb és mindenkire ráfér. Focis feladatok mellett általános ügyességet és komplexebb - kognitív képességeket, figyelem megosztást- fejlesztő feladatok is kaptak a srácok. Remek visszajelzés, hogy a gyerekek végzik ezeket a feladatokat. A mi csapatunknál is nagy siker volt a „wc papíros” kihívás, amiről a gyerekek szívesen osztottak meg videókat. Később szülő-gyerek focis kihívás indult, majd egy erősítő feladatot jelölt elvégzésre egy játékosunk. Jelenleg is zajlik egy kihívás, amit Czebe Norbival találtunk ki és a srácok labdaérzékelése mellett, kedvenc csapatából kell játékosokat felsorolni, a kihívottnak pedig kitalálni a csapatot. Összességében, a csapat aktív és lelkesen gyakorol, ez egyenlőre óriási pozitívum!

KAPCSOLAT

BEnce: "Gyerekeink olyan fiatalok még, hogy kevesüknek van saját mobilja, így elsősorban a szülőkkel vagyok kapcsolatban. Velük van egy csoportunk a Facebookon, ott kommunikálunk, oda töltjük fel az edzéseket is. Folyamatos a kapcsolattartás közöttünk, sok videót és beszámolót kapunk, amit itthon elemzünk és értékelünk. A videó remek dolog, hiszen láthatjuk a gyerekeket és lehetőségünk van hibát javítani, dicsérni, motiválni. Az ajtó nyitva áll a szülők előtt, bármiben segítünk most (is) nekik, ha problémájuk van és segítségre van szükségük!"


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.08.09. vasárnap, 19:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/ST. LŐRINC KFT.
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 6
02. FC AJKA 6
03. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
05. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4
06. SZOLNOKI MÁV FC 4
07. PÉCSI MFC 3
08. GYIRMÓT FC GYŐR 3
09. ST. LŐRINC KFT. 3
10. BUDAÖRS 3
11. SOROKSÁR SC 3
12. DOROGI FC 3
13. VASAS FC 2
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 1
15. WKW ETO FC GYŐR 1
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1
17. KAZINCBARCIKA 1
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. DEAC 0
20. BFC SIÓFOK 0

Partnereink